Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
31. ledna 2004

Orli neodolali rychlému nástupu Beránkovy party

P r a h a - Famózní nástup Beránkovy řady, která proměnila své dvě první střídání ve dva góly, nasměroval Slavii k důležité výhře nad Znojmem. V boji o umístění v elitní čtyřce si svěřenci Vladimíra Růžičky připsali další tři body i zásluhou Lukáše Hronka, jenž v polovině první třetiny za stavu 3:0 nahradil v brance Zdeňka Šmída, který si natáhl třísla. Podobný problém však trápí i Hronka, hrozící kalvárie se zraněním obou brankářů se naštěstí nekonala. O třetí a čtvrtý gól ve znojemské síti se zasloužil dobře hrající Patrik Martinec. Výhra 4:2 znamená, že má Slavia s Orly naprosto vyrovnanou bilanci co do počtu vítězství i vstřelených branek.

Lukáš Hronek: Z hráčů si do brány nikdo netroufal

V první třetině se na ledě vystřídali všichni čtyři gólmani, bylo to pro tebe příjemné nebo spíše nepříjemné překvapení, že jsi musel do branky?
Tak určitě to moc pro brankáře příjemné není, zaplať pánbůh, dobře to dopadlo. Zatím se cítím dobře, doufám, že to bude v pořádku. Určitě ta třísla jsou trošku namožená po tom zápase, ale je to dobrý.

Zdeněk Šmíd naopak dnes s nataženými třísly dohrál, jsi připraven zaskočit?
Tak asi jo, Zdeněk to tříslo má asi hodně natažené a uvidí se po vyšetření, já se budu snažit chytat co nejlíp. Zítra hrajeme poslední zápas a potom je čtrnáct dní reprezentační přestávka, tak doufám, že se to dá do pořádku.

Omezovalo tě tvé zranění během zápasu?
Pouze v druhé třetině tam byl jeden zákrok, kdy jsem se trošičku natáhnul, ale jinak to bylo v pořádku.

Nebavili jste se v šatně, co by se stalo, kdybys ani ty ten zápas nemohl dochytat?
Bavili jsme se o tom, a říkali jsme si, kdo by tam z hráčů šel.

Vybrali jste někoho?
Ne, nikdo si netroufal.

V desáté minutě jsi naskočil do hry za stavu 3:0, za jeden a čtvrt minuty jsi poprvé inkasoval. První střela a první gól. To asi nebyl příjemný vstup do zápasu?
Je to nepříjemné, inkasovat hned první střelou, určitě to žádnému gólmanovi na psychice nepřidá, ale pak naštěstí jsem nějaké ty zásahy měl a zlepšilo se to a vyhráli jsme.

Rád se odvoláváš na štěstíčko, pomohlo ti i dnes?
Já si myslím, že jo.

Měl jsi tam několik vynikajících zákroků, jimiž jsi podržel mužstvo. Jak nepříjemné bylo Znojmo jako mužstvo?
Určitě na Znojmu je vidět, že hraje v pohodě a i když minulý zápas prohráli, tak tady hráli velmi dobře. Hrají takový útočný hokej a jsou určitě nepříjemným soupeřem, ale důležité je, že tady zůstaly tři body.

Vraťme se ještě k poslednímu gólu dnešního zápasu na 4:2. To byla bomba od modré, ty jsi vystrčil beton, ale puk nakonec skončil v síti…
Já jsem na něj nedošáhl, je pravda, že to Radek Haman dobře trefil. Ten puk tam zůstal stát, já jsem ten puk zcela neviděl, a jak jsem se vyklonil, tak už bylo pozdě, on to dobře trefil. Zaplať pánbůh, že to nebylo na dva dva.

Ondřej Weissmann: Lukáš to odchytal velmi dobře

První třetina patřila brankářům, vystřídali se po dvou na obou stranách. Co vás napadlo, když se zranil Zdeněk Šmíd a do branky musel zaskočit ještě ne zcela doléčený Lukáš Hronek?
V podstatě Lukáš už trénoval naplno, takže my jsme věřili, že tu situaci zvládne a v podstatě nás zajímalo, jak moc vážné je zranění Zdeňka Šmída. Neměli jsme problém v tom, že by Lukáš nějak vyhořel, samozřejmě, že tu situaci měl ale hodně těžkou. První samostatný nájezd a hned gól, to je pro brankáře, který je nerozhýbaný, velmi těžké, takže inkasoval, to mu určitě na psychice nepřidalo. Já si ale myslím, že s postupem času se s tím vyrovnal, že vyřešil řadu složitých situací a to utkání odchytal velmi dobře.

Co zítra? Do branky zřejmě nastoupí Lukáš Hronek opět, kdo k němu půjde jako náhradní brankář?
O tom budeme teď jednat, jsou nějaké možnosti z juniorů a další brankáře máme rozpůjčované, takže si sedneme a rozhodneme se.

Zítra je také poslední přestupový termín. Je možné, že byste nějakého brankáře angažovali?
Já si myslím, že to je hodně složité, nevidím to tak jednoduše. Uvidíme, až lékař Pavel Kolář řekne, o jaké zranění vlastně jde a podle toho se rozhodneme. Teď máme před sebou čtrnáctidenní přestávku, to je pro nás trošku vysvobození, i když my věříme, že Lukáš se dal dohromady, a že nám ty zápasy odchytá, ale byli bychom rádi, kdyby se i Zdeněk Šmíd dal dohromady.
(Zdeněk Šmíd má naordinováno být čtyři dny v absolutním klidu, potom se na něj podívá lékař Pavel Kolář a uvidí se, co dál. - pozn.red.)


Marek Ivan: Před domácím publikem jsem nechtěl udělat chybu

Dnes jsi hrál poprvé v domácím prostředí, jaké jsou z toho pocity?
Atmosféra byla výborná, prožíval jsem to až moc, až jsem z toho měl svázané ruce. Čím více se člověk snaží, tak tím více se nedaří, takže mně osobně se proti zápasu ve Vítkovicích dařilo hůře. Je to možná tím, že jsem byl trošičku nervózní, že jsem si možná více připouštěl to, abych před domácím publikem neudělal chybu, aby prostě byli fanoušci spokojení.

Hrál jsi v útoku s mladíky Petrem Jarošem a Radkem Dlouhým, jak se ti s nimi hraje?
Jsou to mladí kluci, kteří se potřebují ještě vyhrát, stejně tak jak já. Musíme se určitě ještě více sehrát. Ve Vítkovicích se nám dařilo více, hráli jsme super, ale doma jsem byl trošku nervózní a když je nervózní centr, tak asi i ta křídla to cítí. Takže centr musí být stoprocentně v pohodě.

Jednou jsi tam měl takříkajíc na lopatě gól. Po tvé střele skončil puk na boční síti…
Abych to upřesnil, to byla tyčka a od ní to šlo do té boční síťky. Chybělo té střele tak tři pět čísel, takže škoda, ale já si myslím, že je důležitější jsou tři body pro mančaft, než to, jestli já dám nebo nedám gól. Já jsem rád, že se nekouká, jestli mám za sezónu tolik nebo tolik gólů. I Vláďa Růžička vám potvrdí, že o tom ten hokej není, je to o tom, že mančaft musí vyhrávat.

V páté minutě poslední třetiny byl na tebe za znojemskou brankou diskutabilní zákrok hodně na hraně, který nakonec zůstal neodpískán…
Já si myslím, že to byl čistý faul, ale jak jsem již několikrát řekl, já mám u rozhodčích špatné jméno, špatnou reputaci, kdybych ale něco takového udělal já, tak dostanu dvě plus deset, ani nemrknu. Jiným se ale takové fauly odpouštějí, takže vím, že toto není od rozhodčích vůči mně fér, ale já už hraji hokej strašně dlouho, takže si z toho vůbec nic nedělám.

Patrik Martinec: My hrajeme jako tým, je jedno kdo dává góly

Váš útok s Antošem a Vondrkou dneska zářil a vlastně dnešní výhru tak trochu zařídil. Třetí gól padl po zpracování puku v pádu a poté jsi krásnou přihrávkou umožnil Michalu Vondrkovi vstřelit třetí poměrně důležitý gól.
Já jsem to spíše viděl jako svoji neobratnost, že jsem zakopl a upadl, to nejdříve.

Naopak čtvrtý gól, ten padl po sólovém úniku, kdy před vámi zbyl už jen brankář Duba. Co tě v tu chvíli napadlo, přece jenom s Dubou se asi znáte?
Především bych chtěl poděkovat Milanu Antošovi, který perfektně odblokoval toho beka, že jsem mohl jet vlastně od půlky hřiště sám na branku. Pak, když máte čas, tak můžete přemýšlet, nejste pod tlakem, jede se na tu bránu lépe.

Co na Dubu nejvíce platí?
My se známe dlouho, on chytal dlouho na Spartě, těch blafáků, co jsem na něj jezdil, těch bylo spousty. Člověk musí mít štěstí, aby ten gól dal.

Kdy jsi se rozhodl, že uděláš to, co jsi udělal, tedy jakousi kličku do bekhendu? Puk tam nakonec prošel se štěstím…
Určitě štěstí, šlo to vedle betonu. Když má člověk čas, tak čeká, co ten gólman udělá, on je ale výborný gólman. Třeba nějaký mladý gólman by někam skočil, potom by to bylo jednoduché, ale s Dubou je to těžké, on chytá výborně, takže člověk musí mít štěstí, aby ten gól dal.

Jako mužstvo jste hráli dobře, i váš útok hrál perfektně, dobře jste se doplňovali…
Já bych neřekl, že jen náš útok, první dva góly dal první útok. Tady hraje mužstvo, první pětka dává nejvíce gólů a my ostatní se snažíme hrát pro mužstvo. My hrajeme jako tým a je jedno, kdo ty góly dává.

Na křídle máš Michala Vondrku, který už je třetím nebo čtvrtým křídlem v této sezóně, jak se ti s ním hraje?
Pořád se hledá nejlepší složení do play-off, protože ta sezona pořádně vlastně začne až tam.

S jakým cílem jedete zítra do Plzně, přece jenom to nebude jednoduché. V brance bude proti vám stát Roman Málek, kterého dobře znáte…
On zase zná dobře nás. Určitě chceme vyhrát, ale bude to těžké, Plzeň se pere o osmičku a Roman zvlášť bude mít motivaci nás porazit. Bude to těžký zápas, ale chceme vyhrát.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více