Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.10.2004

Dorostenecké derby bez branek

18. kolo, pondělí 25.10.2004, Sparta - Slavia
Sparta
0:0
0:0, 0:0, 0:0
Slavia

Bez branek. Vyloučení: 3:2. Bez využití.

Sestavy

Sparta

Neuvirth - Haschka, Procházka, Spudil, Vejvar, Jobb, Sem, Malý, Hanzl - Rybecký, Mrňa, Kafka - Regner, Morkes, Kupec - Novotný, Meidl, Slaba - Besonov, Bacovský, Sladký.

Slavia

Brož - Višňák, Koumal, Roth, Beránek, Drbohlav, Soldán, Hertl, Lang - Růžička, Jiránek, Kauschitz, Freisler, Škaloud, Kachlík, Krejčí, Uleščenko, Stoklasa, Sklenář, Indra, Fiala.

Po nedělním seniorském derby se v pondělí utkaly i mládežnické celky obou pražských rivalů. Dorostenci Slavie přijeli na Spartu s bilancí 13 výher, 4 remízy a žádná porážka. Slavia byla v zápase lepším týmem, klíč k překonání výtečného Neuvirtha v brance Sparty ale slávisté nalézt nedokázali. A protože i Brož byl bezchybný, skončilo derby bez branek.

Derby pražských "S" je velmi sledované i v dorostenecké kategorii a všichni zainteresovaní mu věnují velkou pozornost. Očekávání byla v pondělní večer splněna, hrál se velmi pěkný hokej, plný rychlých akcí a vzruchu. Chybělo mu jediné - góly.

Nejslabší částí zápasu byla první třetina, kdy se oba celky spíše oťukávaly a soustředily se převážně na to, aby neudělaly chybu. Velmi špatně naložili se svou první přesilovkou sparťané, v 10. minutě si přesto vytvořili první velkou šanci zápasu. Ve výborné pozici se ocitl Štěpán Novotný, ale utekl mu puk. Následná přesilovka Slavie ukázala sílu mužstva ověnčeného loňským titulem a 12 reprezentanty v kádru. Hosté uzamkli Spartu v obranném pásmu, hru v přesilovce tvořil Růžička ml. Největší šance však Stoklasa ani Sklenář nevyužili.

Hned v úvodu druhé části se zčistajasna objevil v šanci Rybecký a Brož měl plné ruce práce. Ve 23. minutě předvedl hezkou akci Lang, zatáhl puk za branku, našel Růžičku, ten ale jen vyprášil levý Neuvirthův beton. Slavia si vytvářela více příležitostí než Sparta, nejvíce pak v další přesilovce, ale přes pěkné kombinace chyběly vyložené příležitosti. S těmmi se roztrhl pytel v poslední pětiminutovce druhé části. A k vidění byly na obou stranách. Nejprve mmálem překvapil Brože nečekanou střelou Mrňa, pak jeli Růžička se Soldánem dva na jednoho, ale první jmenovaný nezvládl dobře přihrávku. Sparta se málem dostala do vedení po střele Haschky od modré, ale slávističtí beci s vypětím všech sil nedovolili sparťanským útočníkům dorazit puk do branky.

Ve 42. předvedli skvělou souhru na jeden dotek slávisté, ale ani Sklenář červené světlo nerozsvítil. Pak měl dvě příležitosti Růžička, poprvé bekhendem minul branku, podruhé skvěle zachránil sparťanský gólman Michal Neuvirth, nejlepší muž na ledě. Ve 46. minutě v přesilovce Sparty chyběl krůček k brance Radku Meidlovi, ani výborně sehraná početní výhoda ke gólu nevedla. Ve 48. minutě si vynutil faul slávista Kauschitz a Sklenář trefil v přesilovce tyč. Slavia chtěla utkání rozhodnout, vzala si dokonce uprostřed přesilovky time-out, aby mohla na ledě zůstat elitní formace. Ani to ke gólu nepomohlo. Hrdinou se mohl stát sparťan Mrňa nebo slávista Lang, ale nakonec se oba týmy rozešly smírně.

Ohlasy trenérů
Karel Najman (trenér Sparty Praha): Jsme rádi za bod, protože Slavia má velmi kvalitní mančaft. Byli hokejovější, mají silnější a zkušenější kádr, už loni vyhráli titul mistra republiky. Dnes jsme však ukázali, že hrát se dá s každým, ale museli jsme dát do hry více srdíčka. Svůj asi nejlepší zápas v letošní sezóně odchytal Michal Neuvirth. Toho jediného bych rád vyzdvihnul, ale všichni hráli svoje maximum a nemohu nikomu nic vytknout. Byl to boj, ale korektní, bez faulů a unfair zákroků. Bylo to velmi vyhecované a bojovné derby, ale v mezích fair-play.

Vladimír Růžička (asistent trenéra Slavie Praha): Po delší době jsme podali vynikající výkon. Zápas měl vynikající úroveň, měli jsme určitě více šancí a více ze hry. Spartu jsme přehrávali, ale gól jsme nevstřelili ani z tutových šancí, Sparta navíc výborně bránila. Nebylo snadné se přes sparťanskou obranu prosadit do šancí a když se nám to podařilo, gólman to chytil nebo střela skončila na tyčce nebo těsně vedle. Kluky jsem po zápase pochválil, protože se mi to velice líbilo. Kluci hráli srdcem a hráli velice dobře.

Autor David Schlegel
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více