Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
2. dubna 2004

Slavia si rezervovala pouze 4593 lístků

P r a h a - Obchodní manažer Slavie Praha Mgr. Ladislav Blažek se důrazně ohradil proti tvrzení některých médií, že si Slavia pro své potřeby rezervovala 11 tisíc vstupenek na finále. "Jsem strašně zklamaný reportáží televize Prima, která se nezakládá na pravdě," uvedl Blažek. Ten následně poskytl detailní informace o tom, kolik lístků si klub u Sazky rezervoval.

Celkem jde přesně o 4593 vstupenek, z nichž největší díl -1700 lístků je určeno pro majitele Slavie, společnost Skanska, která se na stavbě haly zásadním způsobem podílela. Necelá tisícovka lístků je určena majitelům permanentek k sezení, další čtyři stovky pak členům fanklubu a "stojícím" permanentkářům a přibližně stejný počet potom sponzorům Slavie. Slavia navíc podala žádost, aby dvě tisícovky lístků na utkání mohly být prodány klasickým způsobem v pokladnách v Edenu, ovšem této žádosti nebylo vyhověno. "Snažili jsme se, ale vedení Sazky tuto možnost odmítlo. Byla to jejich podmínka, aby se všechny lístky prodávaly přes terminály," pokrčil rameny Blažek. Ten si jasně uvědomoval, že stávající systém prodeje vstupenek není pro slávistické fanoušky výhodný, ale nebylo v silách Slavie to změnit. "Zajistili jsme alespoň lístky pro náš fanklub a pro majitele permanentek," uvedl manažer.

Celková kapacita Sazka Arény pro třetí i čtvrtý zápas finálové série bude okolo 15 tisíc míst. Bez sedadel zůstane mimo jiné prostor, kde bylo při slavnostním otevření haly pódium, další místa ubudou kvůli reklamám. Vedení Sazky oznámilo, že do prodeje půjde pouze šest tisíc vstupenek. Od zbylé kapacity haly je potřeba odečíst ještě klubová sedadla, kterých je 1566, a Skyboxy. Teoreticky nejméně 2000 lístků ještě zbývá. Co se s nimi stalo? Obchodní manažer Ladislav Blažek přesně odpovědět nedokázal a tiskový mluvčí společnosti Bestsport Jan Vala vytrvale nezvedal mobilní telefon. "Sazka asi rezervovala tyto lístky pro své účely, ale tuto otázku musí zodpovědět její zástupce," nechtěl se Blažek pouštět do spekulací.

O vstupenky na extraligové finále se strhl nebývalý zájem. Za lidové ceny 100 a 200 korun dostali fandové hokeje po celé republice možnost prohlédnout si čerstvě otevřenou Sazka Arénu a navíc ještě shlédnout vyvrcholení nejvyšší hokejové soutěže. I pro to už deset minut po páté hodině někteří čekali na lístky marně. Vyrojily se názory, že řada lidí se místo na Slavii chce hlavně podívat na Sazka Arénu... "Udělali jsme trochu chybu. Nechtěli jsme kvůli našim fanouškům příliš zvyšovat cenu lístků a obrátilo se to proti nám. V případném šestém utkání však budou ceny vstupenek násobně vyšší. Těžko můžeme nyní říci, jaká bude skladba obecenstva. Věřím, že slávisté budou mít převahu," prohlásil Blažek.

Lístky se prodávaly v terminálech po celé ČR. Stejnou šanci získat lístky tak měli lidé všude v republice. "Máme informace, že se prodalo přibližně tisíc vstupenek na Moravě. Věříme tedy, že bude většina lidí fandit Slavii," doufá Blažek.

V Sazka Aréně nyní probíhají přípravy všech reklamních ploch. Slavia musí v Sazka Aréně zařídit prezentaci veškerých svých partnerů. "Všech našich partnerů si vážíme a považujeme za samozřejmou povinnost, že je budeme v Sazka Aréně prezentovat." Všechno však něco stojí. "Veškeré náklady spojené s prezentací sponzorů v Aréně jdou do statisíců," přiznal Blažek.

Pro fanoušky Slavie, kterým se nepodařilo získat lístky na utkání do Sazka Arény, bude na stadionu v Edenu instalována obří obrazovka, kde budou moci fanoušci sledovat fanoušci průběh finále stejným způsobem jako loňská finálová utkání z Pardubic.

Přehled rozdělení lístků, které byly v kompetenci klubu

832   permanentky k sezení z Edenu
434   fanklub + permanentky na stání
120   hráči
225   mládežnické týmy
250   zaměstnanci klubu a jejich rodiny
419   sponzorský sektor a VIP
1700   Skanska
100   PRE
90   novináři
19   fotoreportéři
64   vozíčkáři a doprovod
290   zlínský klub
50   zlínští hráči
4593   celkem
Autor David Schlegel, Radek Vokál
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více