Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
9. června 2018

Obránce Hejda: Slavia je můj druhý domov. Zahrát si za áčko by byl sen

Loni se s prvním týmem pouze připravoval a sezonu odehrál za sešívanou juniorku. Po úspěšném ročníku v mládeži a celkovém omlazení kádru áčka jeho šance letos stouply. Obránce Tadeáš Hejda tak v letní přípravě bojuje ze všech sil, aby se mezi „vyvolenými“ pro zápasy první ligy objevil a udržel. „Za příležitost jsem moc rád. Budu se snažit ji využít. Vždyť Slavia je pro mě jako druhý domov,“ řekl o „rvačce“ o místo jednadvacetiletý bek.

Slavia se v době letní pauzy rozhodla omladit kádr a „suchou“ vedle zkušených borců Nováka či Drtiny odstartovali také nadějní mladíci, kteří loni váleli v juniorském dresu. V kabině se stejně jako loni našlo místo i pro zadáka Hejdu, jenž se do zápasové sestavy v uplynulém ročníku nakonec nedostal.

Před zahájením další sezony však věří, že se svoji o šanci popere úspěšněji. Stejně jako jeho spoluhráči z juniorky může teď i Hejda ukázat, co v něm vězí, a pomoci trenérům rozhodnout, jestli si místo v kabině zaslouží. „Jsem rád, že jsem teď dostal šanci a budu se snažit ji využít a vybojovat si místo v týmu,“ hlásí rozhodně. I v přípravě by určitě chtěl navázat na úspěšný ročník s juniorkou, který se sešívaným výsledkově i herně vydařil.

0+15
Hejda nasbíral v loňské sezoně v juniorce 15 bodů v 35 zápasech. Na premiérový start ve slávistickém áčku zatím čeká.

„Myslím, že alespoň navázat na loňskou sezonu by bylo super. I když je jasné, že to loni mohlo být i lepší. V áčku je teď hodně mladých kluků, takže se ani nemusíme s nikým seznamovat. Víme, kdo jak hraje a co kdo dokáže, což je velké plus,“ popisuje výhody, jimiž omlazený kádr prozatím oplývá.

S kamarády z mládeže se navíc lépe kouše i suchá příprava, jež je takřka pro všechny hokejisty noční můrou. A nejinak tomu je i u Hejdy. „Suchou stejně jako většina dalších hráčů moc nemusím. Rozhodně nepatří mezi nejoblíbenější části sezony, ale je potřeba. Na suchu se musíme nějak připravit na led, abychom pak nešli úplně od nuly a měli alespoň nějakou fyzičku.“

Přednosti? Obětavost a hra tělem, myslí si Hejda

Leccos navíc může odkoukat od svých vzorů a zkušených matadorů, Jana Nováka a Jiřího Drtiny. Z jejich zkušeností a rad chce ale jednadvacetiletý zadák čerpat hlavně na ledě. Teď to podle slov jeho zatím není až tak nutné.

Tadeáš Hejda při tréninku v posilovně během letní přípravy na novou sezonu.

„Určitě se od nich dá hodně naučit. Při suché přípravě to ale zatím není moc potřeba. Teď se soustředím hlavně na své výkony, aby byly co nejlepší a já se co nejlíp připravil na led. Tam už to bude jiné. Určitě se budeme domlouvat, co a jak, takže od nich těch zkušeností a rad určitě získám hodně,“ přiznává upřímně.

Co je hlavní, tak jak na suchu, tak i na ledě chce především přesvědčit trenéry, aby ho do vznikajícího kádru zařadili. „Obětavost a hra tělem,“ vyjmenovává své největší přednosti, kterými hodlá nejvíc pomoci. Slavia je pro něj navíc srdcovka a hrát za áčko by pro něj byla velká věc a pocta.

„Slavii beru jako druhý domov. Je to pro mě srdcová záležitost. Hraju tady od šesti let a kromě víkendů, kdy máme volno, jsem tady každý den. Zahrát si za áčko by byl sen. Udělám všechno pro to, aby se mi to povedlo,“ uzavírá nadějný bek.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více