Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
23. listopadu 2003

Ani zlepšený výkon Českých Budějovic nestačil na unavenou Slavii

Druhý zápas během dvou dnů čekal Slavii o víkendu. Necelých čtyřiadvacet hodin od nádherné a vyčerpávající hokejové bitvy v pardubické Duhové aréně nastoupili slávisté v Edenu proti poslednímu celku extraligy, Českým Budějovicím. Náskok z první třetiny dovedla Slavia až do vítězného konce a poradila si s Jihočechy po výsledku 3:1. Utkání hodnotili trenéři obou táborů, českobudějovický Vladimír Caldr a slávistický asistent Ondřej Weissmann.

“Troufám si říct, že jsme předvedli lepší výkon, než minulý zápas doma. A přesto jsme nedokázali vyhrát,“ řekl Vladimír Caldr zklamaně na tiskové konferenci po zápase. Jeho slova v podstatě potvrdil i slávistický asistent Ondřej Weissmann: “Musím mužstvu poděkovat za bojovnost.“ Přitom Slavie měla řadu dobrých šancí, ty ale většinou končily na výborném brankáři Janu Cháberovi, který v 10. minutě první třetiny, za stavu 2:0 pro Slavii, nahradil v brance hostů Josefa Kučeru. Vladimír Caldr “Myslím, že se toho zhostil nad očekávání dobře,“ uvedl Vladimír Caldr a dodal: “Brankář Kučera už dost podržel Budějovice v rozhodujících momentech v jiných zápasech, takže já bych mu to ani nedával za vinu.“ Spokojený už Vladimír Caldr ale nebyl s výsledkem. Naznačil, že v týmu už vyzkoušeli všechno. Od prohazování útoků nebo obran až po výměny hráčů a změny v kádru. Ačkoliv to příliš zatím nepomáhá, další změny v kádru neočekává. “Proběhlo hodně změn, postupně ty změny ustávají. Nevím, netroufám si říct, jedině Ondra, jestli by se nesvlékl, ten to tam tenkrát dobře rozdával,“ dodal s humorem sobě vlastním směrem k vedle sedícímu Ondřeji Weissmannovi, slávistickému asistentovi.

Na naši otázku, co říkal výkonu bývalého českobudějovického hráče Michala Vondrky, byl Vladimír Caldr strohý. “Já se věnuji hře našich hráčů, převážně beků, hlídám systém soupeře, jakým způsobem třeba zakládá útok, takže jednotlivce soupeře, když mi vyloženě nepadnou do oka, jako třeba dnes Beránek se Supem, nesleduji,“ řekl Vladimír Caldr s tím, že naopak tím, koho nyní “sleduje“, Jan Fadrný je Jan Fadrný, bývalý hráč Slavie, který do Českých Budějovic přišel právě za Michala Vondrku. “Tak ten, bohužel, ještě není po zranění zcela fit a není stoprocentně jisté, zda nastoupí v pátek ve Zlíně. Jak se totiž ukázalo, ten krevní výron byl trochu větší.“ Vladimíra Caldra neúčast Jana Fadrného trápí, prý o to víc, že byl platným hráčem týmu. “Honza byl v parádní formě, jeho absence je v našem týmu úžasně znát,“ dodal.

Na ledě se v nedělním utkání také neobjevil Petr Kadlec, který si ze sobotního utkání v Pardubicích přivezl naražené rameno. “Dnes byl na rentgenu, naštěstí tam nejsou žádné další změny. Takže si myslím, že se během tohoto týdne dá Petr dohromady a doufám, že v sobotu nastoupí,“ dodal slávistický asistent Ondřej Weissmann.

Ondřej Weissmann: Zápas s Pardubicemi zanechal na mužstvu viditelné stopy

Jak teď, s odstupem času, respektive několika minut, utkání hodnotíte?
Zápas byl poznamenaný včerejším duelem s Pardubicemi, který nás stál hodně sil. Takže v podstatě na průběhu utkání ta únava byla vidět, bylo trošku pomalejší. Přesto si ale myslím, že jsme hráli dobře, zejména jsme měli dobrý začátek. Dařilo se nám dobře forčekovat a získávat kotouče, z čehož vlastně padly první dvě branky, i když trošku laciné. Domnívám se, že jsme dobře sehráli i závěr utkání, když nás Budějovice za stavu 3:1 tlačily. Ale, jak už jsem řekl, velice dobře jsme bránili a nepustili jsme je v podstatě do žádných vážnějších šancí.

V útoku se spolu s Vondrkou představili také mladí Kvapil s Červenkou. To proto, abyste zátěž rozložili na více hráčů?
Ano, jednak proto, jednak i z důvodu toho, že se nám včera zranil Marek Tomica. Ten má pohmožděnou krční páteř a pro dnešek byl mimo hru. Takže jsme zařadili mladého Kvapila a já si myslím, že ty dvě třetiny, co hráli, tak odehráli velice dobře. Pomohli vlastně tomu mužstvu, aby bylo více času na střídání, aby si i ti hráči, jako je Beránkova lajna i další, odpočinuli, protože ti v sobotu odehráli podstatnou část utkání.

Zmínili jsme Marka Tomicu. Ten včera nedohrál utkání v Pardubicích. Jak je na tom?
Tak Marek včera dostal těžký úder do hlavy a měl mírný otřes mozku. Trochu si hnul i s krční páteří, takže musí nosit límec na krku. Ale vypadá to, že by mohl být brzy v pořádku.

Mohl by tedy nastoupit v sobotním utkání proti Třinci?
Já věřím tomu, že v sobotu už nastoupí.

V televizi ten zákrok Michala Mikesky vypadal jako faul. Byl, a nebo nebyl to podle vás zákrok za hranicí pravidel?
Těžko říct. Já si ale myslím, že asi ano. Byl tam souboj dvou hráčů a v tom, když se Marek otočil a byl ještě v předklonu, tak do něj v plné rychlosti hráč Pardubic vjel. A v podstatě ten úder ramene byl mířen přímo na hlavu. Takže mně se to jako faul zdálo, ale samozřejmě je to těžké posoudit.

Ale vraťme se ještě k nedělnímu zápasu s Českými Budějovicemi. Hra v poslední třetině nebyla vůbec pohledná. Bylo to takové upracované, jako by oběma mužstvům docházely síly, hráči se chvilkami na ledě doslova hledali. Myslíte si, že těch následujících šest dní stačí na to, abyste dali mužstvo zase dohromady?
Tak my doufáme, že ano. Zítra hráčům dáme volno, ostatně hráči už dlouho volno neměli. Navíc, i v té zátěži, kdy jsme měli těžké zápasy, jsme hodně trénovali, takže moc odpočinku si hráči neužili. Domnívám se, že kluci mají natrénováno opravdu hodně. Takže zítra bychom jim chtěli dát volno a sejdeme se až v úterý. Během těch dalších dnů začneme pracovat tak, aby se hráči uvolnili. Já si myslím, že to mužstvo, a to jsme přitom některé zápasy dohrávali na dvě nebo tři lajny, je na tom dobře.

V sobotu hrajete doma s Třincem. To je, pokud se nemýlím, jediný soupeř, se kterým jste zatím letos dvakrát prohráli. Co uděláte pro to, aby se ta bilance změnila?
Třinec je jedno z mužstev, které nám vysloveně nesedí a proti němuž se nám velice těžko hraje. Prohráli jsme s ním vůbec první letošní utkání právě tady na Slavii. Já si ale myslím, že to utkání bylo trochu nešťastné. My jsme tlačili, měli jsme tlak i šance, ale nedali jsme gól. Věřím, že se to konečně otočí a že tam i něco spadne.

Lze už dnes říct, kdo bude v sobotu chytat? Zda po skvělém nedělním výkonu opět Lukáš Hronek?
Lukáš dnes chytal výborně. Samozřejmě, za ten týden se může cokoliv stát, ale pokud se nic nestane, tak zřejmě asi Lukáš Hronek v brance opět nastoupí.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 19.3.2024

Cítili jsme odpovědnost za Slavii, říká Totter. Nová sezona bude výzva

„Dokázali jsme se semknout i díky tomu jaká je Slavia značka. Nikdo nechtěl být podepsaný pod neúspěchem,” ohlíží se za uplynulou sezonou Aleš Totter, který zůstává v pozici hlavního trenéra i pro ...

Číst více
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více