Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
FANOUŠCI
2. října 2005

"Akce Anty" fanoušků Slavie se vydařila

Ú s t í nad L a b e m - Sobotní utkání 10.kola první ligy mezi domácími Lvy z Ústí nad Labem a Hradcem Králové mělo slavnostní úvod. Slávističtí fanoušci přijeli podpořit svého oblíbence a dnes už bývalého hráče a kapitána Slavie, Milana Antoše. Celé akci vyšlo vstříct i vedení ústeckého klubu a proto mohlo dojít k předání památečního dresu jako výraz poděkování přímo na ledě před nastoupenými týmy na začátku utkání. V neděli večer pak zazvonil mobil jednoho z redaktorů oficiálního webu Slavie a na druhém konci se ozvalo "Antoš, dobrý večer." Volal nám sám hokejista se vzkazem pro slávistické fanoušky. "Chtěl bych všem slávistickým fanouškům poděkovat za přízeň, a moc bych chtěl poděkovat zvlášť těm, kteří se se mnou v sobotu přijeli rozloučit. Vůbec jsem něco takového nečekal a moc mě to potěšilo. Ještě jednou děkuju."

Zápas přinesl i gól "Antyho"

K radosti hloučku slávistických fandů se už v první třetině Milan Antoš trefil přesně do "černého", když se v mlýnici před brankou nejlépe orientoval a tečoval střelu od modré čáry. I díky jeho gólu nakonec vyhráli ústečtí Lvi 5:2. Nelze také opomenout, že první gól zápasu vstřelil další bývalý slávista Jan Klobouček, za hostující celek zas nastoupil mladý forvard Roman Červenka, který je v Hradci Králové na střídavém startu ze Slavie. Nicméně hlavní role večera patřila zkušenému útočníkovi, který i v novém působišti nosí na dresu kapitánské "céčko" jako kdysi ve Slavii.

Jak se celá akce zrodila

Nápad vyrazit podpořit populárního "Antyho" se probíral už několik měsíců, na diskuzním foru oficiálních klubových stránek probíhala živá diskuze mezi slávistickými fanoušky. Nakonec bylo pro akci vybráno datum 1.října. Milan Antoš je znám jako velký bojovník a srdcař, navíc bavič a jeden z hráčů, který se snaží o bližší kontakt s fanoušky při zápasech. I proto přirostl k srdcím slávistických fandů, kteří ho berou jako jeden z největších symbolů hokejové Slavie posledních let a velkého klubistu.

A akce se vydařila

Hlavním mottem výjezdu bylo tedy překvapit "Antyho" a vyjádřit mu podporu, že na něj slávističtí fandové nezapomněli ani po jeho odchodu na sever Čech. To se povedlo, z bezprostředních reakcí Milana Antoše šlo vycítit, že s něčím podobným nepočítal a i s takovým tvrďákem příjemná podpora trochu "pohnula". Podobné pocty se nedostane každému hráči, bývalá slávistická "osmnáctka" si jí ale určitě zaslouží. Podle ohlasů sklidila akce jen samá pozitiva, příjemná byla i divácká kulisa zápasu v pěkném hokejovém stánku a přátelské reakce ústeckých fandů, stejně tak vedení klubu Ústeckých Lvů. Za to nezbývá než poděkovat!

Na závěr dodejme, že památeční dres, který byl předán Milanu Antošovi, financoval FANKLUB HC Slavia Praha. Milan Antoš už sice vyměnil červenobílé barvy Slavie za žlutomodrou kombinaci Ústí, ale v srdcích slávistů zůstane NAVŽDY!!!

Milan Antoš #18

Milan Antoš se narodil 5.3. 1970 v Praze. Je slávistickým odchovancem, s klubem svého srdce prožil období v 1.lize, byl i u vzestupu Slavie a v roce 1994 slavil jako kapitán mužstva postup do extraligy. Na pět let pak Slavii opustil, aby se zas do klubu vrátil a prožil všechny úspěchy posledních let, v sezóně 2002/03 se radoval se Slavií z mistrovského titulu. Od letošního léta se stal posilou Ústí nad Labem, se Lvy by chtěl jako kapitán vybojovat postup do extraligy. Ve Slavii odehrál celkem 6 extraligových sezón s bilancí 295 zápasů, vstřelil 58 branek a přidal 93 asistencí.

Profil a statistiky Milana Antoše.

Offline rozhovor se čtenáři na www.hc-slavia.cz


Fotogalerie

Foto: © www.jirkku.com, www.hcusti.cz

Entréé fanoušků Slavie a Milana Antoše před začátkem utkání

Poděkování Milanu Antošovi za věrné služby Slavii a krásné hokejové zážitky

Na památečním drese nechybělo tradiční číslo 18, nad ním bylo natisknuto "Milan" a dole "Antoš"

"FANKLUB 18 ANTYHO" (za zapůjčení transparentu na zápas patří majiteli poděkování)

Zatímco Milan Antoš se slávistickým dresem v rukou děkuje divákům, zástupce slávistických fanoušků "Sundance" pronáší řeč k ústeckému publiku (na fotce v levém rohu)

Milan Antoš po zápase zdraví slávistické fanoušky, kteří ho přijeli podpořit do Ústí nad Labem


Více fotografií ze zápasu zde a podpory fanoušků Slavie Milanu Antošovi zde.
Autor Miroslav Votava, Radek Vokál
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více