Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
15. března 2018

Od příští sezóny bez juniorů, mládežnický hokej čekají velké změny

Letos naposledy se bude bojovat o tituly ve třech mládežnických extraligách. Do nové sezóny se totiž půjde se značnými změnami podle toho, jak rozhodl Výkonný výbor ČSLH. Nově tak budou jen dvě kategorie, dorost a junioři. Nejstaršími mládežníky budou hráči narozeni v roce 2000, do dospělého hokeje se tak přesunou místo jednoho ročníku hned dva, což odpovídá letošním juniorům.

Už zbývá jen pár zápasů a play-off letošní sezóny, pak nastanou velké změny. Po letech se vrací model se dvěma kategoriemi, kdy dorost bude dvouletý a junioři tříletý. V praxi to znamená, že dosavadních šest ročníků hráčů rozdělených rovnoměrně do tří kategorií se zúží na pět. Z mládežnického systému se tak kromě hráčů narozených v roce 1998 vypustí do dospělých soutěží i ročník 1999.

Vzhledem k tomu, že se nezavedla devítka, o které se také uvažovalo, znamená to, že pro dorost se vlastně nic nemění. Hráči narození v letech 2003 a 2004 by za stávajícího systému hráli v mladším dorostu, nově z názvu kategorie zmizí slovo mladší.

V nové kategorii juniorů pak budou nastupovat hráči ročníků 2000, 2001 a 2002. Tři ročníky v jedné kategorii sice trochu zvýší konkurenci, otázkou ale je, do jaké míry budou ti nejmladší schopni držet krok s těmi nejstaršími, kteří už budou na prahu dospělého hokeje.

O přesném formátu soutěží ještě není rozhodnuto, jistý ale je počet účastníků. Extraligu juniorů bude hrát 24 týmů, v extralize dorostu se představí ještě o 6 celků více.

K novému modelu se v posledních dnech vyjádřili zastánci i odpůrci. Určit, kdo z nich měl větší pravdu, není lehké. Zřejmě si budeme muset počkat, jak to bude v následujících letech fungovat.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video