Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
18. července 2018

Přípravu na ledě začneme se čtyřiceti hráči, přibližuje Miloš Říha

Na zimním stadionu v Edenu bude v příštích týdnech pořádně rušno. Trenéři přivítají v pondělí 23. července asi čtyřicet hráčů, ze kterých by měla postupně vykrystalizovat podoba kádru pro nadcházející prvoligovou sezonu. "Chci, abychom vytvořili v našem mladém týmu větší konkurenci. Hráči se poperou o místa v modelových utkáních," nastiňuje hlavní trenér Slavie Miloš Říha.

Co vám ukázaly tři týdny, během kterých jste vedl letní přípravu Slavie?
Přišel jsem k mužstvu již v průběhu přípravy, s mými trenérskými kolegy jsme pak řešili tréninky jednak podle plánu, ale také jsme dělali změny podle únavy hráčů a podobně. Trenéři připravovali tým přede mnou a udělali kus práce, takže mám pocit, že po kondiční a silové stránce je mužstvo připraveno dobře. Zlepšení potvrdil test, který hráči absolvovali na začátku a na konci letní přípravy.

Hráči dostali na období volna individuální tréninkové plány, na co jsou zaměřené?
Individuální plány jsou zaměřeny na uchování kondice, aby si hráči udrželi to, co během letní přípravy natrénovali.

Jaký bude plán pro nejbližší týdny na ledě?
První dny si hráči budou zvykat na led, na výstroj, vyšlápnou brusle. Zaměříme se především na bruslení. Následně samozřejmě půjdeme do střelby, dále do kombinace a rovnovážných situaci. První dva týdny budeme hrát hodně modelových utkání.

Kolik hráčů se bude ucházet o místo v týmu?
Nabereme teď na začátek přípravy přes čtyřicet hráčů. Chci, abychom vytvořili v tomto mladém a začínajícím tymu větší konkurenci. Vzhledem k tomu, že na začátku přípravy je málo zápasů, hráči budou hrát mezi sebou a poperou se tak o místo v dalších utkáních a o místa v sestavě.

Jak bude výběr probíhat?
Prvních čtrnáct dnů budeme v tomto počtu. Hráči budou hrát modelová utkání a poté kádr zúžíme. Samozřejmě mimo tato modelová utkání hráči absolvují tréninky na suchu i na ledě, a to se zvyšující intentzitou.

O jaké hráče se bude jednat?
Budou to naši zkušenější hráči, které máme pod smlouvou, pak hodně mladých hráčů, odchovanců Slavie, kteří zde v poslednich letech hráli v mládežnických kategoriích. Dále tu budeme mít hráče na try-out, kteří jsou odchovanci nebo zde hráli a poslední “skupinu” tvoří další hráči na zkoušku. Nechtěl bych teď zmiňovat někoho konkrétního, jména uvedeme se začátkem přípravy na ledě.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více