Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.8.2018

Čtvrté vítězství! Slavia si doma poradila s Benátkami

přípravné utkání, čtvrtek 16.8.2018, Slavia - Benátky
Slavia
2:1
0:0, 1:1, 1:0
Benátky

Branky a nahrávky: 22. Panna (Štibingr, Furch), 47. Furch (Valík) – 26. Burda (Braid). Vyloučení: 6:4. Bez využití:. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Sestavy

Slavia

Sochůrek (30. Šorf) – Drtina, Saňa, Hejda, Štibingr, Šmíd, Drahorád, Valík, Antoš – Všetečka, Šagát, Kubica, Panna, Furch, Procházka, Heldák, Kohút, Tejral, Hozák, Jaša, Matějka, Šteiner

Benátky

Hosnedl (Žalík) – Hanousek, Kolmann, Bednář, Havlín, Maier, Kunst – Jeník, Mikyska, Špaček, Šír, Chrtek, Zachar, Hovsepyan, Nezbeda, Řepík, Průžek, Burda, Braid

Sešívaní hokejisté přivítali na svém ledě Benátky nad Jizerou. Jednalo se o páté přípravné utkání a červenobílí již po čtvrté vyhráli. Po zlepšeném výkonu ve druhé a třetí třetině zvítězili 2:1. Mezi úspěšné střelce se zapsali Ondřej Panna a Aleš Furch.

Začátek byl z obou stran lehce pomalejší, ale po krátkém seznamování se do první příležitosti dostali hosté. Na konci šesté minuty najížděl z levé strany na Sochůrka Šír, ale ani nadvakrát nedokázal strážce sešívané klece překonat. Červenobílí odpověděli hned vzápětí dobrým pokusem Furcha, který využil zaváhání v obraně Benátek nad Jizerou. Jeho střela však minula o metr pravý roh branky gólmana Hosnedla.

V polovině první části dostali hosté příležitost v podobě dvou po sobě jdoucích přesilových her, v průběhu té první musel Sochůrek vytasit perfektní zákrok lapačkou proti střele Hanouska. O chvíli později byl na pokus Řepíka krátký i Sochůrek, Slavii však zachránilo břevno. Při rovnovážnému počtu hráčů na ledové ploše se do jedné z mála šancí Slavie dostal Petr Tejral, jeho zakončení však skončilo na helmě Hosnedla.

Sešívaní měli celou první třetinu velké problémy s aktivitou Benátek a museli si často pomáhat nedovolenými zákroky. Po jednom z nich se objevil v přesilovce hostů osamocen před odkrytou brankou Hanousek, bekhendový pokus ale nedokázal vměstnat mezi tři tyče, a tak mohl padnout gól na straně druhé. Štibingr v útočném pásmu mohutně napřáhl, avšak jeho tvrdý projektil dokázala obrana Středočechů zblokovat.

Po přestávce se červenobílí vrátili na led jako vyměnění a aktivita domácího týmu vyústila v první branku zápasu. Zdánlivě ztracený kotouč vydoloval v rohu hřiště Furch, předal ho na modrou čáru Štibingrovi a jeho nabídku k teči využil dobře postavený Ondřej Panna. Červenobílí se mohli poprvé radovat.

Další minuty pokračovaly v podobném trendu, v němž začala druhá třetina. Obě družstva se snažila o sympatický ofenzivní hokej. Ve dvacáté šesté minutě bylo vyrovnáno. Obrana Slavie úplně zapomněla na Václava Burdu, který usměrnil přesnou přihrávku Braida za bezmocného Sochůrka.

V polovině zápasu Slavia vystřídala gólmany zřejmě proto, aby spravedlivě rozložila porci minut strávených na ledové ploše. Čerstvý Šorf hned musel několikrát zasahovat, ale ani jeden z pokusů Benátek ho nepřekvapil. Ve 36. minutě se dostal po obrovské chybě Hosnedla do zakončení Jaša, ten však chybu hostujícího brankáře potrestat nedokázal. V poslední minutě prostřední části se ještě do úniku hnali Jeník se Špačkem, ale první jmenovaný nedokázal zakončit přesně, a tak oba týmy odcházely do kabin za nerozhodného stavu.

Do poslední části nastoupila Slavia znovu aktivněji než její soupeř a byla také po zásluze odměněna. Zmatku v obraně Benátek využil Valík, nahodil puk na Hosnedla, který ho vyrazil pouze k Aleši Furchovi, tomu nepřekážel ostrý úhel, ze kterého zakončoval a se štěstím propasíroval hrací předmět do hostující klece.

Slávisté si zbytek utkání pohlídali. Jeden z nebezpečných závarů při prázdné brance hostů vyřešil spolehlivý Šorf a poté se již sešívaní mohli radovat ze čtvrtého vítezství v řadě.

Ohlasy trenérů
Miloš Říha (HC Slavia Praha): „V první třetině byla znát únava, hodně jsme trénovali, ale nehráli jsme to, co jsme měli. Soupeř nás dobře napadal a měl více ze hry. Ve druhé třetině se to postupně zlepšovalo, od poloviny zápasu jsme se rozbruslili a začali mít dobrý přechod do útoku. Ve třetí třetině jsme zápas mohli pojistit brankou na 3:1, to se nestalo, ale myslím si, že jsme to měli dobře pohlídané, soupeř už neměl žádnou vyloženou šanci."

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Předvedli jsme tu velice zlepšenou hru ve všech herních činnostech, jak v obraně, tak i v útoku. Z naší strany to byl kvalitní výkon. Trápí nás produktivita. Hráli jsme aktivně, poctivě, jen mít lepší produktivitu.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více