Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
25. října 2003

Weissmann: Udělali jsme dvě chyby a Zlín je dokázal potrestat

Vyrovnané utkání, ve kterém rozhodovaly chyby, takto stručně hodnotil páteční utkání se Zlínem domácí asistent trenéra Ondřej Weissmann. "Udělali jsme dvě chyby a Zlín je potrestal." Utkání bylo podle něj velice těžké, protože Zlín dobře bránil a ze zajištěné obrany vyrážel do rychlých protiútoků. Po zápase jsme vyzpovídali též Petra Kadlece a Michala Vondrku.

"Zlín je mužstvo, které ty protiútoky hraje velice dobře," dodal Weissmann s tím, že Zlín hraje dobře i ve středním pásmu: "Také tam jsme se těžko prosazovali." Přesto Slavie řadu šancí, především v první třetině, měla, ale neproměnila je. "Myslím si, že jsme měli lépe využít přesilovky. Měli jsme docela dost přesilovek, ale padnul tam vlastně jenom jeden gól," míní slávistický kanonýr Michal Sup.

Slavia ještě šest minut před koncem vedla 2:1 a nebýt šikovné teče soupeře v 54. minutě, možná by naplno bodovala. "Škoda toho gólu šest minut před koncem, to si myslím, že jsme trošku zaváhali," říká Ondřej Weissmann a Michal Sup jej doplňuje: "Za takového stavu, kdy to máme super rozehrané, bychom to měli udržet až do konce."

V utkání se Zlínem se poprvé v Edenu představil i Michal Vondrka, který v týdnu přišel z Českých Budějovic. "Já si myslím, že na to, že hrál u nás první utkání, hrál velice dobře," míní slávistický asistent Ondřej Weissmann, "Dobře bruslí, nebojí se hrát, nebojí se něco vymyslet, a to si myslím, že je příslibem." Podle Weissmanna je však ještě příliš brzy na to říci, zda bude Vondrka pro tým posilou. "Pokud ale takhle bude na sobě pracovat a pokud bude takhle hrát, tak by měl být platným členem kádru."

To je naše klasika, říká Petr Kadlec

První třetina a hubené vedení 1:0. Tradičně spousta šancí spousta, ale jenom jeden gól. Co k tomu dodat? Chyběla snad finální přihrávka, nebo trocha štěstí?
I tak se to určitě dá říct. Měli jsme možná více střel, ale Zlín hraje dobře. Je to dobré mužstvo, také jsou před námi o několik míst. Rozhodně dobře bránili. Na tomto hřišti se proti takovéto obraně hraje těžko. Oni přijedou bránit, špatně se pak dávají góly.

Druhá třetina, to byla tak trochu divácká nuda. Navíc soupeř srovnal na jedna jedna. Divákům se moc nelíbilo, že gól padl po faulu soupeře…
To jsem neviděl, já jsem zrovna přišel na led a ten gól jsem ani pořádně neviděl. Prostě dali z ojedinělé šance gól, my naopak žádnou šanci nevyužili. Byl to vyrovnaný zápas, bojovný zápas, žádná krása.

Šest minut před koncem jste vedli 2:1, pak ale soupeř vyrovnal…
To je naše klasika. Vedli jsme 2:1, útočníci jezdili možná až moc do kuchyně a nechávali volné beky. Prostě najednou začneme bláznit, bojíme se o výsledek a z toho pak vznikne chyba. To není v tom, že bychom ten zápas vypustili, to asi každý viděl. Naopak z přemíry snahy jsme dostali gól.

Gól padl po teči, s tím už asi nešlo nic dělat? Navíc, Lukáš Hronek zachytal dobře.
Určitě, já si myslím, že "Hroňa" chytal výborně, že nás na konci i podržel. Ale Roman je pořád jednička, to je podle mne u nás nejlepší gólman. Teď měl však nějaké zdravotní problémy, takže je super, že může Lukáš zaskočit a že máme tak vyrovnanou dvojici, na kterou se můžeme stoprocentně spolehnout.

Michal Vondrka: Jsem rád, že jsme se dostal do takovéhoto klubu.

Ve čtvrtek 23. října se na tréninku poprvé představila nová posila z Českých Budějovic - Michal Vondrka. Trenéři si od něj slibují agresivní hru do těla a rychlý přechod do útoku. "A samozřejmě, jako asi od každého hráče, abych dával góly," říká služebně nejmladší hráč Slavie. A s jakými pocity odjížděl po utkání z ledu? "Se smíšenými, mohli jsme i vyhrát. Ale samozřejmě jsme rádi za ten bod." Jak Michal Vondrka dodává, mohla Slavie, nebýt padesáté čtvrté minuty, vyhrát. "Myslím, že to bylo zbytečné, protože jsme začali lítat. Byl to takový smolný gól."

Jinak se Michal Vondrka domnívá, že jako tým hrála Slavie dobře. "Já z toho mám dobrý pocit." Dokonce si i na rozdíl od Českých Budějovic, kde takovou příležitost neměl, zahrál přesilovku. "Tady jsem do toho vlítnul. Sice se nám v té přesilovce nedařilo, ale já si myslím, že jako lajna jsme si nějaké šance vytvořili. A kdybychom je proměnili, tak bychom určitě vyhráli." V útoku s Milanem Antošem a Radoslavem Kropáčem se mu hrálo dobře, i bez nějakého velkého sehrávání. "Myslím si, že nám to docela klapalo, že jsme o sobě věděli." Jen v těch šancích chyběla trocha štěstí. A ty Michal Vondrka měl dvě. "Jednou jsem vlastně dojížděl odražený puk, viděl jsem tam Milana Antoše, ale protože mě hákovali, tak jsem mu to dal na dlouhou hůl. Jinak by to měl do prázdné brány. Při druhé jsem si to asi měl přehodit na forhand, protože ta střela šla do protipohybu a brankář mi tam dal beton."

Podle Michala Vondrky je v pojetí hry Slavie a Českých Budějovic přece jen rozdíl. "Hraje se tady jinak," všiml si, "Tady se sice také hraje obranná hra, ale je to úplně jiný systém. Tady je vidět na těch klucích, že jsou uvolnění. V Českých Budějovicích to bylo křečovité, někdo udělal chybu a už se to táhlo. Takže rozdíl je to velký." O tom, že přijde do Slavie, věděl od středečního tréninku. "Po tréninku, jako předběžnou zprávu, jsem se dozvěděl, že by to možná mohlo vyjít," říká. V sedm hodin večer mu pak volal agent, aby druhý den ráno již byl na tréninku na Slavii. Ve hře však byl i Vsetín. "O tom jsem věděl také, ale to neklaplo. Jsem rád, že jsme se dostal do takovéhoto klubu. Myslím si, že to pro mne bude přínosem."

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více