Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
23. dubna 2018

Pomahač hodnotí sezonu mládeže. V Edenu chce vybudovat klubovnu

Uplynulou sezónu hodnotí sekretář mládeže František Pomahač pozitivně. „S letošní sezónou jsem velmi spokojen a pochvala patří všem, kteří se na úspěších a chodu týmu podílejí," zmiňuje. Zároveň je rád za každý úspěch, kterého hráči nejen v mládežnických kategoriích dosáhnou. A rád vidí, když se do Edenu vrací i slavní odchovanci.

„Úvodem bych chtěl poděkovat všem trenérům i hráčům za spolupráci a šíření dobrého jména Slavie v uplynulé sezóně. Děkuji také vedoucím a dalším dobrovolným pracovníkům. Velmi si jejich práce vážím,“ děkuje s úsměvem na tváři.

Jak jste spokojený s výsledky v kategorii žáků?
Snažíme se zde v první řadě hráče vychovat a dále jde samozřejmě i o výsledky. Letos jsem osobně moc spokojený. V kategorii žáků 5. a 6. tříd vyhrály týmy svoje skupiny, je vidět nejen nadšení dětí, ale i trenérů a rodičů. Příjemně překvapila 7. třída umístěním na druhé příčce. Pěkného úspěchu dosáhla i 8. třída, která se probojovala pod vedením trenéra Kucharčíka na Mistrovství ČR.

Překvapil vás nějaký výsledek v dorostu?
Mladší dorost dosáhl mírného zlepšení oproti předchozí sezóně, nicméně bychom určitě chtěli lepší pozici v extralize. Každopádně tento výsledek se dal očekávat. Od staršího dorostu jsem osobně čekal lepší umístění, a to vhledem k jejich předchozím výsledkům a také proto, že v týmu vnímám velkou sílu a chuť makat. Je samozřejmě fajn, že se kluci dostali do play off, ale viděl jsem je ve čtvrtfinále, možná i semifinále.

Předpokládal jste, že si junioři zahrají play off?
Juniorku v play off s dobrým výsledkem jsem očekával. Jsou velmi silní v ofenzivě a hraje zde spousta nadprůměrných útočníků. Také mám velkou radost, že řada juniorů si měla možnost zahrát několik zápasů ve WSM lize. Tato zkušenost je jistě motivuje a posouvá dál. Je na místě pochválit i práci trenérů, kterou hodnotím velmi kladně. Líbilo se mi, že si junioři sami řídili kabinu, udržovali pořádek v šatně. Trenéři celkově zapracovali i na morálce v mládežnických kategoriích. Beru to tady jako rodinu, všichni se známe a navzájem si fandíme.

Co se bude vylepšovat do další sezóny?
Vždy se dá něco zlepšovat a posouvat vpřed. Z hlediska organizace týmu jsme momentálně posílili trenérský kádr o zkušeného Jirku Vebera. Co se týče prostředí stadionu, tak se snažíme, aby sem děti chodily rády. Nyní se dokončuje rekonstrukce šaten, v loňském roce jsme postavili tělocvičnu. Centrum mládeže funguje na výbornou. Také mám v plánu vybudovat pro trenéry vlastní klubovnu, kde budou mít možnost trávit společný čas.

Centrum mládeže funguje skvěle, nyní se rekonstruují šatny.

Jak jste se rozhodoval s obsazením trenérů pro příští sezónu?
Nejde jen o moje rozhodnutí, jde o verdikt celého vedení oddílu. Našim cílem je, aby trenéři znali navzájem celý oddíl a nestarali se pouze o jednu kategorii. V týmu vždy rádi přivítáme lidi, kteří chtějí pro Slavii pracovat a mají k ní kladný vztah.

Jaké projekty chystáte do nové sezóny?
Bez grantů se pracuje těžce, hlavně tady v Praze. V jiných městech se o stadiony starají právě města, ale tady musíme být soběstační. Samozřejmě jsme rádi za podporu Hlavního města Prahy, Prahy 10, ministerstva školství a dalších institucí, ale na spoustu věcí si musíme ušetřit sami. Jak už jsem zmiňoval, teď se nám daří část prostor postupně rekonstruovat. Co se týče dalších plánů, ty bych zatím neprozrazoval.

Mladší dorost si ještě stihl zahrát Memoriál Jiřího Baráka. Jak hodnotíte tuto akci?
Úzce spolupracujeme se slovenskou Skalicí, která přijela i letos. Jiří Barák byl dlouholetý trenér Slavie a ředitel stadionu, proto jsem požádal jeho vnučku, aby se mnou předávala zúčastněným ceny. Letos jsme strávili v Edenu čtyři pěkné hokejové dny. Tento turnaj využívají i noví trenéři dorostu k poznání úrovně hráčů. Akce se velmi povedla, vždy beru za úspěch, když se kluci zdravě perou o výsledek a nikdo se při tom nezraní.

Máte informaci o tom, kteří junioři by mohli v příští sezóně nastupovat za áčko?
To je otázka spíše na trenéry dané kategorie a v nejbližších dnech to budeme řešit. Byl bych samozřejmě rád, aby tuto příležitost dostalo co nejvíce z nich. Pokud by to v áčku nevyšlo, podnikneme kroky, abychom jim sehnali angažmá v jiných soutěžích. Hokej nekončí tím, když hrajete nižší soutěž. Nikde není psáno, že se nemůžete vyšplhat do těch nejvyšších postupně. Člověku dělá radost, když vidí po čase hráče, kteří mu prošli rukama. Mám radost a jsem pyšný, když je například sraz nároďáku a mezi hráči se objevují i ti, kteří působili u nás (např. Červenka, Birner, Nestrašil, Furch, Chlapík, Jaškin, Krejčík) a já jsem měl tu čest je nějaký čas trénovat nebo je každodenně potkávat na stadionu.

Autor Hana Hájková
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video