Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
19. dubna 2018

Turnaj 4. tříd s podporou Hlavního města Prahy uzavřel letošní sezonu v Edenu

Ve dnech 14. a 15. dubna se v Edenu konal hokejový turnaj 4. tříd za podpory Hlavního města Prahy. Turnaje se účastnilo celkem sedm týmů. Nejlépe si nakonec vedl Baník Sokolov, který ze šesti zápasů pětkrát zvítězili. Druhou příčku si zajistili hráči Slavoje Zbraslav a nejlepší trojici doplnila Sparta Praha. Domácí tým, který nastoupil, v co nejširší sestavě tak, aby dal na domácí půdě šanci všem hráčům, skončil na sedmém místě, když v turnaji dokázal jednou zvítězit a jednou remizovat.

Slávisté zahájili turnaj proti Slavoji Zbraslav. Po protrápených 30 minutách nakonec zvítězili 2:1.

V dalším zápase turnaje čelili týmu z Havlíčkova Brodu. Jen díky zvýšené bojovnosti dokázali odejít ze zápasu alespoň s jedním bodem za remízu 4:4, když v závěru dokonce mohli vstřelit vítěznou branku.

V zápase proti Soběslavi převedli hráči Slavie jeden z nejlepších výkonů turnaje, ale bohužel nedokázal eliminovat pozdějšího krále střelců Daniela Hanzala, který předvedl jedno ze svých galapředstavení. Výsledek 4:7.

Druhý hrací den začal pražským derby s rivalem z Holešovic. Domácí tým skvěle vstoupil do utkání a vedl 4:1. Pak ale přišlo několik laciných branek a tým už se do zápasu nedokázal vrátit a nakonec podlehl 4:5.

Tým Slovanu Ústí nad Labem pak dílo zkázy dokonal. Po celý zápas byl jednoznačně lepším týmem a zvítězil 3:0.

V posledním utkání se Slavia střetla s hegemonem turnaje – Baníkem Sokolov. Tým notně vyhecovaný trenérskou dvojicí L. Slížek – A. Tomášek začal předvádět hru, kterou všichni očekávali. Aktivní a důrazný tým dvakrát v utkání vedl, ale v konci utkání ho zase zlomily nešťastné branky a odešel znovu poražen 3:6.

Po závěrečném utkání došlo na slavnostní ceremoniál, během kterého byly předány poháry účastníkům. Turnaj vynikal především obrovskou vyrovnaností týmů, kdy zápasy většinou končily remízou nebo vítězstvím o jednu branku. Poslední v pořadí porazil druhého, čtvrtý prvního. Z tohoto pohledu měl turnaj výjimečnou kvalitu.

Vyhlášeni byli také nejlepší hráči turnaje. Mezi brankáři byl nejúspěšnější Radek Novák z vítězného Baníku Sokolov, když turnajem prošel se statistikou úspěšnosti lehce přes 85%, což je v této kategorii nadstandardní výkon. Střelcům vládl Daniel Hanzal ze Spartaku Soběslav s 15 vstřelenými brankami. Nejužitečnějším hráčem byl vyhlášen sparťanský centr Oliver Vaňha, jenž se podílel na dvou třetinách branek svého týmu.

Autor Redakce
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více