Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
30. listopadu 2003

Je potřeba trošku i to štěstíčko, říkal po zápase gólman Lukáš Hronek

Při sobotní televizní dohrávce 27.kola mezi Slavií a Třincem se rozhodně nikdo nudit nemusel. Na třetí pokus se úřadujícím mistrům konečně povedlo Oceláře porazit, výrazně k tomu pomohl brankář Lukáš Hronek, který vychytal řadu šancí soupeře. Svou skvělou "televizní" bilanci potvrdil kanonýr Michal Sup, který se za asistence televizních kamer trefil už posedmé a celkově 17.brankou se posunul do čela tabulky střelců extraligy.

Vyrovnaný zápas se šancemi na obou stranách, tak vesměs hodnotili aktéři sobotní televizní dohrávku 27. kola Tipsport extraligy mezi Slavií a Třincem. Tu největší šanci měl patrně třinecký kapitán Richard Král, ale tváří v tvář slávistickému brankáři neuspěl. Lukáš Hronek třineckého útočníka vychytal a jak později přiznal, byla to chvíle, kdy mu bylo v zápase patrně nejhůře. “Tam se ten zápas lámal. My jsme v této fázi nevyužili přesilovku a pak tam měl nějaké šance Třinec. Zaplať pánbůh, že to nevyužili. My jsme pak dali šťastný gól a už jsme to tak nějak udrželi,“ dodal hrdina večera. Byl to bezesporu Lukáš Hronek, kdo Slavii dovedl ke 14 letošnímu vítězství. Lukáš přiznává, že k tomu potřeboval i trochu štěstí. Ve druhé třetině jej například zachránila konstrukce branky, to když střela třineckého obránce směřující na vyrážečku lízla jeho pravou tyčku. “Bylo to štěstíčko,“ říkal po zápase. A štěstí mu tentokrát opravdu přálo, to když pár minut před koncem puk doslova tancoval na brankové čáře, nebo když se před ním z ničeho nic objevil osamocený třinecký útočník Pavel Janků. “Zaplať pánbůh mu puk odjel. V té poslední třetině, tam už je to potom o štěstí. Ke konci už se hraje většinou vabank a je potřeba i toho štěstíčka trošku.“

To, že utkání nebylo tak jednoznačné, jak by se mohlo na první pohled, třeba podle výsledku zdát, potvrdil i slávistický trenér Vladimír Růžička. “Nebylo to jednoduché utkání, velký podíl na našem vítězství měl Lukáš Hronek,“ říkal Vladimír Růžička po zápase. Ostatně utkání zpočátku tak trochu připomínalo první letošní zápas s Třincem. Spousta šancí, ale žádný gól. Přesto se hráči podle Davida Hrušky neobávali, že by i potřetí mohli s Třincem prohrát. “Já si myslím, že jsme na to nemysleli. Neproměnili jsme sice nějaké ty šance, ale pořád jsme doufali, že to přijde.“ A ono to skutečně přišlo. Právě z přihrávky Davida Hrušky se zrodil první gól Slavie. Přestože soupeř vzápětí srovnal, dotáhla nakonec Slavia utkání do vítězného konce. “Když doma vedeme, tak hrajeme dobře. Myslím si, že jsme to utkání dobře zvládli,“ dodal David Hruška, pravé křídlo prvního elitního útoku Slavie.

O zápis do historie se tentokrát postaral mladý dvacetiletý obránce Petr Štrach. Ten se vůbec poprvé v extraligovém zápase objevil na ledě ve 32. minutě. “Trošku jsem se toho bál, ale jak jsem vlezl na led, tak to ze mě spadlo,“ svěřil se po utkání. Nakonec na ledě pobyl dvě střídání, která odehrál s Jiřím Kuntošem. Rozhodně ale nepůsobil zakřiknutě. “Když mi pan Růžička řekl, že půjdu hrát, tak ta tréma tam byla, ale rozdýchal jsem to, za chvíli to bylo dobré,“ dodal. Mimochodem, historii psal i Michal Sup. Ten se v televizním přenosu trefil letos posedmé (!) a celkově se svým letošním 17 gólem dostal do čela střelců extraligy. A jak viděl zápas on? “Šli jsme sice do vedení, ale dlouho jsme ho neudrželi. Dostali jsme hned vzápětí gól a to nás trošku dostalo do kolen. Třinec se pak dostal do tlaku. Rozhodující bylo, že jsme dali v přesilovce gól. Honza Novák vystřelil a Patrik Martinec to tam tečoval. Takže šťastný gól,“ říkal Michal Sup po utkání. Dlužno dodat, že Slavia letos porazila Třinec vůbec poprvé. Prohrála s ním nejen první utkání letošního ročníku doma, ale i “odvetu“ v Třinci. “Letos se nám ani v Třinci moc nedařilo, tam ze začátku vždycky máme hodně šancí, ty nedáme a zbytečně z protiútoků dostáváme góly,“ dodává Michal Sup s tím, že tentokrát se ale konečně paní Štěstěna přiklonila na slávistickou stranu. “Jsme rádi, že jsme dali ty dva góly a konečně i ten třetí do prázdné branky.“

Dnes zajíždí Slavia do Liberce. Opakuje se tak minulý víkend, kdy Slavia sehrála během dvou dnů dva zápasy. “To druhé utkání bude určitě těžké, teď byl ale větší čas na odpočinek. I když se vyhraje a psychicky jsme na tom dobře, přece jenom člověk to utkání v nohou má,“ dodal závěrem Michal Sup.

Třinec na ledě pražské Slavie odehrál vyrovnaný zápas. Šance byly na obou stranách, šťastnější byli ale tentokrát domácí. “Odehráli jsme dobrý bojovný zápas. Rozhodlo asi to, že jsme měli ve druhé třetině za stavu 1:1 dvě velké šance, které jsme nedali,“ říká útočník Pavel Janků s tím, že gól v přesilovce tak vlastně rozhodl celé utkání. “Slavia dala gól na 2:1 a už se jí to podařilo udržet.“ Sám Pavel Janků odehrál dobrý zápas, několikrát se ocitl ve slibné pozici, ale buď mu puk přeskočil hokejku, nebo, jako například v posledních minutách zápasu, šla střela nakonec mimo branku. “Chtěl jsem to poslat na druhou tyč, ale dráhu střely nakonec změnil chumel hráčů, prostě nepadlo to tam.“ Třinec přijel do Prahy s velkými ambicemi. Jako jediný tým extraligy dokázal zatím Slavii dvakrát porazit. V první letošním zápase na Slavii dokonce soupeře zostudil výsledkem 0:3. “Chtěli jsme i tentokrát bodovat, brali jsme bod všemi deseti, výhra by byla famózní, ale bohužel,“ říkal Pavel Janků po zápase a tím, že minimálně na bod skutečně hráče Třince pomýšleli. “Ne, že bychom si na Slavii nějak speciálně věřili, Slavia má přece jenom super mančaft, ale dvakrát jsme ji zatím porazili. Chtěli jsme hrát ze zadu a čekat, co vymyslí soupeř. To nám vyšlo, ale štěstí stálo na straně soupeře.“

Zápas Slavie s Třincem jsme rozebírali s hrdinou zápasu Lukášem Hronkem

Lukáš Hronek byl po zápase samozřejmě v dobrém rozpoložení Vychytal jste Richarda Krále v samostatném úniku. Věděl jste, že proti vám jede právě on?
Věděl, už jsem ho viděl na modré, jen jsem čekal, jestli mu to tam ten hráč prostrčí, nebo ne. Obránci byli totiž dost daleko od sebe, takže to nemohli stihnout. Potěší to.

Byl to váš nejlepší zásah v utkání?
Já bych neřekl že nejlepší, ale hodně důležitý, protože to bylo za stavu 1:1. Kdyby Třinec šel do vedení, tak bychom to měli asi trochu těžší.

Takže tentokrát vám štěstí, na rozdíl od těch dvou předchozích zápasů s Třincem, přálo?
Určitě, zaplať pánbůh, že jsme je porazili. To je důležité.

To, že bude v sobotu chytat, jste věděl od kdy?
Po Budějovicích jsme měli den volna a pak, když jsme přišli v úterý na trénink, tak mi trenér Vláďa Růžička říkal, že budu v sobotu chytat. Takže jsem to věděl nějakých pět dnů dopředu.

Připravovali jste se nějak speciálně na tento zápas?
Nějaká speciální příprava nebyla, pouze jsme si ukázali, jaké jsme dělali chyby v těch předchozích zápasech s Třincem a zkusili jsme se jich vyvarovat.

Lze říct, že Třinec je mužstvem, které vám vyloženě nesedí?
Já si nemyslím, pokud si vzpomínám, tak ten první zápas jsme neproměnili dost šancí. Byl to první zápas extraligy a nedali jsme ani jeden gól. A v Třinci? Tam je to vždy hodně těžké. Jednak je tam daleká cesta, a jednak je tam ten začátek zápasu dost drsný. Všechna mužstva tam mají obtíž přežít první třetinu. Když už se ta třetina přežije, tak se tam dá uhrát dobrý výsledek.

Minulý víkend jste absolvovali podobný dvojzápas – v sobotu v Pardubicích, v neděli doma s Českými Budějovicemi. Teď vás čeká to samé, byť v opačném gardu. Necítíte se unaveni?
Tak ten dnešní zápas byl z mého pohledu možná o malinko trošku lehčí, než zápas v Pardubicích, ale ten dvojzápas je opravdu hodně náročný. Síly rychle ubývají, proto je dobré po zápase s sebou něco udělat, lehce zregenerovat, protože ani ne za dvacet čtyři hodin hrajeme znovu. Je to určitě dost náročné.

V neděli cestujete do Liberce, připravovali jste se už na tento zápas?
Ještě ne, asi až ráno. Zaplať pánbůh, že nejedeme někam do Vsetína.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více