Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
15.9.2018

Výborně! Junioři získali všechny body proti Plzni

4. kolo, sobota 15.9.2018, Slavia - Plzeň
Slavia
3:2
1:1, 1:1, 1:0 - N 1:0
Plzeň

Branky a nahrávky: 1. Vlček (Všetečka), 33. Brož, 50. Vlček (Všetečka, Hasil), 62. Vlček (Všetečka) – 15. Eret (Malák), 34. Eret (Pour). Rozhodčí: Pavlovič – Ondráček, Kučera. Vyloučení: 2:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 71. Střely na branku: 42:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Sestavy

Slavia

Málek (Vecka) – Němeček, Duda, Bureš, Macek, Steinocher, Holý – Brož, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil. Hasil, Vlček, Kižlin, Labuzík, Janča, Martinec, Petrák

Plzeň

Kolář (Pilc) – Houdek, Novák, Lokajíček, Šilhán, Kovářík. Kremláček, Malák – Ženíšek, Kvasnička, Rohla, Poul, Slanina, Adamec, Malát, Procházka, Eret, Hasman, Princl

Junioři Plzně přijížděli do Edenu v pozici favorita – po třech kolech vedli tabulku extraligové skupiny A. Sešívaní mladíci ale zahráli skvěle, přidali dostatek důrazu a takřka po celý zápas byli lepším týmem. Nakonec Slavia ve třetí třetině rozhodla o své výhře 3:2 díky Šimonu Vlčkovi. Ten se následně trefil i v prodloužení, což Slavii zajistilo bonusový bod navíc. Před tím Vlček skóroval také hned v první minutě zápasu, takže si celkově připsal cenný hattrick.

Za hattrickem si šel sedmnáctiletý Šimon Vlček už od začátku – skóre zápasu otevřel hned v první minutě po přihrávce Všetečky.

Tahle dvojice pak dělala plzeňské obraně spoustu starostí a nakonec celý zápas rozhodla.

Plzni se ale před tím podařilo dvakrát dotáhnout. Hned během první třetiny se hosté dobře zvedli a několik minut Slavii přehrávali. Vypracovali si řadu šancí, načež se puku ujal nehlídaný Petr Eret a v 15. minutě prostřelil Málka ke vzdálenější tyči.

Po přestávce už ale zase na ledě vládli domácí hokejisti. Po pár sekundách hry nejdřív trefil Hasil horní tyč branky. I následné zapeklité situace Plzeň přežila, až se kotouče ujal ve 33. minutě Jaroslav Brož, který předvedl krásné hokejové představení. Nejdřív se obtočil kolem beků a pak střelou z úhlu mezi betony Koláře vrátil domácím vedení.

Sešívaní o něj ale hned vzápětí trestuhodně přišli.

Po necelé minutě totiž domácí hráči nešikovně ztratili puk na modré čáře, načež opět ujel Petr Eret, který i druhý samostatný nájezd na Málka proměnil v gól.

Domácí ale vůbec nic nezabalili, i když branka na 2:2 byla z pohledu vývoje třetiny docela nešťastná. Dál se ale sešívaní tlačili do útoku a bušili na brankáře Koláře.

Zápasové drama pak pokračovalo až do třetí třetiny. V polovině periody začali být zase lepší hostující hráči, kteří vyrobili několik nebezpečných situací u Málkova brankoviště. Sešívaní i s trochou štěstí vše přežili.

A pak přišli s finálním úderem. Na scénu se totiž zase vrátilo duo Vlček, Všetečka. Po dobrém napadání Hasila poslal v 50. minutě Všetečka puk na Šimona Vlčka, který vůbec na nic nečekal a z mezikruží rychlou střelou zavěsil.

Z toho už se Plzeňští nevzpamatovali. Nedokázali si do konce mače vytvořit soustavný tlak, naopak hattrick mohl uzavřít po další šanci Vlček. Slávističtí mladíci si nakonec celkem v klidu pohlídali vítězství 3:2.

Následně se šlo do prodloužení, které rozhodovalo o bonusovém bodu navíc. Aktivněji opět začali domácí hráči, drželi se na kotouči, za což byli brzy odměněni. Po střele Všetečky se k puku opět dostal Šimon Vlček a i když tísněn, dokázal puk doklepnout do prázdné branky a konečně zkompletovat hattrick. Slávistický útočník tím také získal pro domácí tým další bod k dobru.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): „Plzeň do tohoto zápasu ztratila jediný bod, o čemž jsme věděli a na zápase se dobře připravili. Naši kluci podali dobrý výkon. Byli aktivní, nebyli zalezlí, což se nám nakonec vyplatilo. Hráli jsme agresivně, napadali, stříleli, tak se musí v dnešní hrát. I v prodloužení jsme se udrželi na puku a rozhodli jsme.“

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Utkání bylo velmi vyrovnané. Museli jsme dvakrát dotahovat, což se nám podařilo, a nakonec rozhodovala jediná branka. V předešlém zápase se nám ji podařilo vstřelit, v tomto utkání bohužel ne. Pak už z naší strany nebyla síla výsledek zvrátit. Udělali jsme hodně chyb v obranném pásmu, Slavia hrála hodně agresivně, což nám dělalo problémy. Nedokázali jsme si s tím poradit. Chtěli jsme získat aspoň bod v prodloužení, ale bohužel tam bylo opět naše nedorozumění, které soupeř potrestal. Slavia vyhrála zaslouženě, i když zápas byl hodně vyrovnaný.“

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více