Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
27.2.2018

Parádní vstup i závěr! Zubry popravil skvělý Zdeněk Doležal

ČF1, úterý 27.2.2018, Slavia - Přerov
Slavia
2:1p
1:1, 0:0, 0:0 - 1:0
Přerov

Branky a nahrávky: 1. Račuk (Z. Doležal), 62. Z. Doležal (Šagát, Račuk) – 12. Goiš (Chmelíř, T. Sýkora). Rozhodčí: Sýkora, Veselý – Malý, Šimán. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 738. Střely na branku: 25:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Sestavy

Slavia

Frodl – Barák, J. Novák, Kasík, J. Holý, Ryzák, Kolařík, Štibingr – Račuk, Šagát, Z. Doležal – L. Krejčík, Nedvídek, M. Kadlec – Jankovský, Šafránek, Šmerha – J. Doležal, Kubica, M. Ondráček

Přerov

Klimeš – Malina, Chmelíř, Rosandić, M. Novotný, Pala, R. Černý, Běhal – Goiš, T. Sýkora, Šlahař – Milan Procházka, Pšurný, Plášek ml. – M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl, Navrátil – Plášek, Gago, Kovařík

Urputný hokej, tvrdé zákroky a vynikající zákroky brankářů. Tyhle typické aspekty play off přinesl hned první čtvrtfinálový zápas mezi Slavií a Přerovem. Sešívaní šli sice nečekaně rychle už po 18 sekundách do vedení, Zubři ale srovnali a kousali až do konce. Nakonec rozhodl parádním gólem v prodloužení Zdeněk Doležal.

Letošní play off trvalo pouhých 18 sekund, než v něm Slavia probudila radost fanoušků. Sešívaní skvěle zatlačili a přihrávku Zdeňka Doležala zpoza branky využil Marek Račuk. Úplně sám si před brankářem Klimešem našel mezírku a se zabijáckým instinktem zavěsil.

Škoda, že takhle snadno to nešlo i ve zbytku zápasu. Naopak. Přerovští se z brzké branky nepoložili a začali ještě v první třetině Slavii dost zatápět. Srovnání tak přišlo už ve 12. minutě.

Pražané podobně jako Přerovští na začátku zápasu soupeři šanci darovali svou chybou – špatně vyhodili puk, načež Chmelíř vypálil od modré a Frodl vyrazil jen před sebe. Mezi kruhy si následně našel puk Jiří Goiš, který přesvědčivě propálil slávistického brankáře.

Následně mohlo být ještě hůř. Přerov měl skoro minutu a půl přesilovku pěti proti třem. V tu chvíli Slavii významně podržel několika jistými zákroky brankář Frodl.

Druhá třetina přinesla urputný hokej, kdy opět hodně hrozili hosté. Občas se vyznamenal ryšavý brankář Slavie, občas ho zastoupili spoluhráči. Třeba jako ve 26. minutě, kdy měl před sebou Malina téměř prázdnou branku. Výborně zapracoval Holý, který soupeře rozhodil a puk šel mimo.

Těsně před koncem opět ve třech

Slavia se probudila po druhé přestávce, ale tvrdý boj pokračoval. Pocítil to na vlastní kůži hlavně Šagát, který ve 43. minutě schytal ostrý hit a dlouho se nemohl zvednou z ledu. Sudí nevylučoval a mezi hráči i v hledišti se probudily silné emoce typické pro vyřazovací boje.

Následně mohly oba týmy rozhodnout. Nejdřív Slavia, které rozhodčí přeci jen darovali přesilovou hru. Sešívaní pálili o sto šest a už po konci početní výhody měl největší šanci Barák. Proti tvrdé střelen z levého kruhu si ale Klimeš vyjel a puk chytil.

Pak zahrozili Zubři a byla to stoprocentní příležitost. Střelu Pláška z bezprostřední blízkosti však Frodl vychytal skvělým haškovským zákrokem vleže.

Pořádně dusno pak začalo být v nejméně vhodný okamžik. Běžela 57. minuta, když Procházka zůstal po zákroku Holého ležet na ledě a rozhodčí poslali Slavii na 46 sekund opět do tří. Domácí bojovníci ale zahráli skvěle a když už hořelo nejvíc, zachytal brankář Frodl.

V prodloužení rozhodl Zdeněk Doležal!

Zubři tlačili po celý zbytek třetiny a nutno říct, že Slavia dovedla utkání do prodloužení i s trochou štěstí. Domácí hráči se často rozčilovali a žádali přesilovku i pro sebe, hlavně po zákroku na Frodla, který chytil velkou šanci hostů.

Početní výhoda přišla až v prodloužení za příliš mnoho hráčů na ledě. Sešívaní tak rozjeli přesilovku čtyř proti třem a to rozhodlo! Po skvělé kombinaci se k puku na levém kruhu dostal Zdeněk Doležal a výbornou střelou z první zavěsil pod víko.

Vypukla obrovská radost – sešívaní se po náročném duelu ujímají vedení 1:0 na zápasy. Další utkání se hraje hned ve středu v 18:00.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Velice důležitý zápas na psychiku hráčů. Z obou stran jsme viděli dost nepřesností. My jsme vstoupili do zápasu skvěle, ale pak nás srážely nevyužité přesilovky. Paradoxně pak v prodloužení naše početní výhoda rozhodla, i když do té doby nám to nešlo. Důležité bylo, že jsme před tím ubránili oslabení ve třech. Už se připravujeme na další zápas, série bude určitě hodně vyrovnaná.“

Kamil Přecechtěl (HC ZUBR Přerov): „Série se nehraje na jedno vyhrané utkání, ale na čtyři vítězné zápasy. Teď není ještě zdaleka nic rozhodnuté. Teprve, až si jeden z týmů vyslouží v sérii čtyři výhry, můžeme něco opravdu hodnotit a rekapitulovat.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více