Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
30. října 2004

Milan Antoš: V závěru jsme tahali za kratší konec

P r a h a - Krásný zápas se spoustou šancí a dramatickou zápletkou viděli diváci v Sazka Areně. Slavia už v deváté minutě vedla o tří góly, nakonec však mohla jen sklopit hlavy. Hala se otřásala radostí pardubických fanoušků, kteří oslavovali vítězství svého týmu v poměru 6:4. Východočeši tak připravili Slavii první domácí porážku v Sazka Areně. "V první třetině jsme obdrželi dva zbytečné góly a to myslím hodně ovlivnilo celý zápas," litoval zpětně útočník Milan Antoš.

V deváté minutě utkání si určitě nikdo ze slávistů nepřipouštěl, že by se mohlo zvrtnout ještě ve prospěch soupeře. Po snížení Pardubic na rozdíl jednoho gólu se na začátku druhé třetiny postarala o čtvrtý nádherný gól Slavie řada důrazných chlapíků Hruška - Vašíček - Antoš. Třetí dějství už ale patřilo Pardubicím, slávisté tak prohráli takřka už vyhraný zápas. Další důvod k rozmrzelosti měl Milan Antoš. V poslední minutě totiž odešel předčasně do kabin, když ho za konflikt s Čáslavou vyloučil rozhodčí Minář na 5+DKU. Pardubický bek sice o "Antyho" zlomil hokejku a ještě ho pak zbaběle napadl zezadu pěstmi, ale vyvázl "jen" s trestem dvě plus dvě minuty. "Ten hráč mě chtěl úmyslně zranit a měli by ho potrestat," myslí si slávistický útočník.

Dneska jste měli snový začátek, na Pardubice jste vletěli s ničivou silou a už v 9.minutě vedli 3:0. Asi si nic lepšího přát nelze, že?
Určitě, my jsme ale věděli, že Pardubice mají dobrý mančaft a bude to boj do poslední chvíle. Myslím si, že pak rozhodly naše nevyužité přesilovky a potom už jsme se do toho nedostali.

Trenér Weissmann na tiskové konferenci řekl, že za obratem Pardubic také stála vaše menší koncentrace, kdy jste už spíše mysleli na to, kolik ještě vstřelíte branek…
To si nemyslím. V první třetině jsme obdrželi dva zbytečné góly a to myslím hodně ovlivnilo celý zápas. Kdybychom udrželi stav 3:0, tak by byl zápas v podstatě rozhodnutý.

Byl to nakonec krásný zápas s dramatickou zápletkou, pro Slavii ale s nešťastným koncem. Jaké by bylo tvoje hodnocení?
Myslím si, že nakonec rozhodlo štěstí. Za stavu 4:3 trefil Pepa Beránek spojnici a tím se od nás odklonilo. V závěru už jsme tahali za kratší konec.

Jak se vám hráčům zamlouvala divácká kulisa? V hledišti bylo přes třináct tisíc diváků, plno fanoušků Pardubic…
Diváci byli fantastický. Myslím si, že se i slávisté s pardubickými shodli a udělali tady výbornou atmosféru.

Šanci rozhodnout utkání jste měli ve třetí třetině, kdy jste hráli v krátkém sledu za sebou dvě přesilovky. Na rozdíl od prvního dějství, kdy jste v početní výhodě dali dvě branky, jste jimi tentokrát doslova pohrdli. Čím si to vysvětlit?
Těžko říct, my jsme se už od půlky zápasu v přesilovkách vůbec neprosazovali a to asi rozhodlo.

Už po druhé jste ztratili zápas se silným soupeřem, po Spartě (vedení 2:0) jste prohráli i s Pardubicemi. V čem se stala chyba?
To jsou výborná mužstva, sezóna trvá osm měsíců a zatím nejsme ani v polovině. Můžeme si nadávat, když to bude v play-off, ale teď myslím není důvod k zamyšlení. Asi si to rozebereme, ale jelikož hrajeme už zítra, tak na to možná ani nebude čas.

Pardubice připravily Slavii první prohru v Sazka Areně, znamená to pro vás něco?
Určitě nás to mrzí, chtěli jsme vyhrát a udržet sérii co nejdéle. Bohužel se to nepovedlo, co se dá dělat.

Zítra vás hned čeká další zápas a dlouhá cesta do Třince. Jak na tom budete se silami?
Napijeme se nějaké vody, odpočineme, vyspíme se a ráno jedeme (úsměv).

Ještě k závěru dnešního utkání, v čase 59:40 si “vyfasoval“ trest na pět minut plus do konce utkání za konflikt s obráncem Čáslavou. Jak bys popsal celou situaci?
Všichni to viděli, ten obránce o mě přerazil hokejku, což si myslím v rozhodnutém zápase za stavu 6:4 dvacet vteřin před koncem je absolutní nesmysl, ten hráč mě chtěl úmyslně zranit a to se mu nepovedlo. Rozhodčí to asi přehlídli, nevím jestli to bylo tím, že to neviděli nebo nechtěli vidět. A vzápětí ten samý zákrok, kdy já jsem hokejku nezlomil, tak jsem dostal 5+DKU. Co se k tomu dá jiného říct. Myslím, jestli tady byl nějaký člověk na dozor na utkání, tak musel vidět ten rozdíl a měli by ho potrestat.

Údiv vzbudil především trest Čáslavy, který za shození rukavic dostal jen dvě plus dvě minuty…
To určitě, ale tomu už předcházel ten zákrok. Pokud hráč o někoho přerazí hokejku, tak asi by měl automaticky dostat trest do konce utkání. Pokud to hlavní neviděl, tak jsou tam dva čároví, kteří mu můžou poradit. Je to divné, někdo shodí rukavice a dostane jen 2+2, já ho seknu a hned dostanu pět plus do konce. V českém hokeji to tak je a zatím nechápu, co to má znamenat.

Petr Franěk: Myslím si, že jsem mohl chytat lépe

Jak snadné, řekli si asi hráči Slavie po třetím gólu v Lašákově kleci. Možná, že se sami divili, jak je to jednoduché. Vést nad Pardubicemi po osmi minutách hry tři nula, to se opravdu jen tak nevidí. Ideálně rozehranou partii však hráči Slavie nakonec ztratili. "Přestali jsme hrát naši hru," hledal po zápase vysvětlení brankář Petr Franěk. Ani on tentokrát neměl svůj den. "Asi jsem mohl chytat lépe," připustil. Pětkrát v zápase kapituloval, šestý gól padl do prázdné branky při slávistické závěrečné hře bez brankáře.

Jak se stane, že mužstvo ztratí takřka rozhodnutý zápas?
Nevím, asi jsme přestali hrát naši hru, nebo jsme přestali dělat to, co jsme dělali prvních deset minut. Pardubice mají dobrý tým, zkušený tým, a dokázali toho využít a otočit to. Nic se ale neděje, prohráli jsme jeden zápas, u nich jsme vyhráli, doma jsme prohráli, tak je to nastejno. Ten zápas už je za námi, musíme jít dál a dívat se dopředu.

Jak moc bylo utkání pro tebe jako brankáře složité, přece jenom pardubičtí hráči byli před brankou dost dotěrní…
Jsou zápasy, které gólmanovi vyjdou, a které ne, já si myslím, že jsem mohl chytat lépe.

Jeden z gólů jsi dostal střelou přímo z brankoviště, i takovéto góly dneska platí?
To se musíte zeptat pánů v pruhovaném…

Nehrálo také svoji roli i to, že jste vedli tři nula a to vás možná uspokojilo?
Nevím, jak říkám, najednou přestaneme hrát, začneme bránit a přestaneme hrát tu hru, co do té doby hrajeme. Soupeř toho umí využít, dostaneme se do oslabení, stojí nás to hodně sil a potom dostáváme góly. Hlavně mě mrzí, že prohráváme třetí třetiny, že během ní dostaneme tři čtyři góly.

Možná, že příčinu té dnešní prohry je možné hledat v tom, že vás opustilo střelecké štěstí, minimálně dvakrát zazvonila tyč Lašákovy branky.
Takový je už sport: my nastřelíme tyčky a jim tam spadnou takové haluze. Asi tomu vítězství šli více naproti, že vyhráli.

Při jednom z gólů jsi tak trochu zavrávoral a zůstal ležet na brankové čáře, útočník soupeře tě pak snadno přehodil.
To byl ten druhý gól, tam někdo vyjel, myslím že Bulis, a z kruhu vystřelil, já jsem to vyrazil a při tom, jak jsem se otáčel a vracel do brány, tak jsem zády narazil do horní tyčky. A jak jsem se vlastně ohnul, tak on vystřelil, ještě jsem to zkusil vykopnout nohou. I když Milanu Hejdukovi ten puk nesednul, tak měl takové štěstí, že mu ten puk do té brány spadnul. Ale Milan je vynikající hokejista a k tomu to štěstí patří.

Myslíš si, že svoji roli sehrálo i to, že v Sazka Aréně byla dosti početná skupina fanoušků z Pardubic, kteří hostům vytvořili kulisu domácího prostředí?
Samozřejmě, zase jsme hráli venku. Ale jsem rád, že alespoň nějací diváci, ti naši slávističtí, sem chodí, že nás podporují, ale mělo by jich přijít více, aby ta domácí atmosféra byla skutečně domácí a ne pro hosty.

Autor Miroslav Votava & Michael Mareš
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více