Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
28. února 2004

Vybírat soupeře se moc nedá, říká Vladimír Růžička

Poslední zápasy základní části rozhodly o tom, že Slavie začne play off ve Znojmě. "Je to určitě kvalitní mužstvo, když se dokázalo ke konci sezony dostat na čtvrtou příčku," říkal Vladimír Růžička v pátek večer po utkání s Českými Budějovicemi. "Jsou to kvalitní hráči a musíme se na ně připravit. Myslím si, že nás čekají těžké zápasy."

To, že Slavia mohla hned ve čtvrtfinále narazit na městského rivala Spartu, Vladimíra Růžičku neznepokojovalo. "Soupeř se stejně vybírat moc nedá, protože liga je hodně vyrovnaná," tvrdil na pozápasové konferenci. "Teď jsme věděli, že buď Znojmo nebo Sparta. Znojmo hraje velice dobře, v poslední době dokazuje, že patří ke špičce v extralize, a samozřejmě Sparta je také kvalitní mužstvo. Vyšlo na nás Znojmo, ale my jsme vůbec nepřemýšleli o tom, jestli je lepší Sparta nebo Znojmo."

Play off zřejmě Slavia zahájí již s Jakubem Klepišem a Markem Ivanem, kteří v pátek proti Českým Budějovicím nehráli. "Jakub Klepiš měl angínu a Marek Ivan dostal sekyru do ruky, takže ani moc hokejku nemohl udržet," objasňoval Vladimír Růžička jejich absenci. "Já si ale myslím, že Klepiš s Ivanem již budou ve středu hrát." Naopak zranění kolene Pavla Kolaříka je horší, než se očekávalo. "Kolařík, myslím si, zatím hrát nebude. U něj to zranění je vážnější."

V odpovědi na otázku, zda Slavie v případě postupu přes Znojmo bude svá semifinálová utkání, tak jak bylo dopředu avizováno, hrát v dokončované Sazka Aréně, byl Vladimír Růžička zdrženlivý. "Nebavme se o tom, co bude dál. Ještě jsme ani neudělali žádný krok k tomu, abychom se dostali dál. Zatím to necháme otevřené. Určitě teď budeme hrát tady. Zabývejme se Znojmem a nezabývejme se tím, co bude dál," ukončil slávistický šéf diskusi ohledně dalších kol play-off.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více