Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
5. listopadu 2004

Petr Franěk: Důležité vítězství

Z n o j m o / P r a h a - Ve Znojmě dlouho slávisté prohrávali gólem Havláta, trpělivou hrou ale otočili skóre, když si oba rozhodující údery připravili na nejvhodnější dobu – dvě vteřiny před koncem druhé třetiny vyrovnával Radek Duda a druhý gól přidal pár chvil po návratu z kabin Michal Sup. Především v prvním dějství Slavii výrazně podržel brankář Petr Franěk, který stál několikrát osamocen proti znojemským střelcům.

Slávisté přitom dlouho nebyli venku nebezpeční a spíše jen odevzdávali body soupeřům. Na ledě Třince to v televizním utkání prolomili a vyhráli 2:1. Stejným poměrem zdolali nakonec i Orly, reprezentační pauzu kvůli Karjala Cupu tak stráví na poklidném třetím místě. ”Je důležité, že jsme vyhráli. Dokázali jsme, že umíme hrát i venku a je dobře, že jsme si udrželi kontakt v tabulce. Teď trochu zregenerujeme, potrénujeme a musíme dál bojovat,“ těší se už na přestávku po náročném programu Petr Franěk. V pátek byl na ledě Hostan Areny především v první třetině v ohni střel, z mnoha šancí se ujala jen ta Havlátova v 6.minutě. “Ten gól si trochu přičítám na svůj vrub. Bylo to hodně z úhlu,“ vyčítal si po zápase slávistický gólman. Ale nebýt jeho, Slavia by asi nevyhrála. Na tiskové konferenci to také potvrdil asistent trenéra Jiří Kalous, který jeho výkon označil jako jednu z příčin úspěchu. ”Důležité je, že jsem se potom chytil a docela mi to šlo. Kluci mi hodně pomohli, co se ode mě odrazilo, odpálili pryč. Zkrátka důležité vítězství,“ pochvaloval si Petr Franěk.

Ošidnost utkání s trápícím se týmem Orlů si slávisté plně uvědomovali. Ze Znojma nechtěli odjíždět s prázdnou. ”Pro nás je to určitě parádní utkání. Jeli jsme sem pro tři body, a to se nám splnilo. Věděli jsme, že Znojmo není v nějaké ideální pohodě a chtěli jsme toho využít. Nechtěli jsem je dostat zbytečně na koně, a to se nám povedlo,“ hodnotil zápas střelec vyrovnávací branky, Radek Duda. Domácí publikum zmrazil dvě vteřiny před koncem druhé třetiny, kdy uspěl svým důrazem v nepřehledné situaci. “Trochu jsme to s Pepou Vašíčkem roztočili za bránou a vyloženě důrazem jsme to tam došťouchali. Ten puk pod Tomášem (Vokounem) jsem viděl, tak jsem ho tam dotlačil,“ popisoval gólovou akci, která nakonec vedla k vítězství. V nástupu do třetí třetiny přidal druhou branku Michal Sup, Orli se už k většímu tlaku nedostali. Slávisté v závěru odolali i power-play, znásobené navíc vyloučením Kloučka. Do autobusu tak mířili se spokojeným úsměvem, nyní je čeká reprezentační pauza. ”V repre pauze někteří hráči potřebují potrénovat. Já nejsem výjimkou a těším se, že budu předvádět čím dál lepší výkony až do konce sezóny,” plánuje si útočník, který se do utkání kromě gólu zapsal i dvěma dvouminutovými tresty.

Po delší době není ze Slavie nikdo ve výběru české reprezentace, kterou povede ve Finsku Ondřej Weissmann. V Edenu budou chybět jen slovenští krajánci Žabka s Graňákem a mladý talent Sobotka. Jinak by měl mít Vladimír Růžička možnost pracovat během pauzy s kompletním kádrem, i s navrátilci Alešem Krátoškou (K.Vary) a Žigmundem Pálffym (Skalica).

Foto © www.hcorli.cz

Autor Zdeněk Gaja, Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více