Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
10. března 2018

Razým před semifinále: Zadarmo kůži nedáme!

Po hladkém postupu do semifinále byl trenér Slavie Milan Razým skromný: „Není to jen moje zásluha. Hlavně si to vybojovali kluci na ledě.“ Tým, který zažíval během sezony velké výkonnostní vlny se zdá být připraven na play off v té nejlepší formě. A Razým věří, že cesta nekončí ani na velice těžkém soupeři v semifinále – Karlových Varech.

Kdyby si trenér Slavie mohl vybrat, nechtěl by v semifinále ani Vary, ani Budějovice. Nakonec pavouk přisoudil Slavii karlovarskou Energii – suverénní celek, který ovládl základní část. „Vary mají ještě o něco lepší úroveň než Budějovice. Mají nejlepšího gólmana ligy a dva skvělé slovinské obránce, kteří hráli na olympiádě. To mluví za sebe, že tým kvalitu má,“ řekl Razým s pokorou.

V sezoně vyhrály Vary nad Slavií tři zápasy, sešívaní pak brali jednu výhru doma v Edenu. V semifinále ale není třeba se ničeho obávat – Slavia ukázala na konci základní části i ve čtvrtfinále proti Přerovu skvělou formu. „Základ byl, že jsme uhájili čtvrté místo v základní části stejně jako v předchozích letech s poměrně dobrým bodovým ziskem,“ pochvaloval si Razým.

Následně jeho tým přejel Přerov 4:0 na zápasy. „Vypadalo to, že série bude delší, než nakonec byla. Nám to trvalo to trochu déle, ale od druhé třetiny druhého utkání jsme ale ukázali bojovnost. Hráči plnili role v přesilovkách a oslabeních, nemluvě o brankářích. S výkony jsme byli spokojení,“ řekl Razým za celý trenérský tým.

Komplikace na brankářském postu, kdy po prvním utkání vypadla jednička Dominik Frodl, byla podle Razýma očekávatelná. „Do play off jsme nehráli žádný zápas kompletní. Občas nám vypadli obránci, pak zase útočníci, do toho se v týmu projevila ještě chřipková epidemie. A ta postihla zase Froda,“ vysvětloval.

Zároveň byl rád, jak skvěle v brance zaskočil David Honzík. „David prokázal velký zájem, že u nás chytat chce. Byť je z konkurenční Sparty, ale na to my už teď nekoukáme. Byl koncentrovaný, chytal skvěle a díky němu jsme další tři zápasy zvládli,“ vysekl trenér Slavie poklonu čtyřiadvacetiletému brankáři – ten je odchovancem právě Karlových Varů, na které Slavia v semifinále narazí.

Honzík už ale play off WSM Ligy chytat nemůže, později totiž nastoupil v předkole play off extraligy za Spartu. Do branky Slavie by tak měl nejspíš zase naskočit Dominik Frodl, pokud bude jednička Slavie po nemoci už na sto procent připravená.

Menší změny v sestavě pak proběhnou nejspíš i mezi útočníky. „Jedna formace nám dostala v Přerově čtyři góly, takže s tím spokojení nejsme. Tam přehodíme jednoho hráče,“ naznačoval změny v útoku Nedvídek, Krejčík, Zdeněk Doležal.

Vše by pak mělo být vyladěno, aby se Slavia pokusila převzít roli černého koně letošního play off, favorizované Vary překvapit a porvat se o postup do baráže. „Tým je poskládaný, abychom měli na všech postech kvalitu. Podpořené výbornými výkony obou gólmanů. Semifinále bude náročnější, ale my ale zatneme síly a zadarmo kůži nedáme!“ dodal Razým bojovně.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více