Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
23.3.2018

Junioři těsně podlehli Plzni. Boj ještě neskončil!

ČF4, pátek 23.3.2018, Slavia - Plzeň
Slavia
2:3
0:1, 1:1, 1:1
Plzeň

Branky a nahrávky: 40. Martínek (Kohút), 52. Šmerha – 3. Roubal (Eret), 33. Chalupa (Rubner, Kodýtek), 60. Rubner (Kodýtek, Kvasnička). Rozhodčí: Pavlovič – Beneš, Štofa. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 198. Střely na branku: 26:37. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

Sestavy

Slavia

Šorf – Hejda, Duda, Šmíd, Vobořil, Štibingr, Valík, Steinocher – Furch, Kohút, Šmerha, Matějka, Patočka, Netolický, Šteiner, Šilhan, Šergl, Marek, Jaša, Martínek.

Plzeň

Kolář – Kvasnička, Kačena, Staněk, Váchal, Kaňák, Sysel – Chalupa, Reitspies, Červenka, Hanzlík, Kodýtek, Vavřička, Pour, Roubal J., Kolařík, Kokoška, Eret, Roubal D., Rubner

Červenobílí skočili do zápasu s jasnou vizí - poslat plzeňské hráče domů a urvat poslední výhru v sérii. Z počátku utkání to nevypadalo, že jsou úplně při chuti, hru ve své moci měl soupeř, který si vzal vedení pod svá křídla. Nakonec museli domácí dohánět stav 0:2, a to se také povedlo. V závěru vynaložili sešívaní obrovské síly, aby zápas dopadl kladně právě pro Slavii, ale soupeř 19 vteřin před koncem rozhodl o tom, že série se ještě přesune do Plzně.

Slavia mohla ukončit sériové klání s Plzní a urvat konečnou výhru na svou stranu. V první třetině domácí téměř nedokázali vystřelit na bránu, velká část hry probíhala před Šorfem, který měl s plzeňskými útočníky plné ruce práce. Hned ve třetí minutě David Roubal za asistence Ereta prostřelil slávistického brankáře a hosté se mohli radovat z vedeni.

Následovaly dvě přesilové hry pro sešívané, ovšem vhodná trefa se ani v jednom případě ne a ne dostavit. V závěru první části hry si i hosté zahráli v početní převaze, ale ani oni nijak svou výhodu nevyužili.

Ve druhé periodě se červenobílí pomalu vzpamatovávali a snažili se srovnat krok se soupeřem. Přesilovky už byly důraznější a domácí se častěji dostávali k možnosti srovnat stav utkání. Velká rána přišla ve třinácté minutě, kdy na trestnou lavici usedl slávistický útočník Šmíd a Plzeň se dostala do přečíslení. Kombinace Matěj Chalupa, Rubner a Kodýtek využila přesilovou hru a slávisté ztráceli již dva góly. Červenobílá touha po brance byla stále větší a Viktor Martínek našel ke konci třetiny skulinu v Kolářově postoji. Kontaktním gólem za pomoci Kohúta dal svému týmu naději na vyrovnání.

V poslední části hry domácí vzali průběh utkání do svých rukou. Plzeňského gólmana rozhodně nešetřili, pálili jednu ránu za druhou a čekali na trochu štěstí a větší přesnost, aby kotouč skončil v síti. Ve dvanácté minutě si našel odražený puk Tomáše Šmerhu, který neváhal se zakončením a srovnal skóre pro svůj tým na 2:2.

Slávisté stále nepolevovali a sypali na Koláře další prudké střely, byli připraveni před bránou dorážet a tlačili soupeře do úzkých. Perfektní obrana stále držela kotouč v útočném pásmu a nedala soupeři šanci se nějak zvlášť prosadit.

Bohužel devatenáct vteřin před koncem bylo téměř po všem. Marek Rubner sebral slávistické obraně puk a ve spolupráci s Kodýnkem a Kvasničkou zajistil plzeňským juniorům vítězství. Domácí se ještě v závěru pokusili vstřelit branku, když skočili na led v šesti, ale v tak krátkém čase se akce nezdařila.

Série se tedy přesouvá zpátky na plzeňský led, kde už půjde o všechno. Závěrečné klání nastane již v neděli 25. března.

Vstřelit první branku soupeře rozhodí, myslí si Šmerha

Tomáš Šmerha srovnal ve druhé třetině stav utkání na 2:2, a tím dal spoluhráčům další popud k obratu. Sám celkový průběh zápasu hodnotí velmi kladně, především pak poslední periodu, kdy dokázali sešívaní dostat soupeře pod tlak. „Čekali jsme, že už v úvodu na nás naskočí a budou chtít urvat výhru. První dvě třetiny nás hodně tlačili do úzkých, ale naše branka ve druhé třetině tým nakopla kupředu,“ hodnotí průběh utkání Šmerha.

Právě tento útočník se postaral o druhou důležitou branku v zápase. Samotný gólový moment popisuje slovy: „Puk se myslím odrazil od betonu ke mně, ujel jsem soupeři ze souboje v rohu, puk nahodil na bránu a ono to tam padlo.“

Příprava na tento duel byla stejná jako na předchozí. Velkou roli hraje obětavost a týmový duch. „V některých fázích jsme hráli stejně jako ve včerejším zápase, ale konečnou naší hrubku soupeř využil,“ dodává.

Na nedělní klání bude příprava probíhat podobně, ovšem Šmerha zmiňuje i možnosti, jak soupeře zdolat. „Je potřeba proměnit šance hned na začátku, a to vývoj zápasu určitě ovlivní. Ještě jsme jim nedali první branku, když se to stane, jistě je to rozhodí, a nakonec sérii urveme. Už jsme u nich dokázali zvítězit, tak proč bychom nemohli i podruhé,“ zmiňuje slávistický obránce šance na úspěch v dalším utkání s Plzní.

Ohlasy trenérů

Milan Antoš (HC Slavia Praha): „Byl to těžký zápas, postupně jsme se museli zlepšovat. V první třetině byl soupeř lepší, ve druhé jsme se mu vyrovnali, ale i přesto byl o chloupek lepší než my. Ve třetí třetině jsme my hráli skvěle, ale bohužel nastala chyba v závěru 19 vteřin před koncem, a pak už bylo málo času skóre srovnat. Šlo opět o velmi vyrovnané utkání, soupeř je skvělý, my se snažíme mu sekundovat a čekáme na pátý zápas.“

David Bruk (HC Plzeň 1929): „Znovu jako všechny předešlé zápasy to byl velký boj a šlo o velmi těžké utkání. Slavia hraje skvěle, je důrazná v osobních soubojích a velmi dobře chytá i brankář. Myslím, že jsme odehráli asi nejlepší utkání v sérii, a přesto to bylo 2:2. Velmi šťastně jsme sice dali gól před koncem, ale měli jsme šance na pět i šest gólů.“

Autor Hana Hájková
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více