Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
27. února 2018

Bídné přesilovky, musíme je zlepšit, velí Zdeněk Doležal

První čtvrtfinálové klání proti Přerovu sešívaní zvládli. V Edenu se ale proti houževnatému soupeři pořádně nadřeli a o výhře rozhodli až v prodloužení. Vítězství zařídil gólem v přesilové hře útočník Zdeněk Doležal, který ale nebyl se slávistickou hrou v početní výhodě spokojen. „Nechápu, co jsme na ledě předváděli za nesmysly. Musíme se podívat na video a něco si k tomu říct. Nemůžeme takhle trestuhodně zahodit šest nebo sedm přesilovek za zápas,“ burcuje snajpr červenobílých.

V prvním čtvrtfinálovém zápase se vám povedlo zvítězit. Je to asi hodně cenná výhra, že?
Snad nás to vítězství nijak neukolíbá, protože jsme odehráli zápas plný nepřesností. Bylo vidět, že jsme hráli první utkání v play off. Jsem moc rád, že jsme to nakonec zvládli a dostali se v sérii do vedení.

Zápas s Přerovem jste začali skvěle. Skóre otevřel Marek Račuk a vy jste mu na úvodní gól nahrál. Jak byste celou situaci popsal?
Jel jsem napadat přerovskou rozehrávku a to se vyplatilo. Obránce zazmatkoval a poslal mi puk přímo na hokejku. Já jsem potom jenom slyšel, že ode mě někdo chtěl přihrávku, tak jsem nahrál před branku a Mára se dokázal prosadit. Gól to byl trochu šťastný, ale tomu štěstí jsme šli naproti.

Jak moc vám pomohlo, že jste se dostali do vedení takhle brzy?
Myslím, že nám to pomohlo hodně. Do desáté minuty jsme byli podle mě lepším týmem a měli jsme určitě přidat další góly. Vypracovali jsme si hodně šancí, jenže jsme je nedokázali využít a jak to tak bývá, hra se vyrovnala a Přerov srovnal. Do začátku zápasu nám ale Márův gól hodně pomohl.

Přesilovky jsme odehráli hrůzostrašně

Přerov vám daroval spoustu přesilových her, ale vám se dlouho nedařilo se v nich prosadit. Co bylo špatně?
Přesilovek jsme měli opravdu hodně, ale naše hra v nich byla hodně špatná. Nechápu, co jsme na ledě předváděli za nesmysly. Musíme se podívat na video a říct si k tomu něco, protože nemůžeme takhle zahodit šest nebo sedm přesilovek. Na druhou stranu se nám ale nakonec podařilo v prodloužení v přesilovce rozhodnout. V play off se ale zápasy v přesilovkách rozhodují a nemůžeme trestuhodně promarnit tolik příležitostí.

Naopak se vám ale dařilo v oslabení, dokázali jste ubránit dvě dlouhé dvojnásobné přesilovky hostů. Byla to pro vás psychická vzpruha?
Na obou stranách bylo hodně nepřesností. V přesilovkách se nedařilo nám ani jim. Myslím, že Přerov odehrál přesilovky lépe než my, ale máme skvělého gólmana a ten nás podržel. V základní hrací době to tedy byla na využité přesilovky bezbranková plichta. Je důležité, že jsme v oslabení neinkasovali.

1+1
Jeden gól a jedna asistence. Taková byla bilance Zdeňka Doležala v prvním čtvrtfinálovém klání.

Utkání tedy dospělo až do prodloužení, ve kterém jste nakonec rozhodl vy svým gólem. Jak moc taková branka potěší?
Bylo to v přesilovce čtyř proti třem. Řekli jsme si, že si musíme počkat na svou šanci. Kombinovali jsme v útočném pásmu a nakonec jsme se dostali ke křižné přihrávce. Pak už jsem střílel do odkryté klece, což musím proměňovat. Jsem moc rád, že se mi povedlo puk trefit a že jsem pomohl týmu.

Na čem bude potřeba do úterního zápasu zapracovat?
Určitě na přesilovkách. Ty rozhodují zápasy a nám se v nich opravdu nedařilo. To, co jsme v nich předváděli, bylo hodně špatné. Musíme to do zítra zlepšit.

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více