Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.3.2004

Dorostenci vyhráli i na Lapači a postupují

ČF2, úterý 16.3.2004, Vsetín - Slavia
Vsetín
3:5
0:2, 3:2, 0:1
Slavia

Branky a asistence: 23.Pokora (Tobiáš), 29.Knebl, 39.Tobiáš (Husička, Smětal) - 13.Růžička (Sobotka), 19.Škaloud (Sklenář), 36.Růžička (Drbohlav), 37.Kachlík (Sklenář), 60.Višňák (Růžička, Sobotka). Diváků: 520. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Rozhodčí: Trombík - Kurajský, Lipina. Střely: 26:34 Vývoj skóre: 0:2, 2:2, 2:4, 3:4, 2:5.

Sestavy

Vsetín

Hrad - Kapr, Ciupa, Pokora, Tobiáš, Zeman, Holomek - Navrátil, Knebl, Varga - Smétal, Hrňa, Husička - Haschka, Ostrčil, Dalecký

Slavia

Kamiš - Višňák, Drbohlav, Prostředník, Lang, Jebavý, Soldán, Moščic, Samec - Růžička, Sobotka, Svoboda - Kachlík, Škaloud, Sklenář - Ondráček, Malárik, Stromko - Krejčí, Jiránek, Chaloupka

Dorostenci Slavie potvrdili ve druhém čtvrtfinálovém zápase svoji sílu a před zraky Vladimíra Růžičky i díky dvěma brankám jeho syna postoupili do semifinále. V něm se utkají s Vítkovicemi, které ve ve třetím zápase porazili Spartu.

Utkání popisuje trenér Martin Pešout: "Jeli jsme do Vsetína o den dříve, takže jsme nebyli utahaní z autobusu a měli jsme čas na přípravu.

V první třetině jsme soupeře vyloženě přehráli a vedli jsme 2:0. V této třetině měl Kamiš jediný těžký zákrok a myslím si, že jsme mohli vést i více.

V oslabení ve druhé třetině jsme dostali tečovanou střelou docela náhodný gól na 1:2. Domácí se pak chytli. Pak hráli další přesilovku, ale my jsme ve vlastním oslabení dali dvě branky a odskočili na 1:4. Zdálo se, že zápas je rozhodnutý a že se v klidu dohraje. Ale tři minuty před koncem třetiny soupeř dostal další přesilovku a my jsme dostali laciný gól na 2:4 a hned další střídání jsme si dali polovlastní gól, když si tam Višňák srazil puk, který šel mimo. Najednou to bylo 3:4 a bylo štěstí, že přišla přestávka.

Třetí třetinu už se ukázala síla našich čtyř pětek a oni když to stáhli na dvě, nedostali se ani k nám do třetiny. Vyústilo to tím, že šli naši dva hráči při powerplay sami na bránu.

Ohlasy trenérů
Po návratu do Prahy jsme vyzpovídali trenéra dorostenců Martina Pešouta.

Jak byste celou sérii zhodnotil?
Já si myslím, že ač výsledek byl celkem jednoznačný, tak to byla pro nás velice těžká série. Vsetín má ve svých řadách tři, čtyři velmi kvalitní hráče, jako jsou Husička, Knebl nebo Odstrčil. Také jim výborně zachytal gólman. Nebylo to nic jednoduchého, ale projevila se síla našeho mužstva. My hrajeme na čtyři pětky a oni v době, kdy stahovali výsledek, hráli i na dvě. Chvíli jim to prospívalo, ale ve třetí třetině druhého zápasu odešli a my jsme to v klidu dotáhli do vítězného konce.

Ve Vsetíně bylo pět set lidí, což je na dorost nezvyklá návštěva. Jaké bylo na Lapači prostředí?
Určitě bylo bouřlivé a je dobře, že to hráči zvládli a že jsme se nemuseli vracet na rozhodující zápas domů. Takové utkání je velmi stresující a takhle se už můžeme připravovat na semifinále.

Jak jste byli spokojeni s rozhodčími?
Já si myslím, že zase tak špatně nepískali. Ale ve druhé třetině, kdy jsme ten výsledek začali bránit, jsme nebyli aktivní a pustili jsme do hry soupeře. Z toho vyplývaly fauly a dali jsme soupeři možnost přesilových her.

O soupeři pro semifinále se rozhodne ve třetím zápase čtvrtfinále ve čtvrtek. Soupeř Slavie vzejde z dvojice Sparta, Vítkovice. Kterého soupeře byste si přáli?
Když chceme vyhrát nebo mít medaili, tak musíme ještě jednoho soupeře porazit. Samozřejmě kvůli cestování bychom byli radši kdyby to byla Sparta, abychom nemuseli až do Ostravy.

Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více