Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
27.2.2004

Liberci se hra na brejky vydařila

50. kolo, čtvrtek 26.2.2004, Slavia - Liberec
Slavia
1:2
0:0, 0:2, 1:0
Liberec

Branky: 46. Růžička (Svoboda)PP - 35. Bárta, 49. Tondr (Bohůnek)

Vyloučení: 2:3, Využití: 1:0

Sestavy

Slavia

Kamiš - Drbohlav, Višňák, Prostředník, Lang, Jebavý, Soldán, Samec, Moščic - Svoboda, Sobotka(C), Růžička - Ondráček, Sklenář, Kachlík - Stromko, Škaloud, Chaloupka - Krejčí, Jiránek, Freisler

Liberec

Nedvídek - Petera, Pavlů, Kajínek, Tondr M., Hodač, Starec, Sládek - Nevyhoštěný(C), Bohůnek, Nedvěd, Řehák, Polakovič, Peřina, Ropický, Langr, Bárta, Tondr L.

Dorostenci měli před zápasem s Libercem sérii deseti zápasu bez prohry. Na edenský led se vrátil rychlonohý Filip Polakovič, který na sever Čech odešel právě ze Slavie. Domácí byli po většínu zápasu lepším týmem. Liberec hrozil pouze z brejků a tak se jim také podařilo vstřelit branky. Jediný úspěch slávistů zaznamenal při přesilové hře Vladimír Růžička ml. Utkání na čarách řídili dvě ženy.

Utkání začalo vlažně a žádný tým neměl v prvních minutách větší převahu. V první vážné šanci se objevil Růžička se Sobotkou. Po Růžičkově narážečce však Sobotka z první netrefil bránu. Od 5. minuty začali domácí předvádět proč jsou v tabulce tak vysoko. V 9. minutě další šance první řady, která se dostávala na led nejčastěji. Tentokráte po Sobotkově přistrčení Svoboda nevypálil zrovna podle svých představ. Šanci měli i Stromko. Dlouhou přihrávku však zpracoval až těsně před gólmanem a navíc ještě tísněný obráncem neměl čas na zakončení. Od desáté minuty se hra vyrovnala a první řada se do hry dostávala téměř ob jedno střídání. Minutu před koncem první třetiny se do šance dral Bárta. První střelu mu Kamiš vytěsnil, druhá zazvonila o konstrukci.

Na začátku druhé třetiny se pod tlak dostali liberečtí a to především díky skvělé kombinační hře druhé řady. Kachlík, Sklenář a Ondráček si při vyrovnaném počtu hráčů na ledě dovolovali hru jako při přesilové hře. Při této ofenzivě však obrana Slavie zapomněla na Polakoviče, který tváří v tvář svému bývalému spoluhráči neuspěl. Domácí byli rychlejší na puku a hra se odehrávala převážně ve třetině Liberce. Tygři hrozili pouze z brejků. V 31. minutě se začali na ledě objevovat zpřeházené útočné formace. K dvojici S+S se posunul Chaloupka a místo Ondráčka se ve druhé objevil Růžička. Ale promíchání útoků nepomohlo. Naopak, hra se vyrovnala a hosté dokonce vstřelili branku. Po zmatku před bránou se svým důrazem prosadil, asi nejaktivnější tygr na ledě, Bárta. Po skvělé Drbohlavově přihrávce, neproměnil samostatný nájezd Kachlík. Z proti útoku se radovali hosté. Martinu Tondrovi jen stačilo vložit hůl do prudké přihrávky od Bohůnka a puk přesně prošel mezi Kamišovými betony.

Do poslední části nastoupila první řada Slavie v původním složení jako na začátku utkání. Od prvních minut se slávisté vydali na steč liberecké branky a puk se téměř nedostal z obraného pásma tygrů. Při přesilové hře si u mantinelu vyměnili puk Svoboda s Růžičkou, syn slavného otce objel bránu, nabruslil si před Nedvídka a svou střelu, která skončila v síti, otřel o břevno. Svoboda v 50. minutě orazítkoval po Sobotkově přihrávce tyčku. Obraz hry zůstával stále stejný. Domácí útočili a Liberec pouze čekal na brejky. Hra se před koncem zápasu ani nepřerušila a tak trenéři nedostali příležitost k oddechovému času a pokusu o hru bez brankáře.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák (trenér, Bílí tygři Liberec)

"My jsme přijeli na Slavii s tím, že tady nemáme co ztratit, připravovali jsme se na tvrdou hru a vycházeli jsme ze zajištěné obrany. Myslím, že se nám plán vyvedl a dva body jsou až nadplán."

Martin Pešout (trenér, HC Slavia Praha)

"Já si myslím, že hráči zápas od začátku podcenili. Když jsme pak v půlce zápasu prohrávali 0:2 a chtěli jsme přidat tak už to nešlo. Po výborném výkonu, který jsme předvedli na Kladně je to pro nás zklamání, protože za tři dny hrajeme o padesát procent hůř než od pondělí. Podle mě je to jen v hlavách hráčů a že zápas podcenili."
Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více