Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
23.11.2004

Copak to ševci ušili?

23. kolo, úterý 23.11.2004, Slavia - Zlín
Slavia
0:3
0:1, 0:1, 0:1
Zlín

Branky a nahrávky: 15. Leška (M. Erat), 22. Balaštík (Blaťák, M. Hamrlík), 54. M. Erat (Balaštík). Rozhodčí: Schurr (Něm.) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:8, navíc Čajánek (Zlín) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7739.

Sestavy

Slavia

Franěk - J. Novák, Kolařík, P. Kadlec, Klouček, Žabka, Graňák, D. Pojkar - Pálffy, Stümpel, Vlasák - D. Hruška, J. Beránek, Sup - Duda, Vašíček, Antoš - M. Kopecký, P. Martinec, R. Dlouhý - Tomica.

Zlín

Murín - M. Hamrlík, Blaťák, Tesařík, R. Hamrlík, D. Nosek, Zubíček, Vosátko - Balaštík, Leška, M. Erat - M. Okál, Čajánek, Jenáček - Barinka, Kováčik, Ambruz - Mokrejš, Kristek, Záhorovský.

V první části sehrála Slavia s hosty ze Zlína celkem vyrovnanou partii. Vytvářela si i brankové příležitosti, ale nedokázala je náležitě využít. Zato hosté se po nepříliš dobře sehrané přesilovce domácích dvakrát dostali do samostatného úniku. První únik Erata Petr Franěk stačil zlikvidovat. Chvíli poté ale Erat volil, v situaci dva na jednoho, přihrávku lépe postavenému Leškovi, který se střelou mezi betony nemýlil. Druhá část se velice podobala úvodnímu dějství, jedinou branku této třetiny vstřelil ve dvaadvacáté minutě ranou z bezprostřední blízkosti Balaštík. Když po snaze Slavie o změnu uzavřel v minutě čtyřiapadesáté brankový účet Erat, bylo o cestě bodů z dnešního utkání rozhodnuto.

Zlínské prokletí pokračuje. Slavia i podruhé v sezóně se soupeřem z Valašska prohrála a včetně finálové série mu nevstřelila gól již 164 minut. Zároveň potřetí za sebou v domácím prostředí odešla poražena. Hosté byli lepší, vypracovali si více šancí a tři z nich dokázali využít. Naopak Pražané v koncovce selhali a zejména přesilovky doslova promrhali.

Zlín vlétl do utkání bez bázně a hany. Neuběhlo ani půl minuty, když ujel po křídle Ambruz a tvrdou střelou dal brankáři Slavie najevo, že se v zápase rozhodně nudit nebude. Domácím se naskytla první šance ve 3. minutě. Vašíček těžil ze situace, která vypadala jako zakázené uvolnění a dostal se sám před Murína. Nebyl ovšem v ideálním střeleckém úhlu, a tak pouze provětral betony brankáře hostí. V 5. minutě nabídl Slavii možnost ke skórování svým faulem Balaštík. Domácí v početní převaze byli několikrát blízko ke gólu, jenže ani akce dvojice Hruška, Sup ani individuální akce Žigmunda Pálffyho a ani obrovská šance Vašíčka, kterému v cestě stál pouze ležící Murín, ke kýžené brance nevedly. Zlín po návratu Balaštíka na led opět začal zlobit. Důkazem byla možnost Ambruze, jehož vychytal skvělým zákrokem Franěk. Ve 13. minutě se prodral až před Murína Pálffy, místo střely však hledal ještě lépe postaveného Vlasáka, který přestřelil. Slavia vytěžila z celé situace alespoň přesilovku za faul Barinky. Tu ještě na konci 14. minuty znásobil Kováčik a domácí mohli hrát půl minuty v pěti proti třem. Ani tuto přesilovku však nedokázali přetavit ve vedení. V době, kdy již hosté hráli ve čtyřech, navíc chyboval Vlasák a Erat jel sám na Fraňka. Levé křídlo Leškovy formace brankář Slavie sice ještě vychytal, Slavia se však z chyby nepoučila, vzápětí ujela dvojice Erat, Leška a druhý jmenovaný našel skulinku pod padajícím Fraňkem.

Na začátku druhé části se naskytla hostím zkrácená přesilovka, jíž zapříčinilo vyloučení Beránka na konci první třetiny. Ševcům stačilo na její využití sedmatřicet sekund. Po nepřehledné situaci před Fraňkem se dostal k puku Balaštík a tvrdou střelou zvýšil vedení úřadujícího mistra na 2:0. Domácí pak na chvíli přitlačili soupeře do obranného pásma, ale výsledkem byla pouze promarněná šance Dlouhého. Zbytek třetiny pak přinesl již pouze několik vyloučení, které ani jeden z týmů nedokázal potrestat.

V závěrečné dějství se obraz hry nezměnil. Slavia marně dobývala branku Igora Murína a nepomohly jí k tomu ani další dvě přesilovky. Prokletí neprolomil v 50. minutě, již při hře pět na pět, ani Vašíček a pomalu se začala rýsovat další prohra svěřenců Vladimíra Růžičky v domácím prostředí. Tu definitivně potvrdil v 54. minutě Erat, který dostal přihrávku za obranu od Balaštíka a prostřelil Petra Fraňka. Zklamaní domácí fanoušci hojně opouštěli ochozy, naopak příznivci hostí mohli v Sazka Areně opět slavit vítězství.

Statistický koutek

Statistiky zpracoval: Jan Beneda
Střely na bránu + mimo
Slavia Zlín
Antoš 0+3
Beránek 4+0
Dlouhý 1+0
Duda 1+0
Graňák 1+0
Hruška 1+3
Kadlec 2+3
Klouček 1+1
Kolařík 1+0
Kopecký 1+0
Martinec 0+0
Novák 2+3
Pálffy 5+3
Pojkar 0+0
Stümpel 1+1
Sup 0+1
Tomica 0+0
Vašíček 4+1
Vlasák 2+1
Žabka 1+0
celkem 28
11, 7, 10
Ambruz 2+0
Balaštík 4+1
Barinka 4+2
Blaťák 0+2
Čajánek 2+0
Erat 5+2
Hamrlík M. 2+3
Hamrlík R. 1+2
Jenáček 0+0
Kováčik 2+1
Kristek 1+0
Leška 2+0
Mokrejš 4+1
Nosek 1+0
Okál 3+1
Tesařík 2+0
Vosátko 0+0
Záhorovský 0+0
Zubíček 1+1
celkem 36
14, 12, 10
Přesné + mimo a zblokované
Všechny pokusy celkem
Všechny pokusy po třetinách
Statistika vhazování
Slavia Zlín
Antoš 4:2
Beránek 9:7
Dlouhý 0:2
Kopecký 1:4
Martinec 4:3
Stümpel 13:8
Sup 1:1
Tomica 1:1
Vašíček 5:6
celkem 38:34
úspěšnost 52,8 %
Třet.: 11:12, 11:13, 16:9
Ambruz 0:1
Čajánek 10:8
Erat 1:0
Kováčik 5:6
Kristek 6:7
Leška 12:12
Mokrejš 0:4
celkem 34:38
úspěšnost 47,2 %
Třet.: 12:11, 13:11, 9:16
Brankáři
Slavia Zlín
Franěk 91,67 %
zásahy 33
góly 3
Murín 100 %
zásahy 28
góly 0
Nejlepší hráči
Slavia Zlín
PÁLFFY
Beránek
Vašíček
MURÍN
Erat
Leška
Ohlasy trenérů
Ondřej Weissmann (Slavia Praha): "Pokračovali jsme ve špatném výkonu ze sobotního utkání v Litvínově. V úvodu utkání jsme ještě měli pár šancí, ale neproměnili jsme je, padla na nás deka a postupně jsme se z ledu vytráceli. Zlín byl ve všech herních činnostech lepší a zaslouženě vyhrál. Máme s jeho obrannou hrou, zejména ve středním pásmu, už trochu problémy."

Ernest Bokroš (Zlín): "Jsem moc rád, že jsme po nevydařeném utkání s Kladnem dnes zase předvedli svoji hru a odvážíme si tři body. Ty tři body, které jsme doma s Kladnem ztratili. S výsledkem 3:0 jsem ani nepočítal, ale znovu se ukázalo, že s kvalitou soupeře stoupá i koncentrace a nasazení hráčů."
Autor Lukáš Hykš, Jaroslav Andrle
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více