Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
30. srpna 2004

V Edenu proti berounským Medvědům

Slávistické hokejisty čeká v úterý večer další prověrka před začátkem nejvyšší hokejové soutěže. Do Edenu přijede poražený finalista play-off 1.ligy HC Berounští Medvědi. Utkání začne v 18 hodin.

HC Berounští Medvědi

Historie
Počátky klubu sahají až do meziválečných let - v roce 1933 byl založen hokejový klub Český lev Beroun. O 60 let později, tedy v roce 1993 se klub dostal do 1.národní ligy. V roce 1996 došlo k přejmenování na HC BEROUNŠTÍ MEDVĚDI (ve znaku města střeží medvěd městskou bránu).

Současnost
Svého historicky největšího úspěchu klub dosáhl až v té poslední sezóně (2003/04). Medvědi poprvé v historii vyhráli základní část soutěže a v následném play-off postoupili spolu s Jhlavou až do finále, kde jim chyběl jen krůček k celkovému vítězství.

Realizační tým
Na tomto úspěchu má obrovský podíl hlavní trenér Otakar Vejvoda, kterému se navíc v sezóně 2002/03 podařilo pro Beroun zachránit první ligu. Jeho asistentem byl v minulé sezóně bývalý hokejista pražské Sparty Leo Gudas, kterého si ještě mnoho fanoušků pamatuje pro jeho tvrdou hru. Gudas se nyní stal spolu s Davidem Volkem asistentem trenéra Slavomíra Lenera ve Spartě. V Berouně ho nahradil Petr Novák, dlouholetý trenér mládeže ve Slavii, který naposledy trénoval juniory.

Hráčský kádr
Medvědi mají k dispozici trojici mladých brankářů: kladenského Miroslava Kopřivu, Tomáš Pöpperleho ze Sparty a tím třetím je Roman Handl.

Kapitánem týmu je Václav Eiselt. Ten odehrál i několik sezón v pražské Slavii a další roky prožil v dresech Kladna, Sparty, Havířova a Plzně. Do nadcházející sezóny získal Beroun velkou posilu a to Bedřicha Ščerbana. Bývalý hráč Dukly Jihlava a Vsetína reprezentoval třikrát na olympijských hrách a zúčastnil se několika světových šampionátů. Vyzkoušel si i zahraniční angažmá - ve finském Tappara Tampere a švédském Brynäs Gävle.

Ze Slavie odešli do Berouna na hostování tři talentovaní hokejisté Roman Červenka, Marek Kvapil a Petr Kukla.

Raritou jsou dva útočníci z Japonska Čiba Hirojuki a Saitó Tetsuja.

S berounskými hokejisty se na ledě připravuje obránce Detroitu Jiří Fischer (ten by měl v případě výluky NHL posílit Liberec), útočník Martin Podlešák z Phoenixu a Tomáš Plekanec, který po skončení přípravy zamíří do Hamiltonu.

Poslední utkání
Ve svém zatím posledním přípravném utkání porazili Medvědi na domácím ledě soupeře z extraligového Litvínova výsledkem 2:1 (branky Saitó a Křesťan) a lze odhadovat, že i letos budou hrát v 1.NHL o příčky nejvyšší.

Sestava HC Berounští Medvědi v posledním utkání:
Kopřiva - Černý, Vaněček, Ščerban, Braniš, Kašák, Šulc, Ovčačík - Saito, Červenka, Kukla, Besser, Křesťan, Eiselt, Horčička, Slížek, Borovanský, Langhammer, Šinágl, Jech, Čiba.

Autor Martin Prokop
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více