Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
5. září 2005

Máme kvalitní mužstvo a můžeme hrát hodně vysoko

P r a h a - V pořadí devátým hráčem zpovídaným čtenáři oficiálního klubového webu HC Slavia Praha se stal zkušený útočník Michal Sup. K offline rozhovoru jsme se sešli na tradičním místě v restauraci Nad ledem v Edenu po jednom z tréninků právě končící přípravy na novou sezónu. Dobře naladěný “Supíno” odpovídal na dotazy přes půl hodiny, prozradil něco z kabiny i ze svého soukromí. Tak třeba, na který den ve svém životě vzpomíná nejraději? ”Z hokejového života na titul se Slavií, to byl asi největší den, a z civilního života narození dětí,” neváhal s odpovědí, stejně jako při otázce co má radši než hokej: ”Rodinu. Ta je na prvním místě a potom je hokej,” říká historicky nejlepší střelec Slavie a otec dvou dětí.

Michal Sup letos načíná ve Slavii už jedenáctou sezónu, i proto je považován za jednoho z největších srdcařů a symbolů klubu. V kabině je podle něj vždycky dobrá parta a vládne pohoda. ”Myslím si, že ve Slavii všem hráčům tluče slávistické srdce, komu by netlouklo, tak by tam asi nemohl být,” říká o vnitřním duchu a soudržnosti ve Slavii. To bylo také motto cesty za historicky prvním mistrovským titulem Slavie v roce 2003. Po loňské účasti ve finále přišlo letos zklamání v podobě vyřazení od Bílých Tygrů z Liberce už ve čtvrtfinále. Na Slavii zavládlo velké zklamání, jak potvrzují i slova Michala Supa: ”Nikdo to nečekal, mysleli jsme, že půjdeme dál, byl to šok asi pro všechny, jak pro nás, tak pro fanoušky.”

V loňském sezóně měla Slavia tým nabitý hvězdami, po znovuotevření NHL však došlo k odlivu hráčů zpět za oceán. Michal Sup si však nemyslí, že by tím utrpěla síla mužstva. Touha po úspěchu bude zas velká, chtěl by si znovu zahrát finále. ”Přišly posily Divoch a Bedýnka. Myslím si, že mužstvo nebude horší než minulý rok. Nejsou tady takové hvězdy jako loni, kdy tu byli Žigy nebo Jožo, ale máme stejně kvalitní mužstvo a můžeme hrát hodně vysoko.” Hodně fanoušků si v otázkách přálo mistrovský titul, což jim jejich oblíbenci budou chtít splnit. ”Chtěl bych o něj bojovat ve finále. Myslím si, že v to doufá každý slávista, že to letos vyjde,” říká v jedné ze svých odpovědí Michal Sup, už více než deset let slávista tělem a duší.

V příští sezóně je podle něj v soutěži úřadujících mistrů světa na co se těšit. O kvalitu extraligu nemá obavy a věří, že slávisté neztratí přízeň svých fanoušků a ti budou hojně navštěvovat Sazka Arenu při zápasech Slavie. S úsměvem odpovídal na dotaz, čím to, že se z něj v posledních letech stal tak úspěšný střelec? ”Jo, to kdybych věděl,” říká skromně, s vlastností sobě vlastní. Ve Slavii se postupně vypracoval v jednu z opor a hráče, na kterého trenéři spoléhají. Stal se z něj střelec, ale jinak se moc nezměnil. Pořád ho uvidíte, jak neváhá padnout do střely, v hokeji utržil už spoustu ran. Díky svému zaměstnání tak například přišel už o několik zubů. Na zubní protézu, kterou při zápasech vyndává z pusy, si už zvykl. ”Pořád čekám, že si udělám nějaké pořádné zuby, abych je nemusel vyndávat, už mě to taky štve. Zatím to takhle ale musí být provizorně kvůli hokeji. Už jsem tolikrát o ně přišel, že to nemá cenu si je ted dělat. Počkám s tím až po konci kariéry,” prozradil Michal Sup, který už od přípravky nosí na drese číslo osm.

VŠECHNY ODPOVĚDI ZDE!

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více