Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
12.2.2004

Jediný gól v derby pražských S stačil k výhře

44. kolo, čtvrtek 12.2.2004, Slavia - Sparta
Slavia
1:0
1:0, 0:0, 0:0
Sparta

Branka a nahrávka: 8. Červenka (Birner). Vyloučení: 7:6. Bez využití

Sestavy

Slavia

Sparta

P r a h a - Jediná branka z 8. minuty, jejíž autorem byl Roman Červenka, stačila k výhře pražské Slavie nad svým rivalem z Holešovic. Že stačila jediná trefa, byla zásluha zejména brankáře Petra Bezunka, jenž se předvedl ve fantastické formě. Sparťanští střelci na něj totiž nedokázali vyzrát ani jednou. Slavii patří v tabulce juniorské extraligy po 44. kole třetí příčka.

Domácí Slavia vstoupila do utkání aktivněji, ve 4. minutě poprvé ohrozil gólmana Popperleho Michal Birner, ovšem sparťanský gólman ho vychytal. Hosté varování nevzali vážně a o čtyři minuty později už udeřilo. Roman Červenka zavezl puk za branku, spoluhráči mu odclonili obránce a Červenkovi tak nikdo nebránil, aby si pohodlně nabruslil do ideálního střeleckého úhlu před branku a nezadržitelně skóroval. Spartu inkasovaná branka probudila, největší šanci měl Michal Řepík, ale Petr Bezunk betonem skvěle zakročil. Ve 12. minutě z protiútoku našel Marek Kvapil zpoza branky Birnera, ten však trefil jen brankovou konstrukci. Jedna z největších šancí Sparty na vyrovnání přišla v 16. minutě, kdy na konci nápadité akce Petra Culky s Michalem Peškem byla střela Culky ze vzduchu, ale Bezunk podržel Slavii. Domácí kontrovali šanc´í Vladimíra Sobotky, ale hosté posunuli branku.

Do druhé třetiny vstoupila obě mužstva hodně opatrně. Za zmínku stála na straně Slavie snad jen šance Martina Bartoše, který promáchl po přihrávce Jakuba Havlína zpoza branky. Sparta zase měla při vyloučení Tomáše Prostředníka a Jiřího Doležala 21 vteřin výhodu dvojnásobné přesilovky, ale neuspěla. Po hezké akci Červenky nevyužil obrovskou příležitost Pavel Březina, jenž nedokázal přehodit sparťanského brankáře. V polovině prostřední části přišly hluché chvíle hokeje. Bídnou desetiminutovku okořenila pouze střela Lukáše Macháčka od modré, která sice nebyla příliš prudká, ale Popperle si nebyl při zákroku příliš jistý. V posledních vteřinách pak vyrobil sparťanský gólman hrubku při rozehrávce, ale Ondřej Klimeš šokovaný nabízenou příležitostí šanci zahodil.

Do třetí části vstoupila aktivněji Sparta. Pešek si nabruslil před gólmana Bezunka, ale netrefil. Slávistický gólman předvedl zákrok večera ve 49. minutě , ale držel domácí po celé utkání velmi jistými zákroky. V 52. minutě rozvířila sparťanskou obranu dvojice Macháček - Sobotka. V 56. minutě se nechal vyloučit sparťan Culka a domácí tak měli hlídání těsného náskoku jednodušší. V přesilovce se, ač tísněn, prosadil přes obránce ke střele Jiří Beránek, ovšem Popperle ho vychytal. Sparta si už nedokázala vypracovat žádnou větší příležitost k vyrovnání, a tak diváky vzrušilo pouze pošťuchování Birnera s Peškem.

Ohlasy trenérů

Karel Najman (trenér, Sparta Praha)

"Zápas jsme proti Slavii začali dost vlažně. Byli důraznější a rychlejší v první třetině, také dali gól a jak se později ukázalo, tak to rozhodlo. Ve druhé třetině jsme hru srovnali. Ve třetí jsme byli jasně lepší. Bohužel jsme nedokázali proměnit šance. Jinak si myslím, že to byl krásný zápas. Rychlí, důrazný. Bohužel máme ze zápasu jednoho zraněného, Lukačeviče, kterého zranění nohy nejspíše bude stát MS, což nás mrzí."

Petr Novák (trenér, Slavia Praha)

"Dnešní zápas se musel líbit trenérům brankařů, protože chytali oba výborně a šance byli na obou stranách."

Petr Bezunk (brankář, Slavia Praha)

"Hráli jsme dobře zezadu.Výtečně také zachytal sparťanský gólman.Nedělali jsme moc chyb a proto jsme také nedostali branku. Udržet čtvrtou nulu v sezóně bylo pro mne dost složité.Vstřelili jsme branku hned na začátku a pak bylo dost těžké udržet čisté konto. Hosté si ve třetí třetině vytvořili velký tlak a několikrát nebezpečně zahrozili."
Autor David Schlegel
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více