Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
22. září 2004

Slovenské posily zařídily Slavii tři body

P a r d u b i c e - Po nevydařeném vstupu do nové sezóny ve Vsetíně čekaly Slavii dva zápasy s velmi těžkými soupeři. Svěřenci Vladimíra Růžičky obě utkání zvládli na výbornou. Nejprve v domácím prostředí porazili Spartu 4:1, čímž si udrželi žezlo krále Prahy, o dva dny později pak vyloupili Duhovou Arénu, odkud si po tuhém boji odvezli tři body. Velkou měrou se na obou výsledcích podíleli brankář Petr Franěk a zkušený útočník Los Angeles, Jozef Stümpel.

Proti Spartě Slavia svého soupeře přestřílela, v Pardubicích měli ale střelecky navrch domácí. Hokej se ale hraje na góly a ten zas svá záda pustil Petr Franěk v úterním zápase ze čtyřiceti střel jen jeden. "Já si myslím, že jsme odehráli dobrý zápas se Spartou i ve Vsetíně, jenže ve Vsetíně měli domácí to štěstí, že se třeba odrazil k nim puk ode mě na hokejku a dávali to do prázdné brány, což se Spartou a s Pardubicema nebylo," srovnal slávistický brankář dosavadní odehraná střetnutí. Nezapomněl pochválit ani své spoluhráče, kteří eliminovali pardubické ataky. "Kluci mi super pomohli dozadu. Když budeme takhle hrát dál, bude hodně těžké nás porazit," dodal odhodlaně.

Slavii se v Pardubicích v základní části příliš nedaří, navíc Východočeši potřebovali odčinit dvě prohry, kterými vstoupili do nového ročníku. "My se nesmíme koukat na jiné soupeře, my se musíme koukat na sebe," odhalil jednoduchý recept, s kterým je třeba na soupeře vyrukovat. Nejtěžší chvíle pro hrdinu utkání přišly těsně po kontaktním gólu. "Když dali na dva jedna, tak jsem se podíval kolik je do konce a kolik na to mají času, ale kluci to odehráli super a jsem rád, že jsme vyhráli," řekl ke klíčovým momentům, kdy šlo do tuhého.

Výkon Petra Fraňka by si jistě zasloužil i čisté konto, přesto jeden puk v jeho síti uvízl. Gól na první pohled vypadal trochu kuriózně. "Jak ten puk stál a on ho trefil, tak letěl a asi dva metry přede mnou skočil a odrazil se do výšky a už jsem nestihl zareagovat," popsal situaci předcházející jedinému úspěchu domácích. "Mně vůbec nejde o žádnou nulu, mně jde o to abychom vyhráli," zdůraznil důležitost týmového výkonu.

Zatímco v bráně čaroval Petr Franěk, v útoku řádil Žigmund Pálffy a Jozef Stümpel. Druhý jmenovaný vstřelil ve 33. minutě v přesilovce vítězný gól Pražanů. Asistenci si připsal jeho spoluhráč z Los Angeles. Spolupráce slovenské dvojice je zápas od zápasu lepší. "Hledali jsme se tam dobře. Nebyl to náš nejlepší výkon, ale můžu říci, že se nám hrálo super. Podařilo se nám dát góly a tím jsme vyhráli. V závěru jsme je sice pustili do tlaku, ale gól z toho naštěstí nepadl," zhodnotil urostlý útočník své třetí vystoupení ve slávistickém dresu. I první branka do pardubické sítě padla v početní převaze, tentokrát nahrával Stümpel a střílel Pálffy. "Nebylo to sehrané výborně, ale našel se tam volný prostor, měli jsme šanci a tu jsme proměnili," příblížil situaci, kdy se Slavia dostala do vedení. Ke své souhře s Žigmundem Pálffym dodal: "Stále se dá něco vylepšovat, ale začalo se nám dařit, hrajeme dobře a věřím, že to tak půjde dále."

Společně s Žigmundem Pálffym a Jozefem Stümpelem nastupuje v útoku nejlepší slávistický střelec minulé sezóny, Michal Sup. "S Michalem se hraje výborně. Umí hrát dopředu i dozadu, hraje velmi dobře," pochválil na závěr svého spuhráče.

Autor Lukáš Hykš, Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více