Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
6.10.2003

Rozhodla slávistická hra do těla

12. kolo, pondělí 6.10.2003, Slavia - Liberec
Slavia
5:0
2:0, 1:0, 2:0
Liberec

Branky: 8. Jiránek (Růžička T.), 14. Jiránek (Polakovič), 27. Růžička Vl. (Svoboda, Sobotka), 51. Freisler, 57. Sobotka (Svoboda), Vyloučení: 2:2

Sestavy

Slavia

Brož - Višňák, Moščic, Jebavý, Samec, Prostředník, Drbohlav, Soldán, Lang - Růžička Vl., Sobotka(C), Jiránek, Stromko, Malárik, Svoboda, Krejčí, Polakovič, Freisler, Škaloud, Chaloupka, Růžička T.

Liberec

Vajner - Patera, Řehák, Svoboda, Nevyhoštěný, Nedvěd, Malinský, Marnota, Vantuch(C), Pavlů, Peřina, Hrach, Hodač, Ropický, Čejka, Furch, Langr, Bárta, Starec, Sládek, David (soupiska není rozdělená podle postů)

Bez nemocného Kachlíka a s Brožem v bráně nastoupili dorostenci do 12. zápasu v sezóně proti Liberci. Už ve 14. minutě vedli domácí po dvou brankách Davida Jiránka 2:0. Ve druhé třetině zachytili trenéři nástup hostů a naordinovali hráčům důraznou hru do těla, což se ukázalo jako klíčové. Slávisti dohrávali souboje a hráči týmu pod Ještědem přestali hrát. V utkání se jako obvykle prosadili i oba nejproduktivnější hráči, Sobotka se Svobodou, oba zaznamenali dva body.

Do první šance zápasu se tlačil liberecký Svoboda, ovšem Brož už na začátku nastínil, že dnes bude těžké dostat za jeho záda puk. Rychlonohý Polakovič zavezl puk do útočné třetiny, přenechal Jiránkovi, který trefil pouze výstroj brankaře Vajnera. Čas tohoto hráče přišel až o pár minut později. Když Tomáš Růžička dojel puk za bránou, zadovkou naslepo našel Jiránka a ten se z první nemýlil. Při přítomnosti elitní Sobotkovy formace, tentokráte na křídle místo Kachlíka s Vladimírem Růžičkou, se dařilo domácím uzavřít Liberec v jeho obrané třetině. Freisler po ideální přihrávce Malárika netrefil před odkrytou bránou puk. Ve 14. minutě zavezl Polakovič touš do třetiny, vystřelil, Vajner jen vyrazil na Davida Jiránka a ten podruhé v zápase rozvlnil síť. Ještě před koncem předvedl vynikající zákrok brankář Vajner, když po Svobodově přihrávce směroval Vladimír Růžička svou střelu do šibenice.

Ze začátku druhé třetiny se hrál vyrovnaný hokej bez většího počtu šancí. V sedmé minutě objel Svoboda Vajnerovu bránu, přihrál na najetého Vladimíra Růžičku a ten bez problému zavěsil. V zápase byli velice aktivní liberečtí Bárta a kapitán Vantuch, kteří měli mnoho šancí a tvořili hru Severočechů. Petr Ropický se pěkně protáhl kolem beků, ale Brože nepřekonal. Kouč Vladimír Růžička ordinoval svým svěřencům především hru tělem a na ledě to bylo vidět. Slávisté dohrávali souboje a často i větší hráči Liberce se ocitali na mantinelech.

Do posledního dějství nastoupili domácí s převahou. Více práce měl rozhodně Vajner. Puk se před Brože dostával jen po nepřesnostech a následným zakázaných uvolnění, nebo při rychlých únicích. Chaloupka tečoval Škaloudovu střelu jen na betony Vajnera. Z tradiční pozice zpoza brány přihrával Svoboda na Sobotku, který rozezvonil pouze tyč. První Freislerovu střelu sice brankář vyrazil, ovšem pouze zpět k Freislerovi a ten už se na podruhé nemýlil. O šest minut později tečoval Sobotka před Vajnerem střílenou přihrávku od Svobody a uzavřel tak gólový účet.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák (trenér Liberce)

"Nestíhali jsme bruslením a špatnou hrou do těla. Po individuálních chybách jsme zcela jednoznačně prohráli zápas."

Martin Pešout (trenér Slavie)

Zhodnocení zápasu: "Byl to těžký zápas, jelikož se soupeř soustředil pouze na bránění a na to, aby dostal puk ze třetiny. Chvíli nám trvalo, než jsme se s tím vypořádali. Zápas jsme měli od začátku až do konce pod kontrolou a i výsledek byl nakonec celkem výrazný. Musíme být spokojeni a věřím, že další dva těžké zápasy, které hrajeme se Spartou a v Plzni, která je teď první, zvládneme." Ve druhé třetině trenéři naordinovali hráčům důraznou hru do těla, což se nakonec ukázalo jako rozhodující. "My jsme to naordinovali proto, že se nám zdálo, že upadá naše agresivita v útočném pásmu, a že soupeř se za stavu 2:0 začíná chytat. Tak jsme hráče hecovali do osobních soubojů a hlavně díky tomu jsme je potom přetlačili."
Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více