Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.11.2003

Slavia vyhrála posedmé v řadě!

23. kolo, neděle 16.11.2003, Vsetín - Slavia
Vsetín
2:4
0:1, 1:1, 1:2
Slavia

Branky: 26. Demel (Pavliš, Hudec), 52. Demel (Hudec, Pavliš) - 4. Beránek (D. Hruška, J. Novák), 25. Sup (Jaroš, M. Kopecký), 57. R. Dlouhý (D. Hruška, P. Martinec), 60. Sup (Beránek, J. Novák). Rozhodčí: Venglář - Padevět, Čížek. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2960.

Sestavy

Vsetín

Biegl - Jaškin, Frolo, Luža, Polák, Kuboš, Spitzer - Hudec, Pavliš, Demel - Selingr, Vak, Mareš - Dubec, R. Hruška, Ambruz

Slavia

Hronek - J. Novák, Kolařík, Kadlec, Staněk, Kuntoš, Graňák, Pojkar - D. Hruška, Beránek, Sup - Kropáč, P. Martinec, Tomica - Klepiš, Vondrka, Antoš - Jaroš, M. Kopecký, R. Dlouhý

Slavia vyhrála již posedmé v řadě, další skalp soupeře si veze tentokrát ze vsetínského Lapače. V dramatickém a pohledném utkání hosté vedli již 2:0, ale díky dvěma gólům Demela se Valachům podařilo vyrovnat. Tři minuty před koncem však potrestal chybu v obraně Radek Dlouhý a v poslední minutě trefou do prázdné brány zapečetil tři body pro Pražany Michal Sup. Josef Beránek opět splnil normu dva body na zápas.

Mistři z Prahy začali na Lapači svižně. Biegla prověřil už v první minutě Sup. Na druhé straně měl branku doslova na holi Vak. První zásah střetnutí zaznamenal ve čtvrté minutě kapitán Slavie Josef Beránek. Někdejší matador žlutozelené formace Galkin - Beránek - Sršeň vtipně využil přihrávku Hrušky v situaci dva na jednoho. Vsetínský gólman byl proti jeho ostrému švihu takřka bezmocný.

Vyrovnat mohl o několik okamžiků Vak, když v naprosto stejné situaci najížděl na Hronka se spoluhráčem Selingrem. V rozhodující chvílí byl ale hákován. V následné přesilovce zamkli Vsetínští hosty do jejich obranného pásma, ovšem branka z toho nebyla. Po zbytek třetiny se nepodařila vsítit ani jednomu z týmů, byť k ní měli Slávisté občas velmi blízko. Vsetínská obrana však byla pozorná.

Do druhé třetiny vstoupili domácí s odhodláním srovnat nepříznivý stav. Sporadicky to byl ale autor první střely na Biegla - Michal Sup, kterému se podařilo změnit skóre. Šikovný slávistický forvard se vhodně postavil před klec vsetínského gólmana a po Jarošově příhře zasunul puk do prázdné branky. Vsetínským se podařilo odpovědět až v šestadvacáté minutě, kdy Hronka překonal domácí Demel.

To Vsetínským vehnalo nový vír do plachet. Sevřeli hosty drtivým tlakem, který mohli několikrát zužitkovat. Ve vyložených šancích se postupně ocitli Vak, Selingr, i junioři Prokop a velmi dobře hrající Radim Hruška. Znovu to však byl Biegl, který musel zachraňovat ucházející stav při Klepišově samostatném úniku. Ani jeho, ani šance Prokopa s Novákem ale skóre nezměnily. Po druhé části, v níž domácí v počtu šancí i nasazení loňské mistry předčili, byl stav 1:2.

Poslední část hry jen potvrzovala nevýjimečnost vysokého nasazení valašského celku. Do šancí se postupně probojovali Selingr, Mareš a Demel. Prosadit se však dokázal až poslední jmenovaný. Skvěle si narazil kotouč s Pavlišem a Hudcem a podruhé tak překonal slávistického Hronka. Vsetínští pak mohli zápas otočit úplně, ovšem jejich snaha vždy skončila na důraznosti slávistických obránců. Když pak chtěli hosté domácí celek přibrzdit, zdrželi se na kus řeči s trenérem u střídačky.

Rozhodující moment utkání nastal čtyři a půl minuty před koncem třetí části, kdy vsetínský obránce Frolo vyrobil chybu, po které se osamocený Biegl ocitl tváří v tvář Dlouhému. Proti jeho ráně neměl vsetínský gólman šanci. V závěru utkání pokoušeli domácí hru bez brankáře. Ta se jim ovšem nevyplatila a čtvrtý zásah Slavie mohl přidat Michal Sup. Loňští mistři tak po svém vítězství prodloužili sérii neporazitelnosti na deset zápasů v řadě.
Ohlasy trenérů
Jiří Režnar (Vsetín): "Proti Slavii jsme nechtěli hrát zanďoura. Dařilo se nám hrát vyrovnaný zápas, bohužel v prvních dvou třetinách jsme nebyli schopni proměnit šance. Soupeř naopak trestal naše chyby. Vyrovnali jsme, jenže stejně jako v minulých zápasech nás srazila chyba obránce Frola."

Jiří Kalous (Slavia): "Jsme rádi, že se nám podařilo prodloužit vítěznou sérii. Byly to však nesmírně těžce vydřené body. Hrál se otevřený zápas s velkým nasazením a bez zbytečného taktizování."
Autor Lukáš Hykš, Václav Trávníček
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více