Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
29. března 2018

Nevinný souboj, pak dlouhá pauza. Na operaci zatím nejdu, říká Růžička

V rozhodující fázi sezony postrádala Slavia svého srdcaře Antonína Růžičku. Urostlý bek se zranil v polovině února při domácím zápase s Kladnem a od té doby se chodil dívat na hokej jenom o berlích. „Po několikáté jsem se zranil na konci sezony. Nasčítalo se to a bylo mi to už docela líto,“ přiznal Růžička, který už zahodil berle a vrhl se do rehabilitace.

Nepříjemná chvilka se odehrála hned na začátku únorového zápasu proti Rytířům. „U modré čáry proběhl nevinný souboj, někdo mě trefil kolenem, čímž prohnul moje koleno směrem dovnitř. Tím to ruplo,“ popisoval slávistický obránce bolestivý okamžik.

Diagnóza? Natržený vnitřní vaz a k tomu ještě utržený meniskus. „Byla to smůla, ale žádný úmysl. Takových zákroků jsou stovky,“ řekl Růžička smířlivě směrem k soupeři, který mu zranění způsobil.

Po nešťastném zákroku odjel z ledu a doufal, že nejde o nic vážného. Jenže na nohu se nemohl vůbec postavit a bylo jasné, že v koleni je něco špatně. Hrozila dokonce operace poraněného menisku. „Rozhodl jsem se, že na ni ještě nepůjdu. Uvidím, co to bude dělat a když bude koleno bolet, tak asi budu muset. Zatím to nebolí vůbec, snad to tak zůstane,“ doufal pětadvacetiletý bek.

Po konci sezony do práce

Na poraněné vazy pak Růžička dostal alespoň pevnou ortézu a berle, se kterými ho pak mohli diváci vídat na domácích zápasech Slavie. „Bylo to špatný, radši bych hrál. Občas jsem taky chodil za klukama do kabiny. Musel jsem ale jezdit hromadnou dopravou a měl jsem strach, aby mi na to nikdo nešlápl,“ vyprávěl.

„Už po několikáté jsem se zranil na konci sezony. Nasčítalo se to a bylo mi to už docela líto,“ přiznal Růžička a vzpomněl třeba na nepříjemný závěr předloňské sezony, kdy v posledních kolech vypadl mimo hru kvůli těžkému otřesu mozku.

Teď ale doufá, že už si smůlu konečně naplno vybral a věří v lepší zítřky. Poslední březnový týden konečně mohl sundat ortézu a bude zase pomalu chodit po svých. Potom se mohl zase pustit do práce, paradoxně v týdnech, kdy většina jeho spoluhráčů bude odpočívat. Růžička se ale musí pomocí rehabilitace a cvičení zase dostat do formy.

„Chtěl bych dát koleno do kupy. Mám naplánovanou rehabilitaci, už s kolenem trochu cvičím tady na Slavii. Potom, když to vyjde, bych se rád někam podíval na dovolenou,“ doufal slávistický obránce.

Není zatím jasné, jestli Růžičku uvidíme v červenobílém dresu i příští sezonu. Smlouva na Slavii mu končí, o nové se bude teprve jednat.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video