Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
26. února 2018

První zápasy čtvrtfinále jsou tu, do Edenu přijedou Zubři z Přerova!

Jen tři dny trvala pauza sešívaných mezi koncem základní části a začátkem té následující, vyřazovací! Místo zasloužené regenerace tak do Edenu přichází vrchol sezony v podobě play-off, v jehož prvním kole Pražané vyzvou letos celkem oblíbené přerovské Zubry. První dva zápasy čtvrtfinálové série se v Edenu odehrají už v úterý a ve středu!

Čtvrtfinále play-off: HC Slavia Praha vs. HC Zubr Přerov

Porovnání týmů (po základní části)
4. místo (92 b.)
Postavení v tabulce
5. místo (89 b.)
149:117
Skóre
147:135
David Šafránek (10+25)
Nejproduktivnější hráč
Tomáš Sýkora (15+21)
Zdeněk Doležal (18 gólů)
Nejlepší střelec
Jakub Šlahař (16 gólů)
Jiří Drtina (9+23)
Nejproduktivnější obránce
Radomír Pala (9+10)
Dominik Frodl 92,81 %
Patrik Polívka 88,81 %
Úspěšnost brankářů
Lukáš Klimeš 91,32 %
Juraj Šimboch 90,91 %
Benátky – Slavia 2:5
Poslední zápas
Přerov – České Budějovice 5:3

Vyřazovací boje jsou tu! Zatímco v minulých letech si Slavia vždy mohla užít pár dní zaslouženého volna, letos vstoupí do play-off už tři dny po posledním utkání základní části. Může za to změna pravidel, ve kterých se od aktuálního ročníku WSM ligy zrušily boje v předkole a do nadstavby tak automaticky postoupilo osm nejlepších týmů. A sešívaní mezi nimi nechybí ani třetí sezonu v řadě.

Stejně jako v loňském roce se hokejisté z Edenu umístili po základní části na čtvrté příčce. Stačilo k tomu 92 bodů, což je o 4 více než předešlou sezonu. Podruhé tak vyzvou tým z pátého místa, kterým se tentokrát stál nepříjemný Přerov. Na něj však Pražané umí.

Letos ze čtyř vzájemných utkání uspěli ve třech z nich, jedinou porážku utrpěli při nepovedené sérii zkraje nového roku. Z celkových dvanácti ligových soubojů uspěli dokonce v deseti. Favorit série přesto není zcela jasný, vždyť Přerov ve své nejlepší sezoně za dlouhá léta skončil jen tři body za Slavií!

Základní část ovlivnily dlouhé série výsledků

Základní část Pražanů byla pro statistiky rájem na zemi. Na rozdíl od zbytku WSM ligy totiž výsledky sešívaných přicházely doslova ve vlnách. Po několika zápasech bez porážky přišla naopak série, v níž svěřenci trenéra Razýma ne a ne uspět. Jakmile ta skončila, opět se pokračovalo podle zavedeného vzorce. Takhle už od poloviny listopadu.

12:7
Takový je počet vstřelených branek v letošních vzájemných zápasech. Uspěje podobně Slavia i ve čtvrtfinálové sérii?

Mnoho fanoušků by si tak přálo, aby současný trend výher pokračoval co nejdéle, nejlépe až do konce sezony. Pražané jej načali paradoxně právě v Přerově, kde uspěli 6:3, následovala vítězství s Litoměřicemi (2:1 po prodloužení) a v Benátkách (5:2). Bude pokračovat i v úterý?

Do play-off však slávisté pravděpodobně vstoupí bez špílmachra Endála. Toho čekají vyřazovací boje s týmem Havlíčkova Brodu. Ztráta to sice může být značná, závěr sezony však ukázal, že střelců má Slavia dost. Rozstřílel se Martin Šagát, parádní sérii rozjel Zdeněk Doležal a když bude nejhůř, svou troškou do mlýna přispěje například i Jiří Drtina. Ten se s dvaatřiceti body stal vůbec nejproduktivnějším obráncem celé ligy.

Kat favoritů, Zubrům se na první trojku dařilo

Přerovští hokejisté prožívají životní sezonu. I ve třetí sezoně od historického postupu do WSM ligy se podívají do play-off, poprvé však z pátého místa. A zatímco předchozí dvě čtvrtfinále proti českobudějovickému Motoru byli pasováni za jasného outsidera, letos už to tak jasné není.

Poslední utkání s Přerovem se vydařilo zejména Martinu Šagátovi. Ten se na vítězství 6:3 podílel čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí.

Zubři se totiž stali doslova černým koněm ligy. Jistě, nevyhnuly se jim nepříjemné porážky, jako před dvěma týdny v Benátkách nebo před Vánoci v Litoměřicích, vše ovšem vykompenzovali v soubojích s první čtyřkou ligy.

Karlovým Varům sebrali 4 body z 12 možných, Českým Budějovicím 5, kladenským Rytířům i s Jaromírem Jágrem v čele dokonce 11 bodů! Nejlépe tak ze vzájemných utkání vychází právě Slavia, která se Zubry ztratila pouhé tři body.

Přerovští spoléhají zejména na produktivní trio Sýkora-Pšurný-Šlahař, které společně nastřádalo přesně 100 bodů. Na rozdíl od slávistů se však nemohou tolik spolehnout na pomoc z obrany – nejproduktivnější bek Radomír Pala je s 19 body až devatenáctý v celkové tabulce bodování. Hokejistům v modrožlutých dresech kryje záda stálá dvojice Lukáš Klimeš-Juraj Šimboch, jejichž úspěšnost se pohybuje lehce nad hranicí 90%.

Zubři jsou zároveň čtvrtým nejvylučovanějším celkem ligy. Více oslabení odehrály už jen Benátky, Litoměřice a Kadaň – ani jeden z uvedených celků ale nepostoupil do vyřazovacích bojů a sezona pro ně skončila.

Čtvrtfinále mezi Přerovem a Slavií slibuje nesmírně vyrovnanou a fyzickou podívanou s předem nejasným favoritem. Série hraná na čtyři utkání začíná díky lepšímu postavení v tabulce na půdě Slavie v Edenu v úterý a ve středu, úvodní buly bude shodně vhozeno v 18:00, buďte u toho a pomozte sešívaným k postupu!

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více