Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
9. května 2018

Letní příprava startuje. Bojujeme sešívaným srdcem!

Po minulé sezoně, kdy jsme podruhé v řadě dosáhli na semifinále play-off WSM ligy, tvoříme pro letošní ročník nový omlazený tým, který poskytne více prostoru talentovaným juniorům. V kádru zůstávají někteří produktivní hráči z uplynulé sezony i řada našich odchovanců, na kterých chce Slavia do budoucna stavět. Z hostování v Plzni se vrací gólman Sochůrek, sešívaný dres opět oblékne Jan Veselý.

Možnost vybojovat si místo v týmu dostane v nadcházející sezoně řada hráčů, kteří působili v loňském roce v juniorce Slavie, jenž se dostala do extraligového čtvrtfinále, a také další hokejisté juniorského věku. Tito hráči dostanou jedinečnou šanci zajistit si místo v nově se budujícím kádru a stát se oporami Slavie do budoucna.

Hokejisté se k přípravě na novou sezonu sešli poprvé ve středu 9. dubna dopoledne, trenéři Razým, Srdínko a Málek přivítali v týmu i dvě staronové posily.

Útočné řady vyztuží urostlý forvard Jan Veselý, který se ve slávistickém dresu představil už v sezoně 2014/15 a krátce také v následujícím ročníku. Třiadvacetiletý hokejista má na svém kontě 68 extraligových startů, v loňské sezoně byl nejproduktivnějším hráčem Litoměřic a s devatenácti góly osmým nejlepším střelcem WSM ligy.

Do brankoviště přichází dvaadvacetiletý Lukáš Sochůrek, který strávil poslední dvě sezony na hostování v Plzni. V dresu Indiánů nasbíral i pár cenných extraligových zkušeností, pravidelně pak chytal v druholigových Klatovech.

Brankářskou dvojici utvoří se Sochůrkem Dominik Šorf, který podával v minulé sezoně vynikající výkony v juniorském týmu.

Lídry obranných řad budou nejproduktivnější obránce minulé sezony WSM ligy Jiří Drtina a kapitán a slávistický srdcař Jan Novák. Do přípravy se zapojí také obránci Vojtěch Šmíd, Jan Štibingr nebo Dominik Valík, kteří již mají za sebou premiéry v A-týmu. O místo s nimi budou bojovat také Tadeáš Hejda, Tomáš Duda, Michal Steinocher nebo David Stark, kteří zatím na první start mezi muži čekají.

V zadních řadách už bohužel neuvidíme Antonína Růžičku, kterého v posledních letech trápila řada zranění a rozhodl se v pětadvaceti letech rozhodl ukončit hráčskou kariéru a vydat se cestou civilního zaměstnání. Přestože jsme měli zájem o spolupráci, chápeme jeho rozhodnutí a přejme mu hodně úspěchů.

O produktivitu v útoku se vedle Veselého budou starat Martin Šagát, nejproduktivnější hráč Slavie v posledním play-off a Lukáš Krejčík, druhý nejproduktivnější hráč základní části našeho týmu. Stálicemi v našem dresu jsou pak Martin Ondráček nebo Jiří Doležal, oba odchovanci s extraligovými zkušenostmi. V kádru zůstávají Tomáš Šmerha a Aleš Furch, po zranění se vrací Denis Heldák a ve Slavii bude nadále působit také Jiří Hozák. O místo v útočných řadách pak budou bojovat hráči, kteří loni působili v juniorce David Šteiner, Jan Šergl, David Kohút a David Matějka.

O případných dalších posilách vás budeme průběžně informovat.

Autor Klub
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více