Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
23.10.2004

Slávistky rozstřílely Kobru

7. kolo, neděle 17.10.2004, Slavia - Kobra
Slavia
15:0
5:0, 3:0, 7:0
Kobra

Branky: 5. Černá, 8. Dubnová ( Lišková ), 16. Dubnová ( Havlíčková ), 17. Ivičičová, 19. Havlíčková ( Lužová ), 25. Ivičičová , 34. Vojáková ( Dubnová ), 40. Dubnová ( Havlíčková ), 42. Zelenková ( Ivičičová ), 43. Časná ( Mezerová ), 47. Manhartová ( Dubnová ), 47. Ivičičová ( Zelenková ), 49. Ivičičová ( Časná ), 58. Časná ( Zelenková, Ivičičová ), 60. Ivičičová ( Černá ) Vyloučení: 3:10 Využití: 4:0 V oslabení: 0:0 Diváci: 34 střely na branku: 80:5 Průběh utkání: 15:0

Sestavy

Slavia

Kalousová ( Matějů ) – Mezerová, Černá, Lužová, Vojáková – Havlíčková, Dubnová, Manhartová – Zelenková, Ivičičová, Časná – Lišková K., Pokorná, Hejdová.

Kobra

Budějíčková – Čtvrtníčková, Seidlerová, Krausová, Hamanová, Lišková R., Roubíčková, Plecitá, Čapková, Šlemendová, Kocumová, Přívratská, Bartošová, Šimánková, Vlčková.

V dalším zápase ženské hokejové ligy hostila Slavia v Letňanech Kobru. Slávistické hokejistky byly jasným favoritem tohoto zápasu a svojí roli splnilly na výtečnou. Největší podíl na drtivém výsledku měla Kateřina Ivičičová, která brankářku Kobry překonala hned pětkrát a ještě si připsala dvě asistence.

Zápas začaly slávistky aktivně. Již dvacet vteřin po úvodním vhazování vytvořily domácí hokejistky závar před brankou Kobry, ale brankářka Budějíčková s pomocí svých spoluhráček závar zvládla. Slávistický brankostroj se naplno rozjel v 5.minutě, kdy za vysokou hůl si šla na trestnou lavici posedět hostující hráčka Krausová a Slavia početní výhodu využila. Ivičičová unikla po levém křídle, přihrála Zelenkové, která sice minula, ale stihla přihrát na modrou čáru Černé a ta se nemýlila - 1:0. Ke konci osmé minuty iniciativu převzala kapitánka Slavie Dubnová. Ta projela celé kluziště a svůj samostatný únik zakončila ukázkovým blafákem, kterým nedala brankářce Kobry šanci - 2:0.

Hostující hráčky Kobry se poprvé dostaly ke střele v 9.minutě, kdy Čapková prověřila pozornost brankářky Slavie Kalousové. Slávistky si poté vytvořily obrovský tlak a síť za brankářkou Kobry Budějíčkovou se domácím podařilo rozvlnit v 17.minutě. Havlíčková zprava přihrávala Dubnové a ta nekompromisně zakončila - 3:0. Slávistky byly velice při chuti a v 18.minutě již vedly čtyřbrankovým rozdílem díky Ivičičové. Slávistky uštědřily hostujícím hráčkám před odchodem do kabin ještě jeden gólový úder. V obranném pásmu Slavie převzala kotouč od Lužové Havlíčková, která se individuálně prosadila. Po první třetině tak na světelné tabuli svítilo skóre 5:0 ve prospěch domácích.

Druhou třetinu začaly opět aktivně domácí hokejistky Slavie. Nejprve Černá pálila od modré těsně vedle levé tyče branky Kobry a posléze Lišková poslala svojí střelu z prostoru mezi kruhy jen do brankářky hostí. Ve 22.minutě vybojovala Havlíčková v chumlu před brankou Kobry puk pro Dubnovou. Ta jej však nestačila zvednout a skóre se neměnilo. V půlce 24.minuty dostaly slávistky opět možnost přesilové hry a opět tuto výhodou využily. Po velkém tlaku se ujala puku Ivičičová a nedala brankářce Budějíčkové žádnou šanci - 6:0.

Výhodu přesilové hry měla i Kobra, ale hráčky Slavie oslabení sehrály bravurně. V situaci 2 na 1 se ocitly Zelenková s Ivičičovou a z této situace trefily pouze pravou tyčku svatyně hostí. Následně pak opět Zelenková trefila další tyčku. Ve 30.minutě střílela od modré domácí obránkyně Vojáková, k puku se dostala Dubnová, ale puk jen prosvištěl kolem pravé tyčky branky Kobry. Domácí hokejistky se mohly z branky radovat až ke konci 34.minuty, kdy od Dubnové dostala přihrávku na modré stojící Vojáková a ta propálila vše, co jí stálo v cestě – 7:0. Ke konci 35. minuty si šla posedět na trestnou lavici hostující Čtvrtníčková, která k dvouminutovému trestu dostala ještě osobní trest za nesportovní chování. Slávistky se dokázaly opět prosadit čtyři vteřiny před koncem druhé třetiny. Havlíčková zpoza brány přihrála Dubnové a dovršila svůj hattrick. Do kabin se po druhé dvacetiminutovce šlo za stavu 8:0 pro Slavii.

Do třetí třetiny slávistky vlétly jako uragán. Ve 42.minutě projela útočným pásmem Ivičičová, která přihrála úplně volné Zelenkové, která vsítila devátý slávistický gól do sítě brankářky Budějíčkové. O minutu později Zelenková přihrála Časné a propálila z pravého kruhu brankářku Kobry a zakulatila skóre zápasu na 10:0. O čtyři minuty později využila neustávající tlak Slavie Manhartová, která dorazila do branky střelu Vojákové - 11:0. Hostující hráčky se ani nestačily vzpamatovat z jedenáctého gólového úderu a už inkasovaly dvanáctý. Zelenková adresovala přihrávku Ivičičové a po dvanácté tak rozvlnila brankovou síť a načala tak své střelecké galapředstavení v závěrečné části. To pokračovalo v 48.minutě, kdy se výše jmenovaná ujala puku a prosadila se samostatnou akcí, která měla brankový konec - 13:0.

Slávistky poté měly neustálý tlak, ale gól ne a ne přijít. Ani střela Hejdové, ani blafák Havlíčkové, ani únik Dubnové nevyústil ve čtrnáctou branku. To se povedlo až Časné, která v 58. minutě dostala přihrávku od Zelenkové a Časná svojí druhou trefou v zápase vstřelila čtrnáctou branku Slavie. Slávistkám to nestačilo a pět vteřin před závěrečnou sirénou Černá zprava přihrála Ivičičové, která uzavřela skóre zápasu na 15:0.

Autor Jan Beneda
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více