Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
26. srpna 2004

Probudí Bílí Tygři v přípravě dosud spící Slavii?

Hokejisté Slavie zatím výkony a především výsledky v přípravě svým fanouškům příliš radosti neudělali. Po návratu z turnaje v německém Norimberku sehrají v rámci přípravy na následující sezónu další zápas, do Edenu přijedou Bílí Tygři z Liberce. Tygři si naopak vedou výborně, dosud poznali hořkost porážky jen jednou, a tak nečeká slávisty nijak lehká práce. Páteční zápas začíná v Edenu od 11:00.

Bílí Tygři v přípravě

Liberečtí zatím odehráli v přípravě deset zápasů a na první porážku čekali až do právě posledního duelu, kdy na severu Čech zvítězili těsně 2:1 "Letci" ze švýcarského Klotenu. Skvěle vyšly Bílým Tygrům první tři zápasy, které vyhráli s výborným skóre 11:0 a drželi tak dlouho čisté konto. Na nadcházejícím turné po Švýcarsku pak svěřenci trenéra Josefa Palečka sehráli čtyři zápasy proti místním celkům s bilancí dvou výher a dvou remíz. Po návratu do Čech vyhráli ve Znojmě, kde se však duel po hromadné rvačce ve třetí třetině nedohrál do konce. Cenný skalp pak získal Liberec doma proti Pardubicím.

Odehrané zápasy: LIB - Ústí n/Labem 2:0, Jihlava - LIB 0:6, LIB - Kadaň 3:0, Basilej - LIB 2:3, Curych Lions - LIB 3:3, Kloten Flyers - LIB 1:2, Langnau Tigers - LIB 2:2, Znojmo - LIB 0:4, LIB - Pardubice 4:2, LIB - Kloten 1:2.

Změny v Liberci

Před dvěma lety vstupoval klub z Podještědí jako nováček do nejvyšší české soutěže. V Liberci dělají všechno proto, aby vybudovali na severu Čech konkurenceschopný tým, který se v extralize zabydlí a bude patřit v tabulce do horní poloviny tabulky. Za rok by navíc Severočeši měli hrát už v nové aréně. Kdyby se ani na třetí pokus nepodařilo Bílým Tygrům postoupit do play-off, asi by zavládlo velké zklamání.

Proto do mužstva přišly v letní pauze posily, a ne ledajaké. Hlavní oporou by se měl stát zkušený brankář Milan Hnilička, který se vrátil z angažmá v Americe a v Liberci se hodlá usadit na delší dobu. Dvojnásobný mistr světa a olympijský vítěz myslí v kleci Bílých Tygrů na velké úspěchy, touží po titulu. Obranu by měl vyztužit Miroslav Duben, který přišel z Pardubic a navrátilec z litvínovského hostování Angel Krstev.

Při posilování útočné vozby zalovil Liberec především ve slovenských vodách. Ze Znojma přišel Igor Rataj, který v Liberci už loni nějakou dobu hostoval a zanechal na severu Čech dobrý dojem. Z ruského Magnitogorsku přišel otřelý reprezentant a šikovný forvard subtilní postavy Ľubomír Vaic. Potřebný důraz by měl do hry Bílých Tygrů naopak vnést urostlý forvard Andrej Podkonický, který přichází z Portlandu (farma Washingtonu). Poslední posilou je několikanásobný český reprezentant a mistr světa z Hannoveru Jan Tomajko, který v minulosti sbíral tituly ve Vsetíně a jeden ve Spartě.

Pravděpodobná sestava Liberce:

Hnilička (Falta) - Ovčačík, Jiruš, Krstev, Duben, J.Moravec, Jiří Hanzlík, Holub, Jareš (L.Šmíd) - Čermák, Rataj, Tomajko - V.Novák, Plodek, S.Procházka - Vaic, Podkonický, Rozsíval - Klimenta, Vampola, Víšek - Pabiška
Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více