Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
11.9.2001

Vítězství zařídil Čermák

1. kolo, úterý 11.9.2001, Pardubice - Slavia
Pardubice
2:3p
1:0, 1:1, 0:1 - 0:1
Slavia

Branky: 8. Mikeska (Pácal), 38. S. Procházka (P. Sýkora, Pospíšil) - 32. Hejda (Hübl), 51. Hejda (Ujčík), 63. Čermák (Klobouček). Rozhodčí: Turčan - Český, Kostka. Vyloučení: 9:10. Využití : 1:2. Diváků 7142. Třetiny 1:0, 1:1, 0:1 - 0:1.

Sestavy

Pardubice

Svoboda - Vyhlídal, Pácal, M. Sýkora, Mudroch, Novotný, Malinský - P. Sýkora, Janecký, Mikeska - Kudrna, Blažek, Lubina - Rolínek, Pospíšil, Procházka

Slavia

Málek - Kadlec, Hejda, Novák, Snopek, Martínek, Sláma - Ujčík, Beránek, Hübl - Matějovský, Alinč, Antoš - Čermák, Rousek, Sup - Šaffer, Tomica, Klobouček

Vyrovnaný souboj přinesl zápas prvního kola extraligy, ve kterém Slavia nastoupila v Hradci Králové proti "domácím" Pardubicím. Pardubice dvakrát vedly, ale obránce Jan Hejda dokázal dvěma brankami pokaždé odpovědet. V prodloužení byla potom Slavia šťastnější, rozhodující branku vstřelil Leoš Čermák.

Fanoušci Pardubic si vytvořili v dočasném domově v Hradci Králové své typické domácí prostředí. Celý zápas hnali vytrvalým skandováním své mužstvo dopředu a pomohli tak vytvořit v zaplněné hradecké hale výbornou hokejovou atmosféru. Slavia přijela s čerstvou posilou Josefem Beránkem, který vedl první slávistický útok s Ujčíkem a Hüblem. Přestože se Beránek bodově neprosadil, několika svými akcemi naznačil, že bude pro červenobílé velkou posilou.

Utkání mělo na úvod soutěže místy velmi rychlý spád, zvláště ve druhé třetině se útoky přelévaly z jedné strany na druhou. V pardubickém dresu táhli útoky především elegantní Janecký s rychlým Sýkorou, ovšem gólově se tato dvojice neprosadila. Slavii držel v zápase tradičně výborný Roman Málek a také obránce Jan Hejda, který dvakrát srovnal skóre. Při první brance si najel k brance Svobody a usměrnil za jeho záda prudkou přihrávku z rohu od Viktora Hübla, na jeho druhou branku mu ve druhé třetině mezi kruhy přihrával Viktor Ujčík.

Slavia se na konci třetí třetiny již soustředila na defenzívu a do útoku se nehnala - narozdíl od "domácích" Pardubic. Tlak Pardubáků s ubývajícím časem sílil, ale k vítězné brance nevedl. Naopak v závěrečných sekundách třetí třetiny se po sérii nepřesností ve středním pásmu zmocnili puku slávisté a ohrozili Adama Svobodu nebezpečnou střelou z pravého křídla.

Po dvou minutách prodloužení se do brejku dva na jednoho dostali Klobouček s Čermákem, několikrát si vyměnili puk a Leoš Čermák příklepem poslal kotouč do růžku Svobodovy branky. Dva body za vítězství v prodloužení tak připadly Slavii, Pardubice se musí smířit s bodem jedním.

Podrobný popis zápasu najdete rovněž v záznamu našeho on-line přenosu.

Ohlasy trenérů
Vladimír Růžička (Slavia): "Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř a utkání to potvrdilo. Pardubice byly lepší než my, ale podržel nás brankář Málek. V prodloužení se na nás usmálo štěstí."
K nové posile červenobílých trenér a generální manažer Růžička poznamenal: "S Josefem jsme spolu s prezidentem klubu vážněji hovořili v neděli. V době, kdy jsme již byli téměř domluveni, ale nebyla ještě podepsaná smlouva, se ozval Montreal s tím, že nabízejí Josefovi to, co chtěl. Josef volal do Montrealu a řekl jim, že je již dohodnutý se Slavií. Trochu jsem se o něj bál, takže jsem nakonec byl velmi rád, že zůstal. Pro Slavii je to bomba." K Beránkově výkonnosti Růžička řekl: "Na trénincích i v zápase ukazoval, že je to zkušený profík. Pepa mi oznámil, že moc netrénoval, že se jen párkrát sklouznul na ledě v Litvínově, ale je si vědom toho, že na fyzičce musí zapracovat. Jeho hra je na fyzické kondici založena, takže dobře ví, že musí nyní pořádně trénovat."

Josef Paleček (Pardubice): "Ze začátku bylo vidět, že to je první zápas a náš tým se na ledě trochu hledal. Pak jsme se dostali do hry, Slavii jsme párkrát zatlačili, vytvořili jsme si i šance, ale končily na výtečném Málkovi. Nakonec zvítězil šťastnější tým."
Trenér Paleček se vyjádřil také k posilám M. Sýkorovi, Vyhlídalovi a Pospíšilovi: "Nikdo z nich mě nezklamal, všichni odvedli dobrou práci. Jen na Michalovi Sýkorovi byla znát jistá únava ze zápasů reprezentace."
Autor Radek Vokál
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více