Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
2. října 2018

Slavia na bodové vlně. Další výzva: Litoměřice tažené svazovým projektem

Další kolo, další výzva pro sešívané hokejisty. Ti se aktuálně vezou na vlně, která jim přináší body. Naposledy sice padli v Třebíči, ale i tak brali alespoň bod. Další výzvu Slavii přinese zápas proti Stadionu Litoměřice. Prostředí týmu zná dobře trenér Miloš Říha, který na severu Čech ještě loni působil. Do Edenu se zase vrátí Martin Kadlec, ovšem v dresu soupeře. Kromě zkušeného forvarda se v Edenu (ve středu od 18 hodin) ukážou i mladíci. Litoměřice už druhým rokem vedou se svazem projekt Dukla, který pomáhá mladým hráčům.

10. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Stadion Litoměřice

Porovnání týmů
8. místo (13 b.)
Postavení v tabulce
11. místo (11 b.)
19:24
Skóre
26:24
Lukáš Krejčík (2+4)
Nejproduktivnější hráč
Jan Kloz (4+7)
Jan Veselý
Martin Ondráček (oba 4 góly)
Nejlepší střelec
Martin Kadlec
Daniel Voženílek (oba 5 gólů)
Jan Novák (1+4)
Nejproduktivnější obránce
Aleš Pavlas (2+8)
David Honzík (89,7 %)
Dominik Šorf (94,6 %)
Úspěšnost brankářů
Tomáš Král (90,2 %)
Martin Michajlov (84,2 %)
Třebíč – Slavia 2:1sn
Poslední zápas
Litoměřice – Jihlava 4:3p

Po vlažnějším začátku drží sešívaní šňůru utkání, ve kterých bodují. Po prvních třech zápasech (a třech prohrách) to s výběrem trenéra Říhy nevypadalo dobře. Slávisté se však začínají zvedat. A je to vidět i v tabulce.

Slavia už nepočítá s brankářem Polívkou. V bráně se bude trenér Říha spoléhat na mladé odchovance a Davida Honzíka.

Pražané od zápasu v Prostějově (1:3) ve všech případech bodovali. Naposledy sice přišly o šňůru výher, když padli v Třebíči. Proti Horákům ale získali alespoň bod za porážku po nájezdech (1:2sn). „Pro nás je i tak venkovní bod zlatý. Navíc stále i přes prohru držíme bodovou šňůru. I když jsme prohráli, tak jsme to odmakali,“ věděl Jan Veselý. Bod Slavii upevnil pozici na osmé příčce.

Poslední duel odchytal v brance mladý Dominik Šorf, který i po svém druhém letošním startu drží mezi tyčemi dobrou úspěšnost zákroků (přes 94 %). Právě mladí odchovanci Vršovických (Šorf, Sochůrek a Vecka) se budou v brance společně s Davidem Honzíkem, který nastupuje na střídavé starty, objevovat nejčastěji. Klub už dříve uvedl, že s brankářem Polívkou nepočítá.

Kloz a Pavlas jako tahouni i mentoři

Na mladé se sází i v Litoměřicích. Projekt Dukla už druhým rokem pomáhá talentům se hokejově rozvíjet. V týmu Stadionu tak pravidelně působí hokejisté, kteří se perou o místo v mládežnických reprezentacích. Ti mají ideální šanci otrkat se v seniorském hokeji.

Oproti loňsku navíc mají Litoměřičtí jednu posilu – ne však přímo na ledě. Od letošního června na pozici sportovního manažera funguje Miroslav Přerost, který do té doby působil jako šéftrenér mládeže hokejového svazu.

Projekt Dukla a celý tým Litoměřic naopak opouštěl před letošní sezonou Miloš Říha, který následně zakotvil ve Slavii. S fungováním týmu je tak dobře obeznámen. Na jeho místo nastoupil David Bruka. „Chtěl jsem trenéra, který má zkušenosti s mladými hráči. Spousta trenérů k nim nepřistupuje úplně s důvěrou. Ta volba byla poměrně jasná a jsme rádi, že jsme ho získali,“ vysvětloval sportovní manažer Stadionu.

„Chceme, aby v kabině působili i starší hráči, kteří mladým trochu dají směr a ukážou jim, jak kabina v dospělém hokeji funguje. Jsou tu jako určití mentoři,“ popisoval Přerost pro hokej.cz fungování projektu podporovaného svazem.

Do známého prostředí se ve středu vrátí Martin Kadlec. Ten ještě loni působil na střídačku ve Slavii i Litoměřicích. Nyní se do Edenu vrátí už jako hráč Stadionu. Tam platí za jednoho z nejproduktivnější borců (5+3).

Kromě mentorování se starším daří tým táhnout i bodově. Jako zkušený forvard se prosazuje v dresu Stadionu Jan Kloz (4+7), který loni táhl Kladno, před tím Ústí. Za obránce zase mluví zkušený Aleš Pavlas (2+8). Mezi oběma lídry produktivity se neztratí ani Martin Kadlec (5+3), který má pořád čerstvé vzpomínky na působení v sešívaném týmu.

Právě obránce Pavlas rozhodoval poslední zápas proti Jihlavě (4:3p), když se trefil v prodloužení. To si Litoměřice vybojovaly až v poslední minutě základní hrací doby.

Dva body zajistily Litoměřickým ukončení série dvou porážek (2:4 s Benátkami a 2:3 se Vsetínem) a také posun na jedenáctou příčku, ze které chtějí vyrazit ještě výš. Za v tabulce desátými Jestřáby zatím visí jen kvůli horšímu skóre. Cílem pro letošní sezonu je znovu postup do play off.

Body by Severočeši rádi vezli i z Edenu. Před vlastními fanoušky se ale sešívaní budou chtít ukázat a soupeři nedají nic zadarmo. Vyjdete se znovu sešívané hokejisty podpořit – úvodní buly bude vhozeno ve středečních 18 hodin.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více