Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
2.11.2004

Jaromír Jágr - no comment

20. kolo, úterý 2.11.2004, Slavia - Kladno
Slavia
2:3
0:1, 1:2, 0:1
Kladno

Branky a nahrávky: 25. Vašíček (Antoš), 40. Vlasák (Stümpel) - 19. Klimt (Jágr), 31. Martin Procházka (Jágr), 50. Martin Procházka (Jágr). Rozhodčí: Šindler - Guth, Rittich. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 15.783. Průběh: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3

Sestavy

Slavia

Franěk - J. Novák, Kolařík, Kadlec, Klouček, Žabka, Graňák, Pojkar - Duda, Vašíček, Antoš - D. Hruška, Beránek, Sup - Vlasák, Stümpel, Tomica - Kopecký, P. Martinec, R. Dlouhý.

Kladno

Orct - Ševc, T. Kaberle, V. Čech, Jelínek, Zeman, Špelda - Jágr, Patera, Martin Procházka - M. Hořava, Gardoň, Klimt - Kysela, Zajíc, Horna - V. Bílek, Kalla, Martin Frolík.

Rozpačitý výkon Slavie, před rekordní extraligovou návštěvou, byl v první části korunován vedoucí brankou Kladna. Trefil se v devatenácté minutě Klimt. Druhá třetina byla z domácího pohledu výrazně lepší, což se také projevilo na skóre, když se za Slavii trefili v minutě pětadvacáté Vašíček a v minutě čtyřicáté přidal "šatnáře" pohotovou střelou po vhazování Vlasák. Za hosty korigoval v minutě jedenatřicáté Procházka. Ve třetí části se ale bohužel pro domácí příznivce potvrdilo, že Slavia má horší závěry zápasu. V ofenzivních snahách totiž dominovali hosté, což korunovali brankou Procházky z minuty padesáté. Hokejová legenda Jaromír Jágr byl jako asistent u všech třech branek svého celku.

Slavii se v této sezóně proti Kladnu nedaří. I podruhé vzešla ze středočeského derby poražena a zároveň podruhé za sebou prohrála v Sazka Areně. To vše před zraky 15783 přihlížejících, historicky nejvyšší extraligové návštěvy. Nutno však říci že nebýt fanklubů obou týmů za brankami, byla by atmosféra v hale jako v kostele. Jakoby diváci nepřišli na zápas Slavia - Kladno, ale pouze na Jaromíra Jágra. Před utkáním proběhla rozlučka s legendárním obráncem Františkem Kučerou, který nedávno ukončil aktivní kariéru. Vysloužil si dlouhotrvající potlesk zaplněné areny.

Kladno vstoupilo do utkání aktivněji. Ve 3. minutě zkoušel po vzoru Petra Lešky krasobruslařskými obloučky za brankou zmást domácí obranu Jaromír Jágr. Vzápětí se dostala do přečíslení dvojice Patera a Procházka a Slavii musel zachránit až skvělým zákrokem Franěk. Domácí poprvé výrazněji zahrozili až v 9. minutě, kdy předvedli rychlou souhru Kadlec se Supem. O dvě minuty později se mohlo skóre měnit při Ševcově avizovaném vyloučení. Následná přesilovka se pak domácím vůbec nepovedla. Ve 14. minutě se opět vyznamenal gólman domácích, když již podruhé vychytal Martina Procházku. Na začátku 16. minuty zahřmělo na druhé straně, po Vašíčkově střele se dostal k vyraženému puku Antoš a chybělo jen málo, aby ho usměrnil za Orctova záda. Na první gól se čekalo do 19. minuty. V čase 18:34 Jágr našel českou fotbalou uličkou najíždějícího Klimta, který zamířil přesně do růžku Fraňkovy branky.

Vedení hostů trvalo do 25. minuty. V ní se po přihrávce Antoše prosadil střelou přes obránce Josef Vašíček. Kladno však mohlo jít hned poté opět do vedení. V době, kdy na trestné lavici seděl Stümpel, se dostal sám před Fraňka Jágr a slávistický brankář musel vytáhnout ze svého arsenálu další výborný zásah. Ještě větší šanci měl o chvíli později Patera, který nikým nekrytý netrefil prázdnou bránu. Podobně si vedl po přihrávce Hrušky ve 29. minutě Beránek. V polovině zápasu se již ale skóre měnilo. Jágr našel před brankou číhajícího Martina Procházku a ten přes chumel hráčů prostřelil Petra Fraňka. Slavia se snažila bleskově odpovědět, což dokumentoval tlak Stümpelova útoku. Z přemíry útočné snahy však vzešla chyba Žabky, který na poslední chvíli musel za cenu faulu zastavit unikajícího Gardoně. Nikdo by se v tu chvíli nemohl divit, kdyby hlavní rozhodčí Šindler nařídil trestné střílení. Nakonec z toho byla jen přesilovka Rabatu. Necelou minutu před druhou přestávkou uspěl Antoš na vhazování, přihrál volnému Vlasákovi a bylo vyrovnáno.

Na začátku třetí části se Jaromír Jágr zapsal také do statistiky vyloučených, když nedovoleně bránil Radka Dudu. Přesilovka domácích byla ovšem stejně jako ty předchozí žalostná. Jágr pak po návratu na led dělal slávistické obraně opět nemalé problémy. Největší hvězda Kladna byla i u dalšího gólu Kladna. V 50. minutě při signalizovaném vyloučení našel dobře postaveného Martina Procházku, na jehož střelu Franěk nedosáhl. Potřetí již domácí vyrovnat nedokázali a to ani při čtyřminutovém trestu Vratislava Čecha, po jehož faulu musel odejít s bolestivým zraněním do kabiny Josef Vašíček. Kladenská precizní defenziva spojená se smrtícími Jágrovými pasy tak slavily tříbodový úspěch.

Statistický koutek

Statistiky zpracoval: Jan Beneda
Střely na bránu + mimo
Slavia Kladno
Antoš 2+2
Beránek 2+1
Dlouhý 3+2
Duda 2+1
Graňák 3+1
Hruška 3+1
Kadlec 3+0
Klouček 2+0
Kolařík 0+3
Kopecký 0+1
Martinec 1+1
Novák 1+1
Pojkar 1+0
Stümpel 1+3
Sup 2+1
Tomica 1+0
Vašíček 3+1
Vlasák 2+2
Žabka 3+0
celkem 35
13, 11, 11
Bílek 1+0
Čech 1+1
Frolík 1+0
Gardoň 2+0
Horna 2+1
Hořava 3+1
Jágr 5+4
Jelínek 1+0
Kaberle 3+0
Kalla 1+0
Klimt 2+0
Kysela 1+1
Patera 5+1
Procházka 8+3
Ševc 1+1
Špelda 1+1
Zajíc 2+0
Zeman 1+0
celkem 41
9, 21, 11
Přesné + mimo a zblokované
Všechny pokusy celkem
Všechny pokusy po třetinách
Statistika vhazování
Slavia Kladno
Antoš 1:1
Beránek 6:7
Kopecký 2:1
Martinec 3:2
Stümpel 15:12
Sup 1:0
Vašíček 12:9
celkem 40:32
úspěšnost 55 %
Třet.: 12:10, 12:9, 16:13
Frolík 0:1
Gardoň 6:11
Kalla 3:3
Kysela 1:0
Patera 15:17
Zajíc 7:8
celkem 32:40
úspěšnost 45 %
Třet.: 10:12, 9:12, 13:16
Brankáři
Slavia Kladno
Franěk 92,68 %
zásahy 38
góly 3
Orct 94,29 %
zásahy 33
góly 2
Nejlepší hráči
Slavia Kladno
VLASÁK
Vašíček
Dlouhý
JÁGR
Procházka
Orct
Ohlasy trenérů
Ondřej Weissmann (Slavia): "Začali jsme hodně opatrně a první třetinu nás Kladno přehrávalo. V druhé části jsme vyrovnali hru a měli jsme dost šancí, abychom strhli vedení na svou stranu. V závěru za stavu 2:3 jsme hráli přesilovou hru zbrkle a bohužel jsme nevyrovnali. Jágr je mimořádný hráč, který se těžko hlídá."

Petr Tatíček (Kladno): "Podali jsme dobrý výkon podpořený skvělým Orctem a první lajnou. Slavia má skvělý tým, ale my jsme měli větší touhu po vítězství a přiklonilo se k nám i štěstí. Vyhráli jsme zaslouženě. Jarda Jágr má po zranění problém s kondicí, ale chtěl se před patnácti tisíci diváky ukázat. Podal výborný výkon a strhl i další naše hráče."
Autor Lukáš Hykš, Jaroslav Andrle
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více