Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
29. srpna 2001

Nenápadný návrat

Naše hokejová Slavia zažila za více jak sto let své existence pěknou řádku kapitánů. Určitě by se v každé generaci našla minimálně jedna výrazná osobnost. Pro mě osobně je však nejúspěšnějším kapitánem všech dob Milan Antoš! Proč? Právě tento borec měl totiž na svém dresu ono pověstné kapitánské céčko, když jsme lítali po ledové ploše po vítězném utkání s Jindřichovým Hradcem jako smyslu zbavení, řvali do úplného ochraptění a pak až do rána slavili vytoužený postup do nejvyšší soutěže…

Pak však tento sympatický bojovník nebyl najednou pro náš tým dobrý a byl odejit. Pěkné časy zažil v Plzni, byl u skomírání kdysi slavné a neporazitelné Dukly Jihlava, aby se letos v létě prakticky potichu a bez velkého mediálního humbuku vrátil zpět do milovaného Edenu.

Po vítězném pohárovém utkání s Českými Budějovicemi ochotně odpověděl na pár dotazů:

Milane, vrátil ses po pár letech do známých prostor zde na Slavii, vzpomeneš si ještě na to všechno okolo postupu do ligy?
To víš, že jo, je to ještě hodně živý! Vždycky, když jdu do kabiny, tak to vidím jako před sebou a vzpomenu si na to.

Z té doby tady již moc lidí není, ale jedna výrazná osobnost ano. Je rozdíl mezi Růžičkou-spoluhráčem a Růžičkou-trenérem?
Já myslím, že ani ne. On se chová pořád stejně. Jak když hrál, tak i teď, když nás trénuje.

Přišel jsi z Plzně, typického obranářského týmu. Je rozdíl mezi přípravou tam a zde na Slavii, kde se přece jen hraje techničtější hokej?
No jasně, určitě to vidět je. Ten rozdíl je markantní právě pro tu plzeňskou důslednou obranu. My tady ve Slavii musíme dát minimálně tři góly na úspěch, v Plzni byly tři góly maximum.

Kolik branek bys chtěl letos v extralize dát, aby jsi byl se sebou spokojen?
To je těžký, já takhle neuvažuji. Hlavní je, aby se dařilo mužstvu jako celku, když bude pohoda, ty góly pak přijdou sami. A to je to nejdůležitější. Já budu pochopitelně moc rád, když těch gólů bude co nejvíce, ale přesný počet nevím.

Určitě se s hráči bavíte i o nadcházející sezóně. Jak si ji, bez ohledu na tradičně neskromné cíle vedení klubu, představujete? Čeho byste chtěli letos dosáhnout?
Každopádně je to play-off! To je faktický začátek všeho. Jak to pak bude vypadat, to se uvidí, to už je jiná soutěž. Ale postoupit do ní chceme a to z co nejlepšího místa, abychom začínali doma.

To by se určitě líbilo i nám, fanouškům. Vítáme tě tedy, Milane, zpět mezi slávisty a přejeme další vítězství v našem dresu.
Autor Karel Líbal
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více