Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
3. července 2004

Jan Hejda fandil fotbalistům z Helsinek

H e l s i n k y, P r a h a - Mezi těmi, kteří také sledovali čtvrteční semifinálové utkání Eura 2004 mezi Českou republikou a Řeckem, byl i exslávista Jan Hejda. "Koukám na to také, zatím jsme měli více šancí," hodnotil o poločase výkon českého mužstva. Utkání ale nesledoval na Euru v Portugalsku, ani doma u televize, ale v hotelu na předměstí finské metropole. "Jsme tady zrovna s týmem CSKA na čtrnáctidenním soustředění. Dvakrát denně jsme na ledě, chodíme do posilovny a tak podobně," vyprávěl do mobilního telefonu.

"Například dneska dopoledne jsme běhali, odpoledne jsme byli na ledě. Je to rozhodně tvrdší než vloni." K mužstvu se připojil teprve dodatečně, až v Helsinkách. Do finského hlavního města totiž odletěl z Prahy o něco později, v úterý 29. června, takže nestihl úvod soustředění. "Cíl pro letošní sezonu?" opakuje otázku," nevím, jestli to už vůbec trenér hráčům říkal a když ano, tak jsem tady ještě nebyl," dodává.

Tým CSKA tradičně zahajuje letní přípravu ve Finsku, tady hráči pobudou až do 11. července. Přípravu hokejistů tentokrát povede nový trenér - Vjačeslav Bykov. "Měl by dorazit, zatím tu ještě není," říká. A Viktor Tichonov? "Ten, pokud vím, nově dohlíží na práci trenérů a mládeže," přibližuje Jan Hejda změny v týmu CSKA Moskva. Hráči se 11. července přesunou z Finska zpátky do Moskvy. Tady se ale moc "neohřejí", hned za čtyři dny zamíří do Finska znovu. "Budeme tady hrát nějaký turnaj," upřesňuje Jan Hejda. Pak se tým vrátí opět do Mosky, aby se zase vydal do zahraničí, tentokrát na Slovensko. "Vypadá to, že letos budeme dost rozježdění," glosuje Jan Hejda program letní přípravy s tím, že na Slovensku tým CSKA pravděpodobně odehraje čtyři zápasy. Něco podobného, co absolvoval vloni v létě v České republice. Poté bude mužstvo až do zahájení ruské nejvyšší soutěže, tedy do 1. září, trénovat v Moskvě.

Jan Hejda letos začal v týmu CSKA Moskva "kroutit" již druhý rok. Proto také už dobře ví, co ho čeká. Loňská nejistota a nováčkovské obavy z nového angažmá jsou již dávno ty tam. Dnes už ani necítí žádný velký tlak, přestože je v přípravě zatím zapojeno 11 obránců. "Cítím větší jistotu, přece jenom už vím, jak ten mančaft šlape," pochvaluje si. V týmu není z Čechů sám, za Dušana Salfického už má "náhradu". "Přišli Martin Hlavačka a brankář Jiří Trvaj," říká s tím, že na druhou stranu ale zatím není jisté, zda on v týmu zůstane. Stále totiž existuje možnost odchodu do zámoří. To v případě, že by o něj projevil zájem tým Buffala.

Je tak docela možné, že nakonec přece jen skončí v Americe. "To ale záleží na mnoha věcech, například na tom, jak dopadne vyjednávání ohledně smlouvy mezi NHL a Evropou a speciálně pak mezi NHL a Moskvou. A pochopitelně také na tom, zda v NHL vypukne stávka či nikoliv. Pokud by se ale hrálo a tým Buffala mi nabídl smlouvu, pak ta možnost hrát příští sezonu NHL skutečně existuje," uzavírá.


Jan Hejda v roce 2003 na tréninku CSKA v hale pražské Hvězdy
Foto: © Michael Mareš

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více