Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
26. ledna 2004

Slavia ve Vítkovicích

Slavia si bude snažit vylepšit bodovou bilanci. V posledních pěti zápasech jen dvakrát brala plný bodový počet a klesla v extraligové tabulce na čtvté místo. V cestě za body jí stojí tým z Vítkovic, který se v současné době nachází na šestém místě a na úřadujícího mistra si věří.

Náš soupeř
Klub založen: 1928 jako SSK Vítkovice
Trenéři: Ladislav Svozil a Aleš Tomášek
Největší úspěchy: Mistr ligy 1952, 1981, 7krát vicemistr
Posledních pět let: 5. < 2.< 3.< 14.< 8.
Internet: www.hc-vitkovice.cz
Hvězdy týmu: Marek Pinc, Jiří Burger, Ivan Padělek

Z VÍTKOVICKÉHO TÁBORA

Před posledním vzájemným měřením sil v Edenu to ve vítkovické kabině vřelo. Mužstvu se nedařilo, což odnesla vyhazovem z týmu jedna z hvězd vítkovického týmu, Roman Kaděra, který nakonec skončil v severočeském Litvínově. Objevily se i spekulace kolem aféry s údajným sázením na extraligové zápasy. Fanoušci žádali za špatné výsledky hlavu trenéra Svozila. Ale včera není dnes a Vítkovice si drží šestou pozici v tabulce Tipsport extraligy, která jim zajišťuje účast v play-off. Z posledních deseti zápasů jich vítkovičtí šest vyhráli, tři prohráli a jedno remizovali. Pokořili ambiciózní Znojmo, pražskou Spartu, zachraňující se Plzeň, doma rozstříleli Vsetín s Budějovicemi a nakonec si odvezli veledůležité tři body z Třince. Naopak prohrály 4:1 na Kladně a 0:1 podlehly Vítkovice karlovarské Energii. V posledním kole svěřenci trenéra Svozila jen remízovali v Litvínově 1:1.

Seman se vrací, Kumstát se Štefankou marodí

Vítkovicím v zápase budou chybět Pavel Kumstát a Juraj Štefanka, kteří se ještě nezotavili ze svých zranění. Naopak do zápasu by měl naskočit Daniel Seman, který měl problémy ze zády a připraven do hry je i vítkovická naděje, Rostislav Olesz. Olesz utrpěl na letošním mistrovství světa „dvacítek“ otřes mozku. Zápas si zahraje také obránce Pavel Kowalczyk, který už byl jednou nohou ve Vsetíně, ale kluby se nakonec nedohodli na jeho působení ve valašském celku. Do Vítkovic přišel z Havířova obránce Patrik Rimmel, který ale nastoupí do zápasu ve vítkovickém dresu až 1.února tohoto roku.

ZE SLÁVISTICKÉHO TÁBORA

Slavia má zatím letos se svým soupeřem dobrou bilanci. Ve třech vzájemných střetnutí jej dvakrát porazila, jednou prohrála až v prodloužení. Naposledy se „sešívaní“ utkali s Vítkovicemi 5.prosince doma v Edenu a hosté si ze slávistického stadionu odvezli pětibrankový příděl a Vítkovice byly v krizi. Od té doby ale uplynulo hodně vody a na Slavii se děly věci. Z posledních deseti utkání Slavia pouze čtyřikrát vyhrála, z toho dvakrát v prodloužení. Generální manažer a trenér Slavie Vladimír Růžička pak po utkání se Vsetínem poslal na hostování do Plzně brankáře Romana Málka, za něž přišli do Slavie útočník Aleš Krátoška a brankář Zdeněk Šmíd. Oba dva se ve Slavii uvedli velice dobře. Krátoška se podílel gólem na výhře nad Pardubicemi 5:4 v prodloužení a Zdeněk Šmíd v tomto utkání vystřídal po třech inkasovaných brankách Lukáše Hronka. Poslední šok pak zasadil Vladimír Růžička fanouškům Slavie nedávno, když poslal na hostování do Třince Radoslava Kropáče. Za něj do Edenu přišel nadějný obránce Tomáš Houdek a s ním Marek Ivan, který hned pro slávistický web prohlásil: „Budu se snažit udělat maximum, co je v mých silách, abych Slavii pomohl. Doufám, že s tímto mančaftem to dotáhneme co nejvýše.“

Hronek by měl nastoupit

Zápas by měl už pravděpodobně odchytat Lukáš Hronek, který měl před zápasem se Zlínem problémy s třísly. Do zápasu nenaskočí ani Petr Kadlec, který má stále pochroumané vazy v koleni a trenéři doufají, že jim bude co nejdřív k dispozici. Otázkou je, kam trenérský triumvirát zařadí Marka Ivana.

Historická bilance v extralize
Slavia - Vítkovice  39,  16 - 10 - 13, 105:104 
Postavení v tabulce
4.Slavia    42  18-4-4-13-3  126-99   69
6.Vítkovice 42  16-3-7-13-3  118-107  64
Co mají oba týmy společného
Na hostování ve Vítkovicích je útočník Slavie, Petr Míka. Za Vítkovice hrál v minulosti Aleš Krátoška.
Poslední zápasy
Slavia – Pardubice 5:4 (PP)
Č.Budějovice – Slavia 3:0
Třinec – Slavia 3:1
Slavia – Liberec 5:2
Slavia – Zlín 2:3 (PP)
Vítkovice – Vsetín 7:5
Třinec – Vítkovice 1:2
Liberec – Vítkovice 3:0
Vítkovice – Č.Budějovice 6:2
Litvínov – Vítkovice 1:1
Sestavy v minulém kole
Šmíd - J. Novák, D. Pojkar, Kolařík, O. Staněk, Kuntoš, Graňák - D. Hruška, Beránek, Sup - Krátoška, P. Martinec, Antoš - Jaroš, M. Kopecký, R. Dlouhý - Vondrka, Klepiš, Tomica. Pinc - Kowalczyk, Jurečka - Ficenc, Černošek, Chmelíř, Zápotočný - Míka, Burger, Krayzel - I.Padělek, Turek, A.Padělek - Irgl, Hubáček, Tomášek - od 21.navíc Krenželok a od 41.Hulva.
Nejproduktivnější hráči
Josef Beránek 42 – 15+40=55
Michal Sup 42 – 26+15=41
David Hruška 42 – 12+18=30
Milan Antoš 41 – 11+16=27
Jan Novák 40 – 11+14=25
Jiří Burger 42 – 19+19=38
Filip Turek 36 – 15+11=26
Ivan Padělek 36 – 15+9=24
Zbyněk Irgl 42 – 13+11=24
Martin Tomášek 41 – 11+9=20
Brankáři
Lukáš Hronek 22 – 2,27 – 92,69
Zdeněk Šmíd 7 – 3,11 – 91,52
Marek Pinc 31 – 2,83 – 92,11
Martin Falter 6 – 3,41 – 90,74
Autor Jan Beneda
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více