Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
5.10.2003

1,2,3....SUP ho tam.

10. kolo, neděle 5.10.2003, Slavia - Vsetín
Slavia
5:2
2:1, 1:1, 2:0
Vsetín

Branky a nahrávky: 2. Sup (D. Hruška, J. Beránek), 17. M. Kopecký (Jaroš, Droppa), 32. Sup (J. Beránek), 47. Sup (D. Hruška, J. Novák), 60. J. Beránek (Sup) - 19. Kuboš (J. Hašek, Stantien), 25. Demel (Štraub, Dubec). Rozhodčí: Bolina - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 7:4, navíc Frolo, Biegl (oba Vsetín) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 2402.

Sestavy

Slavia

Málek - J. Novák, Kolařík, P. Kadlec, Droppa, Kuntoš, Graňák - D. Hruška, J. Beránek, Sup - Čermák, Antoš, Šaffer - Jaroš, M. Kopecký, R. Dlouhý - Klepiš, Gron, Tomica.

Vsetín

Biegl - Jaškin, Frolo (26.- 34. Horák), Vyrůbalík, J. Polák, Kuboš, Němec - Hudec, Stantien, J. Hašek - Dubec, Štraub, Demel - Valko, R. Hruška, Ambruz - Sochor, Vak, Selingr.

Po skvělém začátku, nevalné druhé třetině ale famózním konci, dokázali domácí borci přehrát valachy ze Vsetína a vydolovat z domácího ledu tři body. Velkou měrou k tomu přispěl i hvězdný hattrickový hrdina s číslem osm Michal SUP.

Úvod zápasu se odehrával především ve středním pásmu. Hned první šance však znamenala gól. Na konci 2. minuty vybídl ke skórování Supa Hruška a slávistický kanonýr si proti Bieglovi věděl rady. Valaši poprvé zahrozili v 5. minutě, kdy se Ambruzova střela otřela o tyč. Z protiútoku mohla Slavia zvýšit náskok. V čase 4:44 předložil nahravač s číslem #44 gólový pas Beránkovi, ale slávistický kapitán pálil pouze do Biegla. V 9. minutě poslal hlavní rozhodčí Bolina Kolaříka na trestnou lavici za držení hole. Hostům se přesilovka vůbec nepovedla. Naopak mohli po úniku dvojice Jaroš-Dlouhý inkasovat, naštěstí pro zelenožluté druhý jmenovaný puk za Biegla nepropasíroval. Ani při druhé početní převaze, v době kdy na tresné lavici seděl Dlouhý, toho hosté moc nevymysleli. V 17. minutě slavila úspěch aktivita útoku mladíků. Jaroš téměř poslepu našel osamoceného Milana Kopeckého, jenž měl proti Bieglovi snadnou úlohu. V 18. minutě byl vyloučen za nedovolené bránění Klepiš a napotřetí s jedním hráčem navíc se již Valaši prosadili. V čase 18:18 stál na konci rychlé kombinace Kuboš.

Úvod druhé části Slavii nevyšel. Ve 23. minutě musel na hanbu za hákování Gron a po čtyřiasedmdesáti sekundách ho za neúmyslné zasažení vysokou holí následoval Kuntoš. Slávisté se ve třech ubránili, ale než stačili po návratu Grona zformovat své řady, dostal se kotouč k volnému Demelovi, jenž nedal střelou z kruhu Málkovi šanci. Domácí se rychle otřepali a vynutili si vzápětí vyloučení. V přesilovce to bylo v obranném pásmu Vsetína jak v kotli Míši Jílkové, jenže bez gólového efektu. Ve 32. minutě se Slavia přece jen dočkala. Roli asistenta na sebe vzal tentokrát Josef Beránek a roli zakončovatele opět Michal Sup.

Naděje Vsetína na zvrat v závěrečném dějství vzaly brzy za své. Ve 47. minutě Biegl vyrazil Hruškovu střelu pouze pro sebe a Michal Sup vrátil puk, tam kam patří, čímž završil v zápase hattrick! Hosté se snažili s nepříznivým vývojem ještě něco udělat, ale docházely jim síly, naopak červenobílí byli při chuti. Poutavé představení pro diváky završil v poslední minutě po vyražené střele Supa Beránek. Marné byly protesty Radovana Biegla, jenž se vehemetně snažil dát najevo nesouhlas s regulérností branky. Vysloužil si akorát desetiminutový dres a ironické skandování od domácího publika.
Ohlasy trenérů
Ondřej Weissmann (Slavia Praha): "Dali jsme brzy gól a dostali jsme se do herní pohody. Bohužel jsme dvoubrankový náskok neudrželi a opět jsme inkasovali v oslabení. Za stavu 2:2 byla hra vyrovnaná a bylo to trošku nervózní. Jsem rád, že jsme zlomili střeleckou smůlu a dali jsme konečně více než dva nebo tři góly."

Zdislav Tabara (Vsetín): "Předpokládali jsme, že se Slavia už po minulých zápasech zvedla a bude hrát stejně jako minulý rok nátlakový a agresivní hokej. Chtěli jsme se toho vyvarovat dobrou obranou středního pásma, ale moc se nám to nepodařilo a hned ve druhé minutě jsme inkasovali. Hra se potom vyrovnala, ale Slavia má oproti nám střelce. Dali jsme góly jen z přesilových her a to je málo. Z důrazu před brankou dostáváme strašně laciné góly."

Autor Lukáš Hykš, Jaroslav Andrle
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více