Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
15. září 2004

Začínáme novou éru!

Dnes v pravé poledne začala v útrobách Sazka Arény pravidelná tisková konference před začátkem nové sezóny. Ta bude pro Slavii začátkem nové epochy! Všechna domácí utkání „A“ týmu se budou hrát v možná nejmodernější hale v Evropě, ve vysočanské Sazka Aréně. Co všechno tento krok přinese ukáže až čas, ale jistě půjde o velký posun vpřed.

V úvodu tiskové konference si vzal nejprve slovo prezident klubu HC Slavia Praha pan RNDr.Miroslav Tvrdý. Nejprve promluvil o hráčích, kteří posílili klub pro případ očekávané výluky NHL. Uvedl, že dlouho zvažovali jejich angažování a nebyli mu příliš nakloněni. Výluka v NHL však začíná nabývat konkrétních rysů a dohoda mezi kluby a vedením soutěže je v nedohlednu, proto se rozhodli pro angažování posil ze zámoří.

Dále prezident klubu připomněl loňskou úspěšnou sezónu. Přestože tým opustilo několik hráčů základního kádru, podařilo se klubu probojovat až do finále extraligy. V tom nakonec podlehl Zlínu.

Nakonec zmínil to nejzásadnější. Proč klub opouští svůj domácí stadion v Edenu a stěhuje se do nové Arény, pronajaté na dvacet let. Přestože měl stadion v Edenu pro mnohé fanoušky i hráče své kouzlo, není technicky ani finančně možné provést zde potřebné rekonstrukce pro zajištění diváckého komfortu. A dodal: "Začínáme novou éru!".

Než-li pak předal slovo Vladimíru Růžičkovi, ještě uvedl pár čísel. Rozpočet klubu je 115 mil. Kč, z toho 53 mil. Kč jsou náklady na platy hráčů. Aktuálně je prodáno 1150 permanentních vstupenek.

Vladimír Růžička jen stručně shrnul předsezóní přípravu. Ta byla v úvodu dvoufázová a poměrně náročná. Její součástí byla i řada přípravných zápasů. Poslední 4 týdny pak hráči měli více možností k odpočinku. Přestože s průběhem přípravy byl Vladimír Růžička spokojen, výsledky přípravných utkání mu již tolik radosti neudělaly.

V úvodním utkání nového ročníku extraligy, který Slavia sehraje ve Vsetíně, však již pravděpodobně nastoupí všechny nové posily. Takto by pak mělo vypadat složení prvních tří útoků:
Hruška, Beránek, Antoš - Pálffy, Stümpel, Sup - Duda, Vašíček, Tomica.

V brance bude jedničkou Petr Franěk. Jemu bude krýt záda mladý Lukáš Musil. S jeho výkonem v přípravě byl Vladimír Růžička doslova nadšen: "všechny nás obrovsky překvapil" a dodal: "určitě dostane v lize šanci". Rozšíření sestavy bude ale mít i negativní důsledky. Pro některé hráče bude znamenat odchod na hostování do jiných klubů (pravděpodobně i Patrik Martinec, zotavující se po těžkém zranění, se bude postupně rozehrávat někde na hostování) a letos ani nebudou dostávat šanci talentovaní junioři, tak jako tomu bylo v letech přechozích.

Cíle, které si pro novou sezónu Vladimír Růžička a vedení klubu stanovili, jsou obligátní: skončit v lize před rivalem z Holešovic, nezopakovat loňský špatný vstup do sezóny, zvýšit průměrnou návštěvu alespoň na 3000 diváků a hrát pohledný hokej.

Z dalších dotazů novinářů pak vyplynulo že:
* náklady na posily z NHL nejsou zahrnuty v rozpočtu
* vždy před každým domácím utkáním absolvují hokejisté v Sazka Aréně ranní trénink
* o krátkodobém působení Pállfyho ve Skalici se zatím jedná


Vedení HC Slavia na tiskové konferenci: zleva GM a trenér Vladimír Růžička, prezident klubu RNDr. Miroslav Tvrdý, obchodní manažer Mgr. Ladislav Blažek

Autor Martin Prokop
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více