Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
23.11.2003

Po nádherném zápase prohra nemrzí tolik

25. kolo, sobota 22.11.2003, Slavia - Vsetín
Slavia
0:2
0:1, 0:0, 0:1
Vsetín

Branky: 15. Hubáček PP, 44. Husička, Vyloučení: 11:10, Využití: 0:1

Osobní tresty: Braniš, Rasocha - 5+OK, Malát OT 10

Sestavy

Slavia

Hladiš - Špelda, Borůvka, Šulc, Novák, Březina, Braniš(C), Beránek(od 35. min) - Kvapil, Birner, Macháček - Pavel, Bartoš, Havlín - Malát, Doležal, Borovanský - Kala, Endál, Klimeš

Vsetín

Štefl - Štach, Hruška, Zapletal, Hrabal, Husička, Hubáček, Kořístka, Nedbálek, Rak, Krystýnek, Novák, Badlura, Kapsa, Mračka, Květoň, Rasocha(C), Brynecký, Bezouška

Krásné akce, efektní zákroky brankařů, mnoho vyloučení a velice rychlá hra. Tak by se dalo charakterizovat sobotní utkání Slavia - Vsetín, ve kterém domácí nakonec podlehli moravskému celku. Po celý zápas se hrál vyrovnaný hokej. Ve skvělém světle se v utkání předvedlo několik hráčů. Ať už to byl Borovanský, nebo celá druhá řada Pavel - Bartoš - Havlín, kteří hráli výborně i v oslabení a svým důrazem u zadního mantinelu si nejednou vysloužili pochvalu trenéra. Slávisté se také mohli vzadu spolehnout na Stanislava Hladiše, který odchytal skvělý zápas a na obě střely, které skončily gólem, neměl nárok. Domácím tak skončila vítězná série čtyř výher v řadě.

Utkání začalo velice svižně. Ze začátku se do zakončení dostávali více domácí borci. Na ledě byl vidět velice pohledný a kombinační hokej. Domácí měli v úvodu dvě po sobě jdoucí přesilové hry, ve kterých sice několikrát nebezpečně zahrozili, ale nakonec zůstaly bez využití. Početní výhodu měli posléze i hosté, ale obrana Slavie je nenechala usadit se na delší dobu v obraném pásmu. Po polovině první třetiny se hrálo vyrovnaně a do slibných šancí se už také dostával i Vsetín. Dobře se mezi čtyřmi hokejisty moravského týmu probíjel Endál, ale jeho střelu ztlumil do své výstroje brankář Štefl. Po vyloučení Špeldy, hned po úvodním vhazování skončila tečovaná střela za Hladišovými zády. Branku si připsal Hubáček. Domácí hokejisté sice ještě reklamovali vysokou hůl, ale na výroku sudího se už nic nezměnilo. V závěru třetiny se hrálo stejně jako na začátku v rychlém tempu, ovšem bez střel. Hosté mohli ještě svoje vedení pojistit, když řada Hubáček - Rasocha - Brynecký, která hrála celý zápas opravdu výborně, vytvořila nepříjemný závar před domácím gólmanem.

Hned na úvod druhého dějství ujel obraně Brynecký, ale neuspěl. Na druhé straně Birnerův faul poslal domácí do tří. Při přesilové hře výborně zahrála už zmiňovaná řada Hubáček - Rasocha - Brynecký. Na ledě byl opět vidět skvělý hokej s velkým nasazením. Při hře dozadu působila obě mužstva velice jistě. Na straně Slavie bylo vidět mnoho zbytečných faulů, ale domácím hra v oslabení šla výtečně. Vsetínská obrana zapomněla na Birnera, který ovšem tváří tvář brankáři Šteflovi zklamal. Bylo také k vidění spoustu pěkných individuálních průniků, jedním z nich zaujal Borovanský. Po celý zápas předváděla pěknou hru, především u zadního mantinelu řada Pavel - Bartoš - Havlín. Ve 26. minutě se strhla potyčka, když jeden z hráčů Vsetína sekal do lapačky brankáře Hladiš i po odpískání. To samozřejmě beci Slavie nemohli nechat nepotrestané. Aktéři této šarvátky a zároveň oba kapitáni dostali shodně 5+OK (do konce utkání). Do dalšího samostatného úniku se dostával hostující Hruška, ale nedokázal puk pořádně zpracovat a tak místo touše skončil v bráně sám hráč. Ještě před koncem třetiny se osamocený u Hladiše objevil Brynecký, ale opora domácích nezavdala k radosti Vsetína.

Slávisté se v úvodu poslední části snažili o vyrovnání, ale po chybné rozehrávce se puk dostal před bránu na úplně volného Husičku, který si položil Hladiše a bez problémů otřel svou střelu efektně o konstrukci. Domácí se posléze pustili do náporu a většinu času se puk pohyboval v obraném pásmu hostů. V 51. minutě si trenéři domácího celku vyžádali oddechový čas, jelikož Slavie měla zrovna k dispozici přesilovou hru 5 na 3. O tu v zápětí domácí přišli zbytečným faulem Macháčka. Sešívaní se snažili o vstřelení branky, ale když už se dostali ke střele, byl proti gólman Štefl. Mračka s Rakem rozjeli pěknou akci na jeden dotek, po které puk jen olízl tyč. Vsetín si své vedení dobře hlídal. Výborně bránil a dokonce si i vytvářel šance. Minutu a půl před závěrečnou sirénou opustil Stanislav Hladiš svou bránu a domácí to zkusili v šesti. Pásmo sice drželi, ale střel moc k vidění nebylo, a tak si Vsetín po krásném utkání odvezl všechny body.

Ohlasy trenérů

Břetislav Kopřiva (Vsetín)

"My jsme přijeli na Slavii, která teď hrála výborně. alespoň tedy měla v poslední době výborné výsledky, tak jsme čekali výborný zápas, což se také potvrdilo. Slavia byla důrazná a důsledná, ale naši hráči hrály dneska opravdu dobře a myslím, že jsme si vítězství zasloužili."

Ladislav Slížek (Slavia)

Jak hodnotíte zápas?
"Ve vyrovnaném a kvalitním utkání vyhrál asi tým s větším štěstím. Jeden gól nahodilý, druhý po hrubé individuální chybě. Ale myslím si, že takové zápasy potřebujeme. V mládežnickém hokeji by jich mělo být více. Protože takovýto zápas, byť prohrajeme 0:2, nám dá určitě více, než zápas ve kterém vyhrajeme 9:2."

Vyčítali jste hráčům zbytečné fauly, kterých bylo v zápase opravdu mnoho?
"Určitě. Mluvíme o tom pořád dokola, že nás to vyvádí z rytmu, že to nepřispívá ke kvalitě hry, že někteří hráči jsou potom přetěžováni, a to především když následuje oslabení nebo přesilovka. Ti hráči nemají dostatek sil, aby zrealizovali naučené věci, protože na to prostě nemají dostatek kondice."

Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více