Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
27.9.2003

Snadná výhra

9. kolo, sobota 27.9.2003, Slavia - Pardubice
Slavia
2:0
0:0, 1:0, 1:0
Pardubice

Branky: 32. Kachlík (Svoboda), 48. Svoboda (Růžička V.)

vyloučení: 3:4

Sestavy

Slavia

Kamiš - Višňák, Moščic, Jebavý, Samec, Prostředník, Drbohlav, Soldán, Lang - Růžička V., Sobotka(C), Jiránek, Stromko, Malárik, Svoboda, Kachlík, Polakovič, Freisler, Škaloud, Chaloupka, Růžička T.

Pardubice

Ružička M. - Janata, Zohorna, Žídek, Kočan, Nakládal, Pochobradský, Rákos, Šindler, Luňák, Potůček, Jindřich, Janecký, Semorád, Rejzek, Salava, Vondráček (soupiska není rozdělená podle postů)

V sobotní poledne vyjeli na edenský led dorostenci. Soupeřem jim v rámci 9. kola byli Pardubice. Trenér Martin Pešout jako vždy spoléhal na svůj elitní útok Svoboda - Sobotka - Kachlík, který v zápase zařídil obě branky. Slavia si po celý zápas udržovala převahu, ale nevyužila mnoho stoprocentních šancí. Tomáš Svoboda zaznamenal v zápase dva body za gól a asistenci.

Domácí začali náporem a kdyby Sobotkova střela mířila pár centimetrů vedle, mohli slávisté vést už v první minutě. V deváté minutě neuznal sudí Slavii Branku. Domácí útočník podle rozhodčího vypíchl puk z lapačky brankáře. Kamiš se musel v brance sám zahřívat, jelikož první pořádná na něj střela mířila až ve 13. minutě. Slavia byla jasně lepší. Chybělo ovšem koření hokeje, góly. Tři minuty před koncem prvního dějství se vyznamenal zákrokem Kamiš, když vystřelil svůj beton proti puku. Potlesk na otevřené scéně si vysloužila pěkná přesilovková akce v režii slávistické elitní formace S.S.K. Při stejné početní převaze trefil kapitán Sobotka přesně spojnici Růžičkovy brány.

Ve druhé třetině se Pardubice zvedly a vytvořily si i několik šancí, lepším týmem však zůstali domácí. Hosté si vytvářeli tlak zejména při početní převaze. V desáté minutě druhé části zazvonila konstrukce Kamišovy brány. Čas 47:29, Sobotka přihrávkou z leva přenesl puk na Svobodu, ten vypálil, Martin Růžička jeho střelu pouze tečoval na hůl Jakuba Kachlíka od které putoval puk do branky. Skvělý průnik Tomáše Růžičky podél levého mantinelu zakončil ideální přihrávkou na nikým neatakovaného Samce, který ovšem nedokázal zvednout puk na beton brankáře Růžičky.

Hokejisté z města perníku v závěrečné části vyrovnali hru a měli více ze hry. Domácí si nevytvořili větší tlak ani při přesilové hře. Těsně po návratu pardubického Kočana z trestné lavice, projel Tomáš Svoboda po brankové čáře a zvedl před gólmanem puk pod víko. Vladimír Růžička ml. vyšel ze souboje se svým jmenovcem v brance hostí poraženě. Po obdržené druhé brance přestaly Pardubice hrát naplno a na koni tak byl opět Slavia. V závěru se ještě po střele Zohorny blýskl skvělým zákrokem Dominik Kamiš.

Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více