Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
30.11.2003

Slávisté jedou z Liberce bez bodu

28. kolo, neděle 30.11.2003, Liberec - Slavia
Liberec
2:1
1:0, 0:1, 1:0
Slavia

Branky: 18. Korhoň (Vampola, Rozsíval), 46. Vampola (Nedvěd) - 21. Sup (Beránek). Rozhodčí: Šindler - Čížek, Padevět. Vyloučení: 6:9, navíc Antoš 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 3600.

Sestavy

Liberec

O. Svoboda - Čakajík, J. Moravec, L. Šmíd, Jiruš, J. Nedvěd, Ťupa - Čermák, Rataj, Hašek - V. Novák, Kašpařík, S. Procházka - Rozsíval, Vampola, Korhoň - Plodek, M. Hájek, Verčík

Slavia

Hronek - J. Novák, D. Pojkar, Kuntoš, Graňák, Kolařík, Staněk, Štrach - D. Hruška, Beránek, Sup - Kropáč, P. Martinec, Antoš - Jaroš, M. Kopecký, R. Dlouhý - Klepiš, Vondrka, Kvapil

Slavii se v této sezóně ve Svijanské aréně nedaří. Podruhé jede z Liberce domů bodově naprázdno. V utkání 28. kola sice na úvodní gól Korhoně z 18. minuty dokázal na začátku druhé části odpovědět kuriózním způsobem Sup, ve 46. minutě však strhl vedení opět na stranu Tygrů Vampola. Hosté se poté snažili o vyrovnání, ale nepomohla jim k tomu v závěru ani hra bez brankáře.

Hned v první minutě mohli sice Bílí Tygři inkasovat po nahození Graňáka, když puk nezbedně poskakoval před Svobodou, pak ale převzali otěže zápasu do svých rukou a začali ohrožovat hostujícího brankáře Hronka. Na začátku 2. minuty ujela dvojice Novák – Procházka, druhý jmenovaný však neměl dostatek klidu v koncovce, navíc stál příliš blízko slávistického brankáře. Další nebezpečná střela mířila na hostujícího gólmana v 5. minutě, kdy se ihned po buly připomenul domácím divákům Ťupa, toho času pod Ještědem na hostování výměnou za Krsteva. Pak pocítil Vampola, co to je narazit do skály jménem Jiří Kuntoš. Rychle se však z hitu oklepal a v pokračující akci dokázal střelou od modré opět vyzkoušet Hronkovu pozornost. Ten však jen potvrzoval svou výtečnou formu posledních dní. V první šanci, kterou si Slavia vytvořila, se ocitl kapitán červenobílých – Josef Beránek. Liberec špatně vystřídal, na ledě chyběli oba obránci, Beránek ale svou již tak bohatou bodovou sbírku, alespoň prozatím nerozšířil. V 8. minutě byli v krátkém sledu za sebou vyloučeni slávisté Antoš s Jarošem a na straně Bílých Tygrů obránce Šmíd. V nabídnuté šanci přesilové hry zahrozil Korhoň. Ten trestuhodně naložil s přihrávkou Vampoly. Hronek již byl bezmocný, když ležel na ledě, domácí forward přehodil nejen brankáře, ale i jeho klec. Vzápětí se ukázal také nejlepší extraligový střelec Sup. Moravec měl co dělat, aby slávistického dravce zastavil. Nakonec jej ale stihl vybruslit, kanonýr se tak ke střele vůbec nedostal. Na konci 13. minuty se musel již Svoboda zapotit, střelou z pravého kruhu ho zaměstnal Klepiš. Šance se střídaly na obou stranách, diváci ve Svijanské aréně viděli opravdu pohledný hokej. Blíže k brance měli přeci jen domácí, a ti také nakonec opravdu skórovali. Korhoň se objevil ve své druhé šanci, přihrávkou naslepo z levého kruhu ho perfektně „našel“ Vampola a liberecký expres dopravil puk do slávistické branky - 1:0. Radost ale mohla propuknout až po konzultaci sudího Šindlera s videorozhodčím. Bílí Tygři tak dohrávali první třetinu ve velké pohodě, gól do šatny ale mohl vstřelit Kuntoš, jehož střela od modré deset sekund před sirénou byla před Svobodou ještě tečována.

Vstup do druhé třetiny poznamenala kuriózní situace. Beránek vyslal z rohu z vlastní třetiny prudkou přihrávku na Supa, kroužícího ve středním pásmu, puk od hokejky Supa nebo některého z libereckých beků vyletěl do vzduchu, ztratil se kdesi v záři reflektorů, všichni zúčastnění přestali hrát, až se puk objevil až v liberecké brance. Gólman Svoboda jen nevěřícně kroutil hlavou. Branka však platila, Slavia vyrovnala na 1:1. Liberec se snažil o brzkou opověď, po buly mířila Jirušova střela jen do náručí slávistického brankáře. Pak se prosazoval Rataj, který projel z vlastního obranného pásma až před branku Pražanů, v poslední chvíli ale zasáhl navrátivší se Dominik Graňák, který mu do střely vložil svou hůl. Ve 26. minutě se dostali Tygři opět k výhodě přesilové hry, v šanci se připomenul ze Slavie pod Ještědem hostující Čermák. Skrumáž vzniknuvší před Hronkem ale nakonec vyzněla do ztracena. Domácí útočník byl hrou tak pohlcen, až jeho hůl, kterou si přehazoval z jedné ruky do druhé, zasáhla jednoho z Pražanů do obličeje a Čermák musel putovat na trestnou lavici. O slovo se tedy přihlásil i druhý ze zřejmě nejvíce sledovaných hráčů nedělního duelu – Kropáč. Jeho první větší kontakt s pukem na ledě znamenal hned velké nebezpečí, v poslední chvíli však zatáhl za brzdu jako správný kapitán Václav Novák. Ten se musel vydat ze všech sil, aby Kropáčovi stihl alespoň vpadnout do střely a vypíchnout mu tak puk. Jak spělo utkání do své druhé poloviny, na ledu se začalo spíše bojovat, přihrávky najednou přestaly nacházet své adresáty. Vyjma kombinace Kropáče s Antošem a na druhé straně střely Čermáka se již do konce druhé třetiny nic významného nestalo, přestože měli domácí výhodu přesilovky. Ta tedy pokračovala i v následujícím dějství.

Jenže nepřesnosti z konce druhé části se promítly i do dalšího dění. Ve 43. minutě putovali za katr Beránek s Kašpaříkem, oba si šli sednout na dvě minuty za krosček. První vážnější situace nastala až ve 46. minutě. Vampola u pravého mantinelu zamíchal s pukem, aby jej poslal na modrou Nedvědovi, ten se moc nerozmýšlel a napálil ho na Hronkovu branku. Hbitý štírek se mezitím dokázal dostat před branku a s jistou dávkou nezbytného štěstí dokázal slávistického brankáře překonat podruhé - 2:1. Při vyloučení Supa o tři minuty později měl další z vyložených šancí Čermák. Libereckému útočníkovi ale dnes štěstěna nakloněna nebyla, jeho střela skončila vedle branky Pražanů. Při vyloučení Haška měli slávisté možnost snížit, Antoš ale mířil příliš vysoko nad libereckou branku. Velký tlak si poté vynutila první pětka vedená kapitánem Beránkem. Střela z jeho hole mířila na Svobodovu vyrážečku, a ta byla v tu chvíli na správném místě. Vladimír Růžička si vzal šest minut před koncem oddechový čas, očekávaný tlak ale zbytečně promrhal Antoš. Ten určitě neudělal svému trenérovi radost, když se nechal tři minuty před koncem vyloučit za hrubost. Šanci definitivně rozhodnout o zisku tří bodů měl Rataj, jeho akce ale opět skončila nad Hronkovou brankou. Slavia mohla přeci jen vyrovnat, 40 sekund před koncem byl za hákování vyloučen Hašek. Trenér Liberce Paleček využil stejné možnosti a vzal si time-out. Bílí Tygři se nakonec přesile dvou mužů na ledě, Pražané hráli v šesti, ubránili, a tři body tak zůstaly i podruhé v této sezóně na domácím stadionu.

Ohlasy trenérů
Karel Dvořák (Liberec): "Bylo to velmi bojovné utkání se zvláštními góly. Chválím celé mužstvo za bojovnost a nasazení a jsem rád, že vítězná série pokračuje. Věděli jsme, že ačkoli Slavia hrála včera, přijede k nám silná a se čtyřmi útoky. Proto jsme také nasadili čtyři útočné formace."

Jiří Kalous (Slavia): "Chtěli jsme přerušit libereckou sérii, ale nepovedlo se to. Domácí hráli velmi aktivní hokej, nám se sice podařilo šťastným gólem vyrovnat, bohužel, ve třetí třetině jsme opět inkasovali. Přesto děkuji hráčům za bojovnost, dřeli až do konce."

Autor Lukáš Hykš
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více