Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
11. prosince 2003

Práce v budoucí domácí aréně Slavie pokračují

Před začátkem letošní sezóny proběhla tisková konference HC Slavia Praha na netradičním místě a to v rozestavěné Sazka Areně. Důvodem byl oznámený úmysl vršovického klubu hrát domácí ligová utkání právě zde. Protože do slavnostního otevření Arény zbývá něco málo přes 100 dní, vydali jsme se zjistit aktuální stav prací přímo na místo.


Před arénou vládne čilý pracovní ruch
Pohled zvenčí již pomalu začíná nabývat finální podoby, zatímco v útrobách se ještě mnohé změní. První náznaky vysoké úrovně komfortu jsou již k vidění na místě jedné z budoucích restaurací. Několik lidí zde pracuje na pokládce nádherné dlažby (viz foto). Mimochodem, restaurací by zde mělo být celkem pět a mezi nimi i jedna špičková francouzská. Tyto restaurace doplní 27 provozoven rychlého občerstvení.
Pokládka dlažby jedné z budoucích restaurací
Jen pro zajímavost – v celé Aréně je rozvedeno cca 3 km „pivovodů“ k 70 výčepním stolicím, ty pak umožní za pouhých 15 minut (běžná hokejová přestávka) natočení 10.000 půllitrů piva! Sportovní fanoušci se tak dočkají mimořádně kvalitního servisu. Výhradním dodavatelem piva a občerstvení bude společnost Pivovary Staropramen, která má dostatek zkušeností, neboť provozuje síť vlastních restaurací.

Mezi dokončovací práce bude patřit i osazení hlediště sedačkami. Ty budou i v nejzazších místech oboustranně polstrované. I díky tomu bude akustika v Aréně na úrovni v Evropě nevídané. Vzhledem k tomu, že každá sedačka je již takříkajíc na milimetr naplánována, bude možné v blízké době zahájit prodej vstupenek na plánované Mistrovství světa v ledním hokeji.
Tribuny za jednou brankou


Ledová plocha s čtyřcentimetrovou vrstvou ledu bude flexibilně upravitelná na tři základní rozměry: klasické široké kluziště pro mezinárodní hokejová utkání, úzké kluziště odpovídající rozměrům v NHL a nakonec takové, které bude přesně kopírovat ledovou plochu v Edenu. Moderní technologie základů zajistí maximální rovnost ledové plochy.

Výstavba haly by měla být ukončena 28. února příštího roku, aby mohla být slavnostně otevřena 27.března 2004. Na programu slavnostního zahájení se zatím pracuje, jisté však je, že jeho součástí nebude utkání v boxu. O necelý měsíc později, 24. dubna 2004, je zde naplánováno zahájení Mistrovství světa v ledním hokeji.

Poněvadž se roznesla fáma o údajné vysoké ceně za pronájem haly, kvůli které by zde Slavia hrála pouze některá lukrativní utkání, požádali jsme o vyjádření tiskového mluvčího společnosti BESTSPORT pana Valu. Ten toto označil za spekulaci. Dle jeho slov je v zájmu obou subjektů (Sazka Arena a HC Slavia Praha) dohoda o užívání haly pro všechna domácí utkání. Současně by v Sazka Areně měl nalézt domácí prostředí nejmenovaný basketbalový klub. (V současnosti hrají nejvyšší českou basketbalovou soutěž dva pražské týmy a to USK Praha a Sparta Praha).

Součástí Arény bude i menší tréninkový stadion. I ten bude využíván k mnoha různým účelům, z nichž hokej bude jen jedním z nich. Dokončen však bude až v pozdější době.

Autor Martin Prokop
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více