Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
20.11.2004

Opava obhájce titulu potrápila

23. kolo, pátek 19.11.2004, Slavia - Opava
Slavia
5:3
1:1, 3:2, 1:0
Opava

Branky: 15. Hafenrichter (Drbohlav, Růžička), 23. Jiránek (Malárik), 30. Jiránek, 36. Sklenář (Hafenrichter, Moščic), 50. Kauschitz - 2. Grofek (Vlašánek, Herman), 35. Herman (Grofek, Tichý), 40. Čermák (Jurdič)
Vyloučení: 7:8, navíc Tošenovjan - OT 10 min. Využití: 1:1 V oslabení: 0:0

Sestavy

Slavia

Brož - Moščic, Jebavý, Roth, Drbohlav, Soldán, Lang(C), Koumal, Hertl - Růžička, Jiránek, Petráň, Malárik, Kauschitz, Freisler, Škaloud, Krejčí, Sklenář, Hafenrichter, Indra, Fiala

Opava

Zatloukal - Plachký, Čermák, Mrkva, Tichý, Trefil, Plánovský, Konečný, Blaga, Grofek(C), Herman, Gulda, Vimmer, Jurdič, Bartošek, Wolf, Mlýnek, Szewczyk, Tošenovjan, Vlašánek

Dorostenci Opavy předvedli velice sympatický výkon a obhájce titulu velice potrápila. Hosté šly brzy do vedení, to ale slávisté smazali. Dvěma brankami se o to zasloužil i David Jiránek. Obě mužstva hrála lépe v plném počtu hráčů na ledě. Přesilovou hru se podařilo využít jen jednou. Za zmínku stojí úpadek formy některých tahounů mužstva Slavie, kteří v minulém týdnu reprezentovali svou vlast.

Utkání začalo v poklidném tempu a brzy padl i gól. Minutu a půl po úvodním buly zůstala na ledě první obraná dvojice, a ta nedokázala zastavit Grofka, který se z pravého kruhu trefil po zemi přesně mezi betony Brože. V přesilovce zamířil Škaloud přesně do šibenice, ale Zatloukal skvěle zakročil lapačkou. Po inkasované brance se domácí ujali režie hry. V koncovce jim však chyběla přesnost a potřebný důraz. Debohlav vypálil od modré a po zmatku před bránou doputoval puk za čáru. Za střelce branky byl označen Hafenrichter. Do konce třetiny se hrál vyrovnaný hokej.

Slavia začala druhou část aktivněji a stejně jako v první, i v té druhé padla brzy branka. Jiránek se dostal před Zatloukala, ten jeho první střelu ještě vyrazil, ale na následné přehození už nestačil. Zpříjemnit debut v dorostu si mohl Petráň, ale po Škaloudově přihrávce od hrazení přestřelil. Trenér Vladimír Růžička st. vybízel své svěřence k důraznějšímu dohrávání soubojů. David Jiránek si vybruslil zpoza brány, šikovně si položil Zatloukala a v klidu poslal puk po břevno. Při přesilovce dostal hodně prostoru před brankařem Růžička ml. Ale střelu umístil pouze doprostřed brány, kde stál Zatloukal. Na druhé straně v přesilové hře hostů ujel po levém mantinelu Herman a tradičním blafákem do bekendu překonal Brože. Domácí rychle odpověděli. Sklenář se projel po brankové čáře až před bránu a parádně zvedl puk po víko. Deset vteřin před koncem třetiny nahodil Jurdič puk od hrazení před bránu, kde se od Čermáka odrazil za Brože.

Domácí do třetí třetiny nastoupili v pozměněných sestavách. Brož skvěle betonem zabránil gólu po akci Hermana s Grofkem. Slavia dostala k dispozici přesilovou hru 5 na 3, ale příliš se jí nevydařila. Po jejím skončení spálil domácí několik dalších šancí. Hlavním problémem bylo, že v rozhodující chvíli netrefovali domácí borci puk. Kurt Kauschitz zachytil přihrávku soupeře na vlastní modré a samostatný nájezd zakončil tvrdou střelou mezi Zatloukalovy betony. Stejný hráč se, v další šanci, prokličkoval před soupeřovu bránu, ale tentokráte nezamířil přesně. Růžička ml. vybídl zpoza brány ke střele Drbohlava, ten však pouze rozezněl konstrukci branky. Minutu před koncem se strhla u brány hostů hromadná strkanice, ve které si nejdůrazněji počínal František Moščic.

Ohlasy trenérů

Miroslav Kukol (trenér, HC Slezan Opava)

"Jeli jsme sem s vědomím že se jedná o kvalitního soupeře. Nehráli jsme špatně. Možná, že Slavia byla disciplinovanější. My jsme udělali zbytečné fauly a domácí nás při přesilovkách dostávali pod tlak. Byla vidět kvalita hráčů. Mohli jsme překvapit, ale bohužel se to nepovedlo."

Martin Pešout (trenér, HC Slavia Praha)

"Pro nás to nebylo lehké utkání, protože jsme z první střely dostali gól. Soupeř pak dobře bránil a když jsme odskočili na 4:1, tak vstřelil kontaktní branku. I když byl poměr střel asi 28 ku 9, tak utkání nebylo tak jasné, jak naše převaha vypadala."
Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více