Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.10.2003

Pět minut před koncem rozhodl Sobotka

13. kolo, čtvrtek 9.10.2003, Slavia - Sparta
Slavia
1:0
0:0, 0:0, 1:0
Sparta

Branky: 56. Sobotka (Svoboda, Višňák)PP, Vyloučení: 5:6, Využití: 1:0

Sestavy

Slavia

Kamiš - Višňák, Moščic, Jebavý, Samec, Prostředník, Drbohlav, Soldán, Lang - Růžička Vl., Sobotka(C), Jiránek, Stromko, Malárik, Svoboda, Kachlík, Polakovič, Freisler, Škaloud, Chaloupka, Růžička T.

Sparta

Neuvirth - Procházka, Spudil, Mikala, Mrňa, Krätzer, Regner, Bezouška(C), Kupec, Morkes, Vach, Ton, Hertl, Loutocký, Vejvar, Rybecký, Kanov, Slezák, Řepík, Hron, Hanzl (soupiska není rozdělená podle postů)

Stejně jako v prvním letošním pražském derby byli úspěšnější slávisté. V prvním zápase vyhrála Slavia v T-Mobile aréně 4:1 a ani odveta se Spartě nepovedla. Do branky se postavil Kamiš a do sestavy se vrátil i Kachlík. Hrálo se velice ostře s četnými souboji u mantinelu. Slavia měla po celý zápas menší převahu, avšak oba brankaři drželi až do třetí třetiny čisté konto. O vítězi zápasu rozhodl hlavní rozhodčí, když pět minut před koncem poslal hosty do třech. Slávisté tuto příležitost využili připsali si další počet bodu na své konto. Branku při dvojnásobné přesilovce vstřelil po dokonalé přihrávce Svobody zblízka kapitán Vladimír Sobotka.

Dlouhým pokřikem se před utkáním posílili hráči v černých dresech. Navrátilec Kachlík společně se Stromkem se probíjeli do první šance utkání a brankář Neuvirth poprvé předvedl, že bude velice těžké dostat puk za jeho záda. Ve 4. minutě přišlo i první vyloučení. Sudí zastavil hru, jelikož jeden ze sparťanů zůstal ležet na ledě a hodně opožděně za to vyloučil domácího Višňáka. Domácí se v oslabení dobře bránili a nenechali se uzavřít v obrané třetině. Později přišly i přesilové hry na druhé straně a Vladimír Růžička st. musel jen kroutit hlavou nad nemohoucností svým svěřenců při zavážení puku do třetiny. Narozdíl od Kamiše, který si na puk sáhl jen málokdy, Neuvirth musel zasahovat skoro pořád. V obranné fázi se domácí nedopouštěli mnoha chyb. A když už nějaká přišla, skvělý Kamiš vše jistil.

Druhé dějství začalo ve stejném duchu jako to první, tedy náporem Slavie. Kachlík se dobře prokličkoval až před bránu, ale bekendem trefil pouze břevno. Ačkoli se hrál aktivní hokej, šancí bylo vidět jen poskromnu. Během 28. minuty zdvihl sudí pravici hned třikrát a domácí tak dostali šanci zahrát si ve čtyřech proti třem, avšak tuto příležitost nevyžili. Velice nepohlednou hru předváděli hráči na ledě v polovině zápasu. A jelikož se Sparta zlepšovala a začala postupně vyrovnávat hru, začalo se ze střídačky domácích ozývat známé "tělo". Slavia se dopouštěla mnoha nepřesností a hra už nebyla tak jednoznačná. Domácí mohli odcházet do šaten veselejší, když se Prostředník protlačil kolem beka, ale trefil pouze vzdálenější tyč Neuvirthovi branky.

Utkání se zcela vyrovnalo a hrál se hokej nahoru dolu. Hrálo se velice tvrdě a všechny souboje se důrazně dohrávali u mantinelů. O největší vzrušení se především jako vždy starala dvojice Svoboda - Sobotka. S blížícím se koncem se na ledě objevovala nervozita z obavy o výsledek. Obě mužstva si uvědomovala důsledek obdržené branky a snažili se vyvarovat se chyb. Pět minut před koncem dal sudí domácím šanci ke skórování vyloučením soupeře. A to dokonce dvojnásobnou, když v oslabení posunul schválně jeden ze sparťanů svou bránu. Domácí trenéři si vybrali oddechoví čas a udělili pokyny na tuto možnost k zisku plného počtu bodů. Po jednoduché přesilovkové kombinaci se ocitl puk na hokejce Vladímíra Sobotky před odkrytou bránou a ten už měl jen příjemnou povinnost posunout touš za čáru. Minutu před koncem využila oddechového času i druhá strana a po vypršení časového limitu pro time-out zůstal na střídačce i brankář Neuvirth. Hosté se snažili vyrovnat, ale domácí si těsné vítězství pohlídali a několikrát i zamířili na prázdnou bránu Sparty, ovšem vždy puk projel jen těsně vedle. A tak i druhé letošní derby skončilo ve prospěch Slavie.

Ohlasy trenérů

Martin Pešout (trenér Slavie)

"Bylo to vynikající utkání na dorosteneckou soutěž. Proti Spartě se nám nehrálo dobře, jelikož se hosté zaměřili zcela ne destruktivní hokej. Byli jsme trpělivý a využili jsme nabídnutou přesilovku".
Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více