Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
12.2.2004

Taktická bitva vítěze neurčila

44. kolo, čtvrtek 12.2.2004, Karlovy Vary - Slavia
Karlovy Vary
1:1
1:1; 0:0; 0:0
Slavia

Branky: 6. Račanský (Dudek) - 15. Růžička (Sklenář,Kachlík).
Rozhodčí: Hošek - Dongres, Kantořík. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:0. Diváci: 90.

Sestavy

Karlovy Vary

Závorka (Benda) - Boguský, Schmidt, Štryncl, Zmečkal, Bauer "C", Dudek, Hájek, Hatman, Petružálek, Račanský, Sláma, Slovák, Smolík, Kalousek, Mrkvička, Tollinger, Topinka.

Slavia

Kamiš (Brzobohatý) - Višňák, Moščic, Růžička, Jebavý, Jiránek, Stromko, Samec, Malárik, Ondráček, Kachlík, Krejčí, Freisler, Beránek, Škaloud, Drbohlav "C", Soldán, Fiala, Lang, Sklenář.

K a r l o v y V a r y - Na západ Čech zavítali dorostenci HC Slavia Praha v rámci 45. kola dorostenecké extraligy. V boji s týmem bojujícím o play-off již od prvních vteřin bylo jasné, že v tvrdé taktické bitvě o každou píď ledu příliš branek nepadne. Tak se také stalo! O osudu utkání se v podstatě rozhodlo již v první třetině, kdy se oba týmy jednou prosadily. Skóre otevřeli domácí, ale Slavie dokázala ještě do přestávky srovnat zásluhou Vladimíra Růžičky.

Již úvod utkání naznačil, že stovka přítomných diváků uvidí velmi vyrovnaný duel. Do první velké šance zápasu se dostali domácí šancí Dudka, který tečoval střelu Boguského. Betony brankáře Kamiše sklaply včas. Stejně úspěšně si vedl i jeho protějšek v brance Energie Tomáš Závorka. Ten pohotovým vyjetím nejprve zneškodnil výhodné střelecké postavení Soldána, načež jeho střelu lapil. Do úvodního tlaku se mohli dostat domácí díky vyloučení Moščice. Již po 17 vteřinách přesilové hry řešil střelu Dudka zpoza obránce Dominik Kamiš vynikajícím semaforem. Karlovy Vary se nemohly při přesilové hře prosadit, ale jejich chvíle přišly po ní. Petr Račanský získal na začátku šesté minuty za brankou puk od Dudka, zleva vyjel před branku a zamířil přesně mezi betony a staticky stojícího gólmana – 1:0. Do domácích vproudila energie až poslední tělesné buňky. Slavisté najednou nevěděli kam přiskočit dřív. Místo zvýšení skóre však přišlo vyloučení a hosté tak měli čas na vzchopení se. Na konci přesilové hry chybělo k vyrovnání jen to pověstné štěstí. Po přihrávce Škalouda od mantinelu měl Stromko dostatek času na střelu i několik dorážek. Brankář Závorka se vyznamenal!

Hra se po přesilové hře vyrovnala. Bojovalo se převážně ve středním pásmu, bez větší šance. Ta přišla až v polovině patnácté minuty. Sklenář vybojoval puk, předal jej na Vladimíra Růžičku, který si najetím zprava nejprve položil brankáře a poté bez problému zavěsil. Karlovarská obrana naprosto zaspala -1:1. I nadále pokračoval boj především o střední pásmo, střelecké příležitosti nalezli hráči až ke konci třetiny. Po buly v útočném pásmu tvrdě vypálil Mrkvička, brankář Kamiš se štěstím vyrazil špičkou betonu na levou tyčku.

V prostřední dějství se obraz hry nezměnil. Bojovný taktický výkon na obou stranách, jen několikrát za třetinu přetnuly vyložené brankové příležitosti především domácího celku. Již po minutě hry vyrazili do nájezdu dva a jednoho Hartman a Petružálek. Slávistický obránce Samec ale pohotově překazil finální přihrávku. Teprve po polovině zápasu vystrčili drápky také Pražané. Z jejich několikaminutového náporu, ale ani z brejků domácích branka nepadla. Přestože se i brankáři několikrát významně zapojili do hry, hrála se v prostřední části převážně obranná bitva. Do vývoje zápasu zasáhl, především ke konci třetiny, i hlavní sudí Hošek, který ve svém podprůměrném výkonu mnohokrát dbal spíše na rovnoměrnost vyloučení, než na trestání prohřešků.

Při vstupu do poslední třetiny bylo jasné, že na více jak jednu rozhodující branku, se pravděpodobně hrát nebude. Bitva o každý milimetr ledu rapidně přitvrdila a více než hokej, byla mnohdy k vidění plejáda hittingů, bodyčeků a dalších metod zastavení soupeře. Přesto se několik šancí na vstřelení branky na obou stranách urodilo. Na konci 44. minuty vyrazil Martin Hartman z trestné lavice jako střela. Vybojoval za brankou hostů puk, vyjel před bránu a z mezikruží tvrdě vypálil mezi betony Kamiše. Betony sice však nesklaply, ale touš byl zpomalen natolik, že rychlé otočení a přikrytí lapačkou stihl brankář bez problémů ještě před brankovou čarou. Ve 47. minutě vyrazili na steč Slavisté. Jakub Stromko dobře našel před brankou volného Ondráčka, ten však vstříc prázdné brance nedosáhl na skákavou přihrávku. Na konci 52. minuty se do nájezdu dva na jednoho dostali Karlovarští Smolík a Slovák. Finální přihrávku do prázdné branky velmi pohotově překazil svou holí hostující gólman.

Slavii patřila především poslední pětiminutovka. Na jejím začátku získal touš přihrávkou od mantinelu Malárik. Vstříc brankáři, zachránil situaci domácí obránce, který subtilního útočníka zastavil doslova zalehnutím. Dramatický konec dopřál stovce diváků slavistický nájezd dva na jednoho v podání Stromka a Ondráčka. Avšak finální přihrávka Jakuba Stromka byla příliš zbrklá a nepřesná. V poslední půlminutě se skóre mohlo měnit hned dvakrát. Nejprve si Energetik Hájek vybruslil do mezikruží, s jeho střelou přes obránce měl Kamiš hodně práce. V zápětí zachraňoval remízu fantastickým zákrokem Tomáš Závorka. Při rychlém útoku hostů se k odraženému puku dostal nikým neatakovaný Drbohlav. Závorka se přemístil včas a střelu doslova několik vteřin před koncem utkání vyrazil.

Autor Marek Mikeš
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více